yroli Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 http://www.taiwangun.com/shop,show,1089 Warto kupić taki hełm,czy to tylko strata pieniędzy? Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 Force? May the force be with You :-F A tak na serio to czy warto to pojęcie względne bo zależy do czego on ma służyć i jakie spełniać wymagania. Quote Link to post Share on other sites
shellshock Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 To kopia Pro-tec ACE. Jeżeli nie masz kasy na nic innego, to lepsze to niż zawalić w niski gzyms niczym nie osłoniętą głową. Na budynkach używam podobnego z gunfire, narazie daje rade, chociaż nie jest zbyt wygodny Quote Link to post Share on other sites
remko Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1585 Ten mogę polecić z czystym sumieniem jest solidny i wygodny. Jeśli oczywiście możesz dołożyć do innego. W tym co pokazałeś kolega latał i sobie chwalił. Quote Link to post Share on other sites
shellshock Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 Tylko że na zdjęciu wygląda jakby był klejony z 2 połówek. Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 To jest ślad, po łączeniu dwóch połówek formy wtryskowej. Po prostu nie wygładzili tego. Quote Link to post Share on other sites
remko Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 Kolega Rufus Dobrze prawi. Od wewnątrz nie ma śladu po żadnym klejeniu cała powierzchnia gładka. Quote Link to post Share on other sites
vitjaz Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 Śmigam w czymś podobnym z Gunfire, nie jest źle lepsze to niż odkryta czacha. Problem może być z rozmiarem mieli je tylko w jednym rozmiarze, u krakmanów chyba też tak jest, jak masz możliwość go przymierzyć to z niej skorzystaj. Na mnie jest trochę za duży ale i tak zakładam kominiarkę i gogle i się dobrze trzyma wtedy. Szczerze powiem, że jak by w tym okresie co go kupowałem miał namierzony oryginał (kumpel mi mówił, że 160 pln kosztuje) to bym dołożył. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 śmigasz w tym samym :) na gunfire i krakmanie są takie same kaski. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 27, 2009 Report Share Posted June 27, 2009 http://www.taiwangun.com/shop,show,1089 Warto kupić taki hełm,czy to tylko strata pieniędzy? W porównaniu do oryginału: - Pomimo, że to rozmiar M to jest wewnątrz dużo miejsca (mam 60cm obwodu) i jest luźny - "Fasunek" jest nie wyciągalny - jest przyklejony (chyba) do skorupy - Posiada "w standardzie" pasek który trzyma gogle przed ześlizgnięciem się ;) Quote Link to post Share on other sites
SSgtSmigiel Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 Polecam ten http://allegro.pl/item668186996_helm_typu_..._paintball.html tania kopia PASGT, zwykłe kopie PASGT kosztują ponad 150zł ale to dobra konstrukcja używam jej na wielu strzelankach i wiele razy dostałem z ASG o mocy ponad 390 FPS ALE WYTRZYMAŁ bardzo go chawalę. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 Chyba sobie jaja robisz, prawda? To najgorszy hełm jaki w życiu widziałem, a leży obok mnie. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 Hmmm i kulka go nie pękła. Zadziwiające. Fenomenalne. Fantastyczne. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 z450 fps na kulkach 0,28g guardera fajne dziurki w nim zostają :) kiedys służył jako wiadro do noszenia wody teraz jako durszlak :lol: Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 O rany, to faktycznie beznadzieja :) Quote Link to post Share on other sites
shellshock Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 Taaaa zajebisty jest ten triglide w regulacji potnika... pewnie musi być w nim bardzo wygodnie. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 Ten "fric" za 4 dyszki to chała jakiej mało... sam fasunek jest tak tragiczny, że w ogóle nie warto tego na głowę zakładać... nie mówiąc już o rozmiarze tego czegoś Quote Link to post Share on other sites
loginald Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 Miałem FRITZa. Śmieszny hełm. W budynkach jak dostałem w łeb rykoszetami to myślałem, że mi bębenki pekną, jak bym miał wiadro na pecynie. Po za tym hełm zależy jaką stylizację wybierzesz. Quote Link to post Share on other sites
Ishamall Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 Mam pytanie o dodatkowy 'fasunek' do tego hełmu..otrzymałem go w formie wymiany i jest z wyglądu i wykonania naprawdę ok - tyle że jest rozmiarowo trochę przyduży. Nie orientujecie się czy można gdzieś dokupić jakieś dodatkowe nie wiem np.podklejane 'poduszki' tak by trochę zmniejszyć obwód wewnątrz hełmu? Z góry dziękuję o odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
shellshock Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 Szukaj w sklepach dla skejtusiów :mrgreen: i dobrych sklepach sportowych ze sprzętem narciarskim. Quote Link to post Share on other sites
Ishamall Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 Nie pomyślałem o tym..Popytam jeszcze w rowerowych. Quote Link to post Share on other sites
rodzynson Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Kupiłem taki "hełm" w... Lidlu za 3 dyszki. Jedynym problem tkwi w kolorze kasku który jest szary, wie ktoś może czy są jakieś pokrowce do tego kasku? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 No, w formie puszki ze spray'em :P Na Protec FULL Cut widziałem pokrowiec... na inne nie Quote Link to post Share on other sites
Huodny Posted February 5, 2018 Report Share Posted February 5, 2018 Odkopię. Czy to "cudo" nadawało by się na narty/snowboard? Bo tak w sumie w podobnej cenie można dorwać dedykowany w Decathlonie, który pewnie jakościowo niewiele odstaje od SF :icon_biggrin: Kwestia, czy posiada on jakieś cechy, ktr jednak deklasyfikują go od dedykowanych kasków narciarskich/snowboardowych? W razie w. śmigam bez gogli. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 5, 2018 Report Share Posted February 5, 2018 Mówimy o tej chińskiej kopii Pro-tec ACE? Te Decathlonowe mają pewnie jakiś atest... certyfikat... cokolwiek. Prawdę powiedziawszy, biorąc pod uwagę jakich obrażeń można doznać bawiąc się w narty/deskę, chyba bym nie zaryzykował kalectwa oszczędnością na rzecz chinolskiego proteka :icon_neutral: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts