Marcinek83 Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Cześć. Mam mały problem, w M16A3 ciężko powiedzieć jakiej firmy: Na początku był rasowy Chinol, teraz już z chinola zostało może 5%, potrafi strzelić dubletem albo dusić się zapychając kulkami. Koniuracja: gumka - czarna systemy lufa- prec. systemy komora - P&J lekko przeszlifowana od wewnątrz by przyjmowała dysze od M4. Problem wygląda tak że jak włożę hi-cap do strzela raz dobrze raz kompletnie się zapycha i daje pusty dźwięk. No niby klasyczny przypadek złego założenia gumki HU ale składałem ją już parę razy i tutaj błędu nie ma. Po włożeniu Low-capów było ok ale po jakims czasie znów zaczeła psycholować. Mnie już brak sił na tego kloca. Link to post Share on other sites
seger Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 jakie kulki ? zuzyta gumka ? jak wiadomo guma nie jest wieczna ;) zasyfione elementy układu ? Link to post Share on other sites
danielosik Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 (edited) Też tak miałem, u mnie było to spowodowane złego ustawienia gear boxa wzglendem komory. Spróbuj zciągnąc cały front wraz z górnym body przyłuż tylko mufę z komorą włóż magazynek strzel pare razy i zobacz czy będzie dobrze. Edited July 5, 2009 by danielosik Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted July 5, 2009 Author Report Share Posted July 5, 2009 Gumka ma przebieg max 100 kulek. Body w tanie pięknym CA Zasyfione elementy układu? Na moich karabinach można operować ;) Stawiam na dystanser typu H jak ---> ;) Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 5, 2009 Report Share Posted July 5, 2009 Wsadź swój zespół lufy i komory do jakiegoś M4 i na odwrót, sprawa na pewno się rozjaśni. Co do dublet'ów - kilkukrotnie montowałeś gumę, kołnierz się rozjechał, to już chyba standard w gumach Systemy. Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted July 6, 2009 Author Report Share Posted July 6, 2009 Uważałem żeby się nie rozjechał, miałem już tak kiedyś. Seger kulki guarder 0,28g. Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 Na pewno nie wina dystansera typu H. Według mnie ta komora albo coś takiego. @Gogin dobrze radzi. Podmianka komory z kimś i się okaże co jest winowajcą. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Link to post Share on other sites
szmerglu Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 sprawdź czy lufa nie wlazła za głęboko w gumkę (wiem brzmi zabawnie). W momencie gdy lufa za mocno dociska do komory hop up może ona deformować kołnierz co jest niezauważalne w momencie gdy komora jest złożona/rozłożona. Sprawdziłbym również czy dysza oby na pewno pasuję po tej modyfikacji komory... Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted July 6, 2009 Author Report Share Posted July 6, 2009 Szmerglu, brałem to pod uwagę więc napchałem teflonu i ustawiłem lufę, potem spokojnie wsunąłem do body. A co ma nie pasować? Komora została lekko poszerzona od strony dyszy jednak na odległości 7-10mm. by zgrubienie mogło wejść, użyłem szlifierki modelarskiej, Dodatkowo kanał dolotowy kulek w komorze został przy wylocie do lufy lekko poszerzony by dłuższa dysza mogła zebrać kulkę, kwestia 0,2mm max. Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 Nie sprawdzałeś na innym zespole lufy/komory, ale to ewidentnie bije po oczach, że coś z komorą - tam wiele nie trzeba, żeby nie podawało. Jeśli poszerzałeś kanał dolotowy kulasów w stronę dyszy to z drugiej strony wypadałoby zwęzić, co by tam za dużo miejsca nie miały - miałem coś podobnego w G'iecie JG gdy musiałem przesunąć komorę o 1 mm w stronę GB bo dysza od AUG'a była krótsza o te 0,5mm od stock'owej no i sama w sobie ma większą fazę o wiele niźli stock'owa. Nie jesteś zielony, wiesz, że diabeł tkwi w szczegółach, choć pewnie rozwiązaniem okaże się jakiś banał to jednak ;-). Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted July 7, 2009 Author Report Share Posted July 7, 2009 Zielony no chyba nie, chodź o banały pytam bo czasami ktoś może mieć lepsze rozwiązanie. Komory nie poszerza się w stronę dyszy ;) Po co to? żeby kulka weszła, w stronę lufy. Chyba czas zmienić popychacz ;) Link to post Share on other sites
Recommended Posts