Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

GB Systema REVOLUTION

Recommended Posts

...w zasadzie z jego demontażem!

Czy może ktoś wiem, czy w tym "magicznym" zestawie jest jakiś "dynks", który trzyma silnik w chwycie pistoletowym..?

Może brzmi to śmiesznie ale po odkręceniu denka chwytu nie mogę wyjąć silnika...

W dodatku nic tam nie widzę a wyraźnie coś go blokuje - numerek z kombinerkami już nawet przerobiłem... ;-)

Zupełnie jakby coś trzymało zębatke silnika.

Pozdrawiam,

Lambert

Edited by Lambert

Może przewody podeszły między zęby zębatki silnikowej a otwór w szkielecie, jak miałem źle ułożone przewody w zwykłym V2 to tak czasem było.

W emce G&P miałem tak samo...

Skończyło się na piłowaniu chwytu, inaczej nie dało się wyciągnąć silnika. :(

Chyba nie...

Sam silnik mogę wysunąć o jakieś 5mm i w tym momencie trafia na wyraźną, twardą przeszkodę - słychać stuknięcie jakby haczył np. o... szkielet - ale to niemożliwe! :roll:

Pozdrawiam,

Lambert

Skończyło się na piłowaniu chwytu...

Przestań!

Mam "seksowny" chwyt Magpula PTS... ;-)

Edited by Lambert

MIałem kiedyś podobną sytuację, ale w replice Boyi. Silnik nie chciał wyjść więc pociągnąłem na siłę i zeszła zębatka silnika z trzpienia. Nie wiem jak to się stało (podejrzewam złe podkładkowanie zębatki silnikowej), ale po wypodkładkowaniu należytym problemu już więcej nie miałem.

I ja miałem podobne problemy z wyjęciem silnika. Przykręciłem pokrywę silnika i postrzelałem trochę na singlu, nie wiem co konkretnie było przyczyną ale pomogło. Fakt, że był to stary gb V2 z zębatką z 2 zapadkami przeciwpowrotnymi, może nawet tłok był delikatnie naciągnięty ale nie widzę związku z zakleszczonym silnikiem. Problem jakby sam się rozwiązał ale to był zafajdany chinol a Ty masz Systeme Revolution!

Ja kłęcze czytając to. Nie widzę w tym nic. Za każdym razem jak ktoś mówi... SYSTEMA REVOLUTION... to kłękam.

Poważnie. Z tego co pamiętam ze zdjęć to tam chyba dołem kable nie idą. Mogę się mylić. Może przedzwoń do ASGshopu i się dopytaj. We wtorek będę się tym bawił, może wtedy będę wiedział coś więcej.