Karol_K Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Witam Mam pytanie czy ktoś z obecnych wie może , czym w praktyce objawia się skrzywiona lufa ? Czy HU w takiej lufie działa czy nie działa w ogóle ? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Działać działa ale powtarzalność strzału jest tragiczna . Quote Link to post Share on other sites
Karol_K Posted May 27, 2009 Author Report Share Posted May 27, 2009 (edited) Hmm z tego co wiem w standardowych lufach objawia się to głównie tym że pociski trafiąją w jedno konkretne miejsce poza linią celowania ,Czyli do póki jest w miare duża powtarzalność strzału można rzec że lufa jest ok? Edited May 27, 2009 by Karol_K Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Może wyjmij lufę i zobacz czy jest prosta czy krzywa. Mogą się też kulki blokować. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Karol_K Posted May 27, 2009 Author Report Share Posted May 27, 2009 Tylko pytanie jak to sprawdzić ? bo raczej tak widocznie to skrzywiona nie jest ... Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Jeśli jest chociażby minimalnie skrzywiona to raczej powinieneś to zauważyć. Quote Link to post Share on other sites
Dzej Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 najlepiej wyjąć i pomierzyć poziomicą, elektroniczną najlepiej Quote Link to post Share on other sites
Karol_K Posted May 27, 2009 Author Report Share Posted May 27, 2009 Najbardziej to mnie interesuje czy jakieś ewentualne skrzywienie ma wpływ na działanie HU ...Sprawa jest taka że nie wiem czy mi HU nie podkręca czy lufa jest krzywa... Quote Link to post Share on other sites
ramert Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Najbardziej to mnie interesuje czy jakieś ewentualne skrzywienie ma wpływ na działanie HU ...Sprawa jest taka że nie wiem czy mi HU nie podkręca czy lufa jest krzywa... Odnośnie sprawdzenia czy jest krzywa to najlepiej połóż na szybie ewentualnie stole i spróbuj "przetoczyć". Jeżeli jest krzywa zobaczysz że nie toczy się równo,, Jeżeli skrzywienie jest małe można próbować podgiąć, Ja miałem kiedyś krzywą lufę - wyprostowałem i jest ok. Pozdr. Ramert Quote Link to post Share on other sites
Karol_K Posted May 28, 2009 Author Report Share Posted May 28, 2009 To teraz kolejne pytanie jak to prostować ? rurka w rukę i do góry czy jakieś inne metody których na razie nie jestem świadom? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Jest sens ? Stokowe lufy chodzą po 20 zł na allegro . Quote Link to post Share on other sites
Side Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Jest sens ? Stokowe lufy chodzą po 20 zł na allegro . A stockową krzywą lufę zawsze można wymienic na jakąś precyzyjną ;) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 A weź w rękę i naprostuj. I tyle. Pakując w jakąś rurkę zrobić możesz załamanie w miejscu gdzie się skończy inna rurka. Quote Link to post Share on other sites
Karol_K Posted May 29, 2009 Author Report Share Posted May 29, 2009 stockowa może i po 20zl tyle że nie 630mm... Quote Link to post Share on other sites
wally Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Połóż na stole tak, żeby się zrobił "mostek" z lufy, potem naciśniej od góry (ale z czuciem wszystko). Powinno wrócić do normalnego stanu. Z drugiej strony żeby wygiąć jakąkolwiek rurkę z mosiądzu czy też stali to trochę pary w rękach trzeba mieć ! :) Coś ty z giwerą robił żeś lufę pogiął? Quote Link to post Share on other sites
Karol_K Posted May 29, 2009 Author Report Share Posted May 29, 2009 No właśnie nie jestem pewien czy ona w rzeczywistości jest krzywa czy tylko ja jestem rąbniety :P W sumie strzela giwera tak jak trzeba więc może w pierwszej próbie stół był krzywy... Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 1. byc moze masz gumke hu zle ustawiona ( przesunieta wzg. osi w lewo / prawo ) i dlatego kulki zle lataja... 2. gumka i lufa moga byc ok tylko krzywo trzymasz bron i dlatego kulki lataja ci jak bumerang Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 To jak dalej uważasz, że lufa jest krzywa? Czy Ci się wydawało :lol: Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 (edited) Na 63 centymetrach moze wystąpić już spore zakrzywienie czasoprzestrzeni, o stole nawet nie wspominając :-D . Sprawdź z poziomicą może jednak. Edited May 29, 2009 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Przede wszystkim sprawdzenie nie na stole, chyba, że masz stół traserski, tylko na szybie jak już. IMHO problem z komorą hopa, gumką osiowością montażu ;-). Quote Link to post Share on other sites
Karol_K Posted May 30, 2009 Author Report Share Posted May 30, 2009 Okazało się że lufa jest prosta :P nie ma to jak paranoja :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 :wink: :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts