sharku17 Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 (edited) Blow-Back fajny :mrgreen: . Czego to chińczyki nie wymyślą. Mnie by pasowało żeby jeszcze łuskiw wypadały... hehe może za 20lat. W jednym newsie było o glocku który "wyrzuca" łuski o ile pamiętam zrobił go mruzen PS http://www.wmasg.pl/aktualnosci/zza_granic...stki_c.d./1450/ końcówka newsa, ostatni filmik Edited July 31, 2009 by sharku17 Quote Link to post Share on other sites
inteligent Posted August 22, 2009 Report Share Posted August 22, 2009 Witam, posiadam tą MP5 (dokładnie CM.049J) i chciałbym zamontować TLF ale jest problem ponieważ chwyt przedni posiada zupełnie inny montaż niż w CA. Czy ktoś z was już coś próbował lub ma jakieś informacje na ten temat? Quote Link to post Share on other sites
gupek06 Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 witam.właśnie jestem posiadaczem cm049 jestem zadowolony z tej broni. dobry zasięg, duża moc. jednym minusem jest (jak dla mnie) montaż baterii, trochę kable nie chcą się do końca schować (ułożyć) i nie można wpiąć pina, trzeba się trochę pomęczyć ale ogólnie to bardzo dobra broń za rozsądną cene Quote Link to post Share on other sites
lenczek Posted November 4, 2009 Report Share Posted November 4, 2009 witam. Niby dopiero zaczynam swoja przygodę z ASG i jako pierwsza replikę kupiłem m4a1 RIS P&J (jestem w trakcie jej modernizacji, wymiana sprężyny, głowicy tłoka, uszczelnienie komory). Ogólnie replika ta nadaje się znakomicie do lasu i inne otwarte tereny. Szukam czegoś do budynków, żeby pobawić się w "szeroko rozumiane" CQB. Nie ukrywał, że jak będzie się dobrze spisywała to i w las z nią się przejdę ;D Pytanie do wszystkich użytkowników tej Cymki... Czy jest warta swojej ceny ?? Czy dysponując pieniędzmi kupilibyście ją drugi raz (chociażby jako prezent dla naj naj naj kumpla <-- miało dodać realizmu trochę :D) ?? Quote Link to post Share on other sites
cube7 Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 Witam. Jak można wyłączyć Blow Back w mp5? Za odpowiedź z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
quba40 Posted November 7, 2009 Report Share Posted November 7, 2009 @ lenczek Replika warta swej ceny, drugi raz też bym ją kupił. Jeśli do CQB to lepiej osłab sprężynę ;) Quote Link to post Share on other sites
lenczek Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 aha....czyli już wiem co będę miał do CQB :D pozdrawiam . Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted November 10, 2009 Report Share Posted November 10, 2009 Pytanka 2: 1."Latawiec od blowbacku" jest metalowy? 2. Da radę w przednim chwycie zmieścić batkę mini w wersji z RIsami? Ewentualnie jak wygląda ta kwestia w innych wersjach we składanymi kolbami? Quote Link to post Share on other sites
Imil Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 (edited) A w zasadzie to jest jeden pies co 041 prócz oczywiście Blow-back-u, i mam pewien problem. Podczas strzelania padła mi replika w ogóle nie strzela. Bezpieczniki już sprawdziłem. I może właśnie przyczyną jest to ze na wtyku (ale w broni) od akumulatora zobaczyłem osmalenie. Może to jest tą przyczyną jak narazie nie sprawdziłem bo nawet tego nie umiem ;D. Proszę o pomoc. Czy trzeba ją oddać do reklamacji? Edited December 1, 2009 by Imil Quote Link to post Share on other sites
wiesiu Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 (edited) Witam bardzo serdecznie :) Sprawdz replikę na innej baterii. Dzisiaj kupiłem CM.49 jest to replika godna polecenia. Moim zdaniem tą replikę śmiało można stawiać w jednym rzędzie z replikami MP-5 CA. Szkoda tylko ,że w CM nie ma loga tak jak jest to w CA B&T . Uwielbiam MP-5 miałem dwie sztuki z CA i ICS , ale CM.049 to numer jeden nie widzę sensu kupowania MP-5 z CA , ICS za ok 1000 zł . Jakie jest Wasze zdanie na ten temat ? Mojego kolegę denerwowało to ,że CM nie ma loga tak jak wspominałem powyżej on poradził sobie i z tym problemem wygrawerował sobie logo B&T . Edited December 4, 2009 by wiesiu Quote Link to post Share on other sites
Imil Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 Nie napisałem ze zrobilem to przy pomocy mojego starego komputera a mianowicie zasilacza ograniczyłem napiecie to 9,6 lub tam troche mniej okolo 9,585 coś takiego sprawdzałem to sprzecie wujka elektryka ;D i nie dzialalo w ogólEE! wysle w poniedziałek na gwarancje i przy okazji kupie niskooporowe kable ;D Dzięki trochę sie wyjaśniło; Quote Link to post Share on other sites
Reedson Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 czy blow-backa da się wyłączać i włączać? Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted July 26, 2010 Report Share Posted July 26, 2010 Witam. Jak można wyłączyć Blow Back w mp5? czy blow-backa da się wyłączać i włączać? Przyłączam się do pytań, w jednym poście ktoś pisał, że da radę wyłączyć BB. Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted August 10, 2010 Report Share Posted August 10, 2010 a ja mam inne pytanie, mógłby mi ktoś nadesłać zdjęcie budowy tego systemu ebb? Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted August 18, 2010 Report Share Posted August 18, 2010 Mam to cudo, od piątku. Jedna z najlepszych replik jaką w rękach trzymałem! Co do budowy ebb, to podeślę, ale jak będę go rozbierał- narazie się na to nie zanosi. Mam nadzieję, że do tej pory jakiś inny dobroczyńca podeśle :) Quote Link to post Share on other sites
bioX Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 Podejdą do tej mp5 konwersje SD z CA? Quote Link to post Share on other sites
DaNgeR Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Wyłączyć BB ?? - odetnij wystający ala zaczep który zaczepia się o koniec tłoka. 2 opcja naciągnąć rączkę przeładowania i zostawić ją w tylnym położeniu. System BB to wycięta dziura na górze gb i wystający ala zaczep z zamka który zahacza się o tłok. Tłok chodzi a wraz z nim nasz Blow Back 8) Co do repliki + wykonanie + preclufa na stoku + mocny silnik - na dobrej 8,4 możliwe że nawet m130 pociągnie + łatwy demontaż + zasięg jakichś 50m - regulacja HOP UP - gumka mnie zbytnio nie zadowala, straszne rozbieżności (raz kręci dobrze po chwili inaczej) - możliwe że znowu się zasmarowała. - do CQB za mocna Moja padła po 1 magu - środkową zębatkę szlak trafił. Poszła na serwis - GF naprawiał to cały miesiąc. Panowie serwisanci nawet nie raczyli powyjmować resztki zębów które zostały w gb (5 sztuk wydobyłem), co po pewnym czasie objawiło się zablokowaniem mechanizmu. A więc jeśli chodzi o sam serwis gwarancyjny GF - stanowczo NIE ! Ogólnie replika warta swej ceny jak i polecenia :) Quote Link to post Share on other sites
staniu Posted September 20, 2010 Report Share Posted September 20, 2010 witam od niedawna jestem posiadaczem tej repliki i mam kilka pytań. Kupiłem używkę. na dzień dobry musiałem oczyścić styki bo były już zawęglone i nie strzelała. Jak ten problem rozwiązałem pojawił się kolejny: kulki latają dość "dziwnie" mianowicie 1/10 leci normalnie, 9 spada po kilku metrach na ziemię. Druga sprawa czasami kule wpadają w tłumik ;/ i teraz moje pytania : Gumka zsunęła się? pękła? Jeżeli tak to na jaką wymienić najlepiej? Kule w tłumiku rozwiążą się jak kule zaczną latać normalnie? czy pozostaje mi kupić dłuższą preckę i zakryć ją tłumikiem? (tego chciałbym uniknąć bo wiem, że lufa w tej cymie jest całkiem ok jak na stock) Quote Link to post Share on other sites
kozlowicz Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 A jak się ma ta mp5 do Kałasza CM042? Ile wynosi średnio skuteczny zasięg?(z 40m) Quote Link to post Share on other sites
szymeks Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 Czy odłączenie tego blow-back`a znacząco wpłynie na rof? Quote Link to post Share on other sites
Denis Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 *Staniu-Jak nie zadowala cie precka na stock'u kup coś lepszego poczytaj na forum o gumkach bd wiedział jaką wybrać w przedziale 350-400 fps *Kozlowicz-MP5 broń nieco krótsza od AK lufa zapewne też więc jakoś musi to wpłynąć na różnicę zasięgu *Szymeks-Znacząco zapewne nie przecież nie ciągnie wozu z ziemniakami tylko małą blaszkę Quote Link to post Share on other sites
DaNgeR Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 (edited) Po wyłączeniu bb nie ma prawie żadnej różnicy. W mojej wczoraj poszedł szkielet. Nie przeżył nawet 4 k kulek ... Edited December 17, 2010 by DaNgeR Quote Link to post Share on other sites
flinston20 Posted January 10, 2011 Report Share Posted January 10, 2011 (edited) Moja MP5 049SD6 od października była już dwa razy na gwarancji. Środkowe zębatki się wysypały dwa razy. A tak ogólnie to już po jakiś 2k musiałem wymienić gumkę HU.Co do celności i skupienia to jest całkiem dobrze, szybkostrzelność jest w miarę ok. Mam tylko jeden problem z nią. Strasznie mi baterie pożera. Możecie koledzy podpowiedzieć jaką baterię najlepiej do niej zamontować. Posiadam dwie 8,4V cymy i firefox 8,4V 1500. Wystarczają ni te baterie na wystrzelenie jakiś 1500 kulek to maks. A baterie ładuje ładowarką mikroprocesorową. Edited January 10, 2011 by flinston20 Quote Link to post Share on other sites
czaja18 Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Testował ktoś z was może tą cymkę na li-polu 11.1V? Zastanawiam się czy mi zębatek nie zajedzie. Quote Link to post Share on other sites
Sten117 Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Po wyłączeniu bb nie ma prawie żadnej różnicy. W mojej wczoraj poszedł szkielet. Nie przeżył nawet 4 k kulek ... Dokładnie to samo stało mi się w PJ4 RIS tak samo pękł szkielet przy -20oC. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts