shadowman Posted December 19, 2011 Report Share Posted December 19, 2011 No cześci Bart_a są groszowe w porównaniu z markowymi Quote Link to post Share on other sites
babski Posted December 19, 2011 Report Share Posted December 19, 2011 No nieźle :D ile byś chciał za niego? Sprawy finansowe na PW :P Quote Link to post Share on other sites
cyp Posted December 20, 2011 Report Share Posted December 20, 2011 ktoś mierzył zasięg na stocku? Quote Link to post Share on other sites
mam zajebistylogin Posted December 26, 2011 Report Share Posted December 26, 2011 Myślę że powinieneś kupić w Polsce. Ja mam M99. A co do tuningu, to przygotuj z 1000-1700 zł. Kup sprężynę LayLax 210 ( najmocniejsza na rynku chyba ) przy dobrej jakości innych zespołów, osiągniesz chyba z 700-700pare fps. Pisz do Bart_a jeżeli chodzi o zestaw cylindra, i zestaw spustu ( M99 ma podobno jakiś dziwny zestaw spustu. jakiś swój własny, nie wiem na ile to jest prawda, ponieważ jeszcze swojej repliki nie otwierałem. Ale jeżeli chcesz mieć 700+ fps. To cały zespół cylindra musisz kupić i zestaw spustu tez. HU. Gumki, uszczelki, możesz w sumie wszystko wytrzeć z tego smaru i posmarować czymś dobrym. Do tego prec lufka 590 mm. Czyli w skrócie: Na zestaw spustu i zestaw cylindra przygotuj z 800-900zł ( przynajmniej tak mi Bart_a mówił kiedy się go spytałem ) Prec lufka koło 170-200zł. Komora HU. 300 zł chyba. Gumki i drobiazgi nie wiem ile ale do 100zł się zmieścisz na pewno :) Niestety prawie wszystko jest nie dostępne w sklepach w Polsce czy za granicą, z powodu wysokiego kursu Jen. nikt nie ściąga tych rzeczy. Rozmawiałem z SpecShop'em, i powiedziano mi że podejrzewają, że dostawę tych rzeczy będą mieli dopiero w lutym, ale to też nie wiadome. No i tam ewentualnie jakieś akcesoria przy okazji, skoro już wszystko wymieniasz to można zmienić ten brzydki chwyt M'ki. może zainstalować jakieś zawieszenie, mocny pas. Ale to już nie ma nic wspólnego z osiągami repliki. Nie musisz oczywiście, ale ja już skoro wszystko, to wszystko wymienię :) Quote Link to post Share on other sites
Milski Posted August 1, 2012 Report Share Posted August 1, 2012 Witajcie, zastanawiam sie nad kupnej repliki m99 sw. I mam pytanie bo po przeczytaniu calego tematu nie znalazlem odpowiedzi chyba ze cos przegapilem to przepraszam. A wiec czy wsadze do niej czesci od aps, czy beda pasowac? Sorki za brak polskich znakow ale pisze na telefonie. Quote Link to post Share on other sites
babski Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 Witajcie, zastanawiam sie nad kupnej repliki m99 sw. I mam pytanie bo po przeczytaniu calego tematu nie znalazlem odpowiedzi chyba ze cos przegapilem to przepraszam. A wiec czy wsadze do niej czesci od aps, czy beda pasowac? Sorki za brak polskich znakow ale pisze na telefonie. Post nad Twoim wyjaśnia wszystko na temat tuningu tego chinola ;) Quote Link to post Share on other sites
Milski Posted August 3, 2012 Report Share Posted August 3, 2012 Fakt, tylko nie jest napisane czy części od aps tam wejdą(chyba że jestem ślepy i tego nie widze to przepraszam) tylko sama cena. ;/ Quote Link to post Share on other sites
babski Posted August 4, 2012 Report Share Posted August 4, 2012 Fakt, tylko nie jest napisane czy części od aps tam wejdą(chyba że jestem ślepy i tego nie widze to przepraszam) tylko sama cena. ;/ Ja Ci odradzam kupno tej repliki...Fajnie wygląda i tyle. Taniej wyjdzie Ci tuning well mb01 , mb01/08 bo jest dużo osób które dorabiają części ze stali w normalnych cenach. Słabym punktem tego barreta jest zespół spustu. Nietypowy niestety...Sprawiał mi sporo problemów. Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted August 4, 2012 Report Share Posted August 4, 2012 Babski, a prawda to że komora jest niestandardowa też? Quote Link to post Share on other sites
babski Posted August 4, 2012 Report Share Posted August 4, 2012 Miałem, pozbyłem się i tyle. Za dużo problemów ze spustem... Co do komory to się nie wypowiem...nie mam porównania... Quote Link to post Share on other sites
DDevilPL Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 (edited) Ponad rok temu posiadałem tego Barretta SW i z moich pomiarów wynikało, że bez problemu zmieści się w nim regulator palmer-puirsuit na naboje CO2. Wystarczy posiadać konwersję G&G Gas Bolt do M24 (trzeba pamiętać o dokładnym jej dokręceniu przed użyciem bo inaczej pojawią się przedmuchy). Jest to tańsza alternatywa dla głośnej ostatnio konwersji firmy HAN-MAR. FILMIK Części jakie są potrzebne do konwersji na CO2/HP, jeżeli się nie posiada takiego regulatora (działa też z M24 Classica/SW): 1. 1m przewodu pneumatycznego zbrojonego (ciśnienie robocze 20bar). 2. Butla CO2 (ok 90 zł), lub HP (150 zł). 3. Regulator inline do markera paintballowego, można użyć też reduktora spawalniczego: link 4. Nypel kątowy do przewodu z gwintem - piwo u tokarza. Jeżeli kogoś interesują takie konwersje mogę udostępnić komplet G&G Gas Bolt wraz z przewodem pneumatycznym zbrojonym do zabawy. Myśleliście kiedyś o tym? Edited October 12, 2012 by DDevilPL Quote Link to post Share on other sites
Kolczu Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 Witam, zainteresowałem się tą repliką i chciałbym się dowiedzieć, czy pojawiły się jakieś aktualne informacje na jej temat? Coś się zmieniło w stosunku do testowanych wcześniej egzemplarzy? Ktokolwiek ma kontakt z tą repliką? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Taka ciekawostka: wersja AEG, czas oczekiwana na dostawę dwa miesiące :) http://www.airsplat.com/items/ERM-JG-SW99-02.htm Quote Link to post Share on other sites
SHERWIN Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 Pytanie wsadzał ktoś do M99 komorę PDI? jaka pasuje do M99 Od APS2 czy SW M24 (obie PDI) Quote Link to post Share on other sites
-Huppcio- Posted December 5, 2014 Report Share Posted December 5, 2014 Cześć, mam pytanie - czy do tego stockowego barreta na początek wymiana gumki, lufy i sprężyny na m190 wystarczy aby osiągnąć przewagę na AEGami ? Quote Link to post Share on other sites
bart_a Posted December 5, 2014 Report Share Posted December 5, 2014 Wymiana sprężyny na jakąkolwiek inną niż stockowa wystarczy, ale do rozwalenia stockowych części. Niestety, ale trzeba wymienić cały zespół cylindra i przy mocniejszej niż 150 spr. też i na pewno mechanizm spustowy. Do tego dochodzi wymiana komory, żeby była możliwość założenia lufy AEG. Właśnie przeprowadziłem kompletny tuning tej replik z wymianą w zasadzie wszystkiego, w tym robiony pod tą replikę mechanizm spustowy - wkrótce jakaś mini recka tego się pojawi. Komorę zastosowałem taką jak w L96 przy czym po przeróbkach, które przekraczają możliwości przeciętnego warsztatu majesterkowicza. Jak z pozostałymi komorami do innych replik, nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted December 5, 2014 Report Share Posted December 5, 2014 Komora od aps96 wymaga przeróbek a jak z komora do aps2? Quote Link to post Share on other sites
50 BMG Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 Ja mam ten karabin mam od 5 miesięcy i jestem dość zadowolony. Sam karabin jest wykonany w przeważającej większości z metalu (stal=body,ZnAl=zespół lufy+różne detale jak np. rączka przeładowania). Przeprowadziłem tuning na 640 fps tutaj chalnelog: -mechanizm spustowy: stalowy, z regulacją długości drogi spustu; posiada łożyskowanie, dzięki czemu działa b. lekko -komora hop-up kopia komory PDI (zmodyfikowana) . - trzpień do prowadnicy sprężyny. Ma on średnicę o 0,3mm większą. Do tego trzpień jest połączony z podstawką na stałe i już się nie rozkręci - cały nowy tłok z wentylowaną głowicą i pierścieniami prowadzącymi z teflonu. - gwinty utrzymujące mechanizm spustowy (stalowe). - teflonowe tuleje wewnątrz komory zamkowej do płynnego prowadzenia cylindra - mocowanie rączki przeładowania, aby płynnie przeskakiwała pomiędzy pozycjami - klocek w dolnej części korpusu. Nagwintowany z tyłu klocek w którym są otwory na piny. Całość jest dokręcana do blaszanej części korpusu, przez co chwyt repliki jest sztywny. Te elementy nie są widoczne po złożeniu repliki - stabilizator lufy wewnętrznej, czyli po prostu tulejka z oringami na zewnątrz i w środku która siedzi w lufie zewnętrznej i utrzymuje w niej sztywno lufę wewnętrzną. -Lufa precyzyjna prometheus. -beziecznik taki jak w m4/m16. Taki lansiarski bajer :icon_razz2: POLECAM KAŻDEMU SNAJPEROWI W ASG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :icon_razz2: Znaczy chodzi o m99 snow wolfa jak coś :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
midas963 Posted April 23, 2015 Report Share Posted April 23, 2015 jak należy zmodyfikować komorę hop-up taką http://deltashop.pl/...-do-replik.html lub pdi zeby pasowała do repliki , nigdzie nie ma tego opisane co i jak Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted April 23, 2015 Report Share Posted April 23, 2015 Z tego co ja się dowiadywałem to komora musi być od M24 standardu SW czyli np PDI M24 SW lub Airsoftpro do M24 SW. Wtedy przekładamy regulacje i o. (nie jest to potwierdzone info). Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted November 8, 2016 Report Share Posted November 8, 2016 Mam możliwość zakupu tanio M99 SW01, ale w sumie mam już mętlik w głowie. Wszędzie piszą co innego... Jak jest w końcu z częściami? Na EVIKE piszą że wchodzi: Maruzen APS / Type96 hybrid system. Takes many Angel custom / Laylax APS upgrade internal parts Może ktoś to potwierdzić? Dodatkowo, niby stock ma 390-440fps. Jaka tam siedzi stockowo sprężyna? Na start wystarczy mi 500-550fps, pytanie tylko ile części trzeba wywalić razem ze springiem. Dopiero z czasem wymieniał bym komorę na PDI + Preckę (EDGI lub PDI) + zestaw spustu. Mam fajna koncepcję na M99 w stylu "Hellsinga"... Ale mimo wszystko zasięg 65-70m to minimum jakie by mnie satysfakcjonowało - jest to w ogóle możliwe bez pakowania 2k pln na start? Na bazowe "ucywilizowanie" repliki miał bym ~~500zł. I sprawdzał ktoś może jaki jest zasięg skuteczny w stocku? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 18, 2018 Report Share Posted April 18, 2018 Mam problem z Barettem M99. Po przeładowaniu od razu następuje wystrzał, bez wciskania spustu. Ktoś wie, co może być przyczyną? Ewentualnie gdzie dorwać nowy układ spustu do m99? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted April 19, 2018 Report Share Posted April 19, 2018 Złamany sear? Nie rozbierałeś go jeszcze, żeby oblukać? Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 Lesio napisz do bart_a on może dorabia też do m99 trigger sety Quote Link to post Share on other sites
damutorve Posted December 12, 2019 Report Share Posted December 12, 2019 Witam Dopadłem M 99 4 tatowe sprezynowe,(uszkodzone) podobno spust nie działą,a chciałbym go naprawić ,i pobawić się nim . czy ktoś naprawa >?jakiś sprawdzony serwisant może coś powiedzieć ? ile teoretycznie kosztuje wymiana podzespołów, o wersje spręzynową ? ddzięki za odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts