kubek22 Posted September 26, 2010 Report Share Posted September 26, 2010 Czy ktoś kto ma tego kałaszka miał problem z kolbą?,problem jest następujący kolba lata sobie góra/dół w drobnym stopniu i przeszkadza to w celowaniu i estetycznie tak mi nie podchodzi. Myślałem żeby rozkręcić jakoś kolbę i włożyć tam podkładki? co wy na to? :wink: Quote Link to post Share on other sites
Kojot18 Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Posiadam Aimsa i jestem mega zadowolony , ładnie wykonany chociaż polecam polakierować drewienko na ciemniejszy kolor, minusem jest EBB na stock bateri blokuje cały gb .(yy i to wszystkio z wad :D ) Co do kolby to kolba ma luzy buja się leciutko ,ale nie przeszkadza to w niczym i jest mocna (wytrzymała stalowa a nie gównolit). U siebie w replice wstawiłem łożyska na kulowe , bore up, i tera broń śmiga naluzie na 8.4 (nie jstem maniakiem rofa ale jest zadowalający):D Minusy: -blokujący się EBB - bateria napisane 1400mah a ma 1200(co napisane u krakmanów) -lekko bujająca się kolba . Plusy: -moc na stocku zadowalająca. -metalowa komora (jak nigdy w cymach) -kompatybilność z częściami od Boya (nie mam vfc wiec nie wiem) -Metal body -dobrze wykonane drewno Quote Link to post Share on other sites
maciek28 Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 Witam użytkowników rumuna :wink: Czy mógłby ktoś wykonać dla mnie zdjęcia zdjętej kolby ? Chodzi mi głównie o część która wchodzi w body i samo mocowanie na body. Byłbym wdzięczny :wink: Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted October 29, 2010 Report Share Posted October 29, 2010 Witam, mam pytanie - w obliczu braku AKM'a - pytanko czy w rumunie idzie zamontować stałą kolbe ? Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Idzie, idzie. Sam mam taką założoną we swoim aimsie jeszcze po poprzednim właścicielu. Co prawda G&G, ale AIMSy mają identyczną obsadę kolby jak AKMki ;) BTW; Gdybyś chciał się pozbyć tej składanej z aimsa, to ja chętnie bym ją przygarnął. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Cincin nie idzie wymienić samej kolby. Cm.050 ma kolbę wnitowaną na stałe do komory zamkowej. Należy wymienić komorę zamkową na komorę z AKMa. Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Na pewno :icon_question: Wydawało mi się że montaż kolby jest tylko przynitowany, a zawias kolby trzyma się na śrubie i jest częściowo wepchnięty w komorę zamkową, tak jak to jest w ostrym kałachu (i G&G też). http://lh6.ggpht.com/_cEPsZhdXzkk/TM8L_BCaKwI/AAAAAAAAIOw/0BFYI-D3zmo/aims.jpg Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Tym zdjęciem utwierdziłeś mnie w moim przekonaniu. Jeśli chcesz montować kolbę z AKM masz 2 opcje. Albo wymienić komorę zamkową od AKMa, albo mocowanie kolby. Na dniach będę miał bezpośrednią styczność z cm.050 (którą grzebałem kilka razy) i porównam z moim cm.048. Quote Link to post Share on other sites
mi3lony Posted November 3, 2010 Report Share Posted November 3, 2010 (edited) Witam. Przeczytałem wszystkie posty z tego tematu i chciałbym dowiedzieć się od osób, które posiadają CM.050 o konkretne opinie. Wady i Zalety. Z góry dzięks. p.s osoby, które nie posiadają tej repliki bardzo proszę o nie komentowanie tematu. Edited November 3, 2010 by mi3lony Quote Link to post Share on other sites
SCAR_MAN Posted November 3, 2010 Report Share Posted November 3, 2010 ja skomentuję :P kupuj giwerę to pokażę Ci mego WE SCAR GBB :D Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted November 3, 2010 Report Share Posted November 3, 2010 Osoby, które mają styczność prawie na codzień z tą repliką mogą ? -Luzy góra dół na kolbie -luzy na okładzinach (kabelek między korpus i okładzinę i po sprawie) -czasami zacina się EBB -Stockowa bateria nie zawsze daje radę - należy zmienić ją. -wyrabiają się nity i trzeba kombinować -Zasięg na stockowej gumce, lufie i kulkach 0.28g bardzo dobry -wielka możliwość taniego tuningu -porządne części w stocku -porządne drewno -kompatybilność części ze standardu VFC -metalowa komora hu -420-470 FPS na stocku Quote Link to post Share on other sites
mi3lony Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 zwierzu93 a co mi jescze powiesz na temat tego http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_048s-1561.html cena taka sama jak 050 tylko bez blowback'a. Quote Link to post Share on other sites
mi3lony Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 sorry za spam, znalazłem topic odnosie 048s. :) Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 Mógłby ktoś wrzucić zdjęcie samej kolby ze zbliżeniem na zawias ? Quote Link to post Share on other sites
MATI9713 Posted December 10, 2010 Report Share Posted December 10, 2010 Czy ta lufa precyzyjna i magazynki będą pasowały do CM.050 http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_lufy_precyzyjne/lufa_precyzyjna_6_02mm_do_ak-47_ak-47s_o_dlugosci_455_mm_guarder-2018.html http://www.taiwangun.com/magazynki_magazynki_aeg_mid-cap/zestaw_szesciu_magazynkow_mid-cap_na_125_kulek_do_serii_ak_src-2085.html Quote Link to post Share on other sites
mirus Posted December 10, 2010 Report Share Posted December 10, 2010 nie wiem jak lufa precyzyjna, ale magi na stówkę będą pasowały :) pozdro. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted December 11, 2010 Report Share Posted December 11, 2010 Lufa będzie pasowała, magów SRC nigdy nie miałem. Quote Link to post Share on other sites
MATI9713 Posted December 11, 2010 Report Share Posted December 11, 2010 Kupie jeszcze ten kolimator. http://www.taiwangun.com/optyka_kolimatory/celownik_kolimatorowy_1x42_z_trzema_kolorami_kropki_celowniczej_acm-1521.html ale czy będzie pasować do tego montarzu i czy ten montarz będzie pasować do CM.050A EBB http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_montaze_szyny_montazowe/regulowana_szyna_montazowa_do_ak_shs-2346.html Quote Link to post Share on other sites
mirus Posted December 11, 2010 Report Share Posted December 11, 2010 jak kupisz i dowiesz się to daj znać :) a swoją drogą wydaję mi się że powinno pasować :) i kolimator i szyna montażowa. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted December 11, 2010 Report Share Posted December 11, 2010 Będzie, będzie pasować. Quote Link to post Share on other sites
MrAlek Posted March 15, 2011 Report Share Posted March 15, 2011 Witam, Osobiście posiadam tą replikę lecz drugą wersje ( bez drewna ). Sprawuje się swietnie. Solidna i wytrzymała replika. Co do kolby jest bardzo wytrzymała. Po zakupie wystarczy dokręcić ją i git. Nie ma luzu. Co do bb jest to taka pierdoła która fajnie wygląda. Idealna do terenów zalesionych. Dobry zasięg i celność. Jedynym moim zdaniem minusem jej jest waga co dla niektórych jest plusem lecz dla mnie kolesia który biega nieustannie po lesie jest to dość niewygodne. Przynajmniej jak upadnie to tylko otrzepać z ziemi i lecisz dalej. :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
dunel Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Co do kolby jest bardzo wytrzymała. Po zakupie wystarczy dokręcić ją i git : Jak ty ją dokręciłeś? Czy mógłbyś wrzucić zdjęcia jak to zrobiłeś? Quote Link to post Share on other sites
MrAlek Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Jak ty ją dokręciłeś? Czy mógłbyś wrzucić zdjęcia jak to zrobiłeś? Za gb jest mocowanie kolby masz jedną śrubke od góry. Wystarczy ją przy pomocy mocnej ręki i śrubokręta dokręcić ją do oporu. Nie powinno być luzu. Quote Link to post Share on other sites
dunel Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Witam Czy da się wyjąć\odkręcić kolbę od korpusu? Quote Link to post Share on other sites
mirus Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Witam Czy da się wyjąć\odkręcić kolbę od korpusu? oczywiście. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts