Lambert Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 (edited) ...w zasadzie z jego demontażem! Czy może ktoś wiem, czy w tym "magicznym" zestawie jest jakiś "dynks", który trzyma silnik w chwycie pistoletowym..? Może brzmi to śmiesznie ale po odkręceniu denka chwytu nie mogę wyjąć silnika... W dodatku nic tam nie widzę a wyraźnie coś go blokuje - numerek z kombinerkami już nawet przerobiłem... ;-) Zupełnie jakby coś trzymało zębatke silnika. Pozdrawiam, Lambert Edited June 12, 2009 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Może przewody podeszły między zęby zębatki silnikowej a otwór w szkielecie, jak miałem źle ułożone przewody w zwykłym V2 to tak czasem było. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Może przewody podeszły między zęby zębatki silnikowej a otwór w szkielecie, jak miałem źle ułożone przewody w zwykłym V2 to tak czasem było. W emce G&P miałem tak samo... Skończyło się na piłowaniu chwytu, inaczej nie dało się wyciągnąć silnika. :( Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted June 12, 2009 Author Report Share Posted June 12, 2009 (edited) Chyba nie... Sam silnik mogę wysunąć o jakieś 5mm i w tym momencie trafia na wyraźną, twardą przeszkodę - słychać stuknięcie jakby haczył np. o... szkielet - ale to niemożliwe! :roll: Pozdrawiam, Lambert Skończyło się na piłowaniu chwytu... Przestań! Mam "seksowny" chwyt Magpula PTS... ;-) Edited June 12, 2009 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 MIałem kiedyś podobną sytuację, ale w replice Boyi. Silnik nie chciał wyjść więc pociągnąłem na siłę i zeszła zębatka silnika z trzpienia. Nie wiem jak to się stało (podejrzewam złe podkładkowanie zębatki silnikowej), ale po wypodkładkowaniu należytym problemu już więcej nie miałem. Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 I ja miałem podobne problemy z wyjęciem silnika. Przykręciłem pokrywę silnika i postrzelałem trochę na singlu, nie wiem co konkretnie było przyczyną ale pomogło. Fakt, że był to stary gb V2 z zębatką z 2 zapadkami przeciwpowrotnymi, może nawet tłok był delikatnie naciągnięty ale nie widzę związku z zakleszczonym silnikiem. Problem jakby sam się rozwiązał ale to był zafajdany chinol a Ty masz Systeme Revolution! Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 (edited) to był zafajdany chinol a Ty masz Systeme Revolution! Czy klęczałeś pisząc to? ;) Edited June 13, 2009 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 A spróbuj nacisnąć spust, ale bez pokrywy silnika. Powinien wyskoczyć w moim boyu to pomogło. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Ja kłęcze czytając to. Nie widzę w tym nic. Za każdym razem jak ktoś mówi... SYSTEMA REVOLUTION... to kłękam. Poważnie. Z tego co pamiętam ze zdjęć to tam chyba dołem kable nie idą. Mogę się mylić. Może przedzwoń do ASGshopu i się dopytaj. We wtorek będę się tym bawił, może wtedy będę wiedział coś więcej. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted June 13, 2009 Author Report Share Posted June 13, 2009 A teraz najlepsze - nie mogę powtórnie zamknąć chywtu, silnik wystaje za daleko! I akurat jest weekend więc do ASGshopa się nie dodzwonię... :???: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 No to pewnie już lekko zsunąłeś zębatkę z trzpienia silnika... Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 To ja dopiero teraz przyklęknę :D Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Tam jest systema magnum tak? Ten silnik ma zablokowaną zębatkę bolcem przechodzącym przez trzpień, czy na wcisk? Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted June 13, 2009 Author Report Share Posted June 13, 2009 To nie jest Magnum: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3014 Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts