corpo Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Witam, własnie dotarła do mnie replika. Pudełko standartowo, nedzne bez zadnych nadrukow, w sordku replika paczka shitkulek i tarcza : ). SWD dość lekki, ale sprawia wrazenie niesamowicie wytrzymałego, muszka szczerbina, wszystko wporzadku, blokada spustu , naciaganie i hicap działają bez zarzutu. Pierwsze co rozebrany, czesci w srodku sprawiaja niesamowite wrazenie, mocowanie komory hopa i cylinder z aluminium cnc, wydaje sie mega solidne, i mowie tutaj powaznie, porownywalem wykonaniem do mojego szkieletu v2 Czerwonego potworka do emek i pozytywne wnioski. Wszystko od prowadnicy sprezyny do zespolu spustowego metalowe. Odrazu przeszedl testy polowe, chrono wykazalo wahania fps ( kule 0.2) w granicach 495 504.3 505.8 499 516.8 516 Takze naprawde niezle. Testy celnosci. Odległość mierzone 73 m. Muszka, szczerbinka, bez lunety. Kolega stojący, ręce szeroko rozpostarte. 50 % celnosci, wieksza czesc kulek uciekala w granicach 1-2 m na boki ze wzgledu na delikatny wiatr. (kulki 0.28 ) guarder Bardzo zadowolony chociaz precka i nowa guma kusila. Postanowiem wiec wsadzic lufe precyzyjna i gume hopa. I tu zaczela sie magia, naprawde magia. Komora hopa wydaje sie bardzo szczelna, dodatkowo mocowana do lufy zewnetrznej imbusami by zapobiec plywaniu komory. Precka wymieniona bez problemu, tak samo gumka. Natomiast dystanser zostal stockowy, jest wyraznie dluzszy ( 3 krotnie ) od dystansera od czarnej gumki guardera. Lufa precyzyjna to 590 mm guarder + czarna gumeczka guardera. I tu zaskoczenie, wyniki z chrono po modyfikacjach. Kulki 0.2 guarder 534.4 535.2 533.4 534 534 535.1 533.3 Niesamowita powtarzalnosci wynikow. Jestem cholernie zadowolony. W niedziele testy polowe. Koniec końcow. Niesamowity plus, karabin warty każdej złotówki. Śmiało pytac postaram sie odpowiedziec. Nie mam w tym momencie aparatu takze zdjec narazie nie bedzie. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Mamlas Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 (edited) MASZ DO TEGO 5-STRONICOWY TEMAT. Ale i tak dzięki za info :P Edited July 23, 2009 by Mamlas Link to post Share on other sites
corpo Posted July 23, 2009 Author Report Share Posted July 23, 2009 dokladnie, znalazlem troszke po fakcie : ) prosze o skasowanie Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Kulki 0.2 guarder 534.4 535.2 533.4 534 534 535.1 533.3 Czegoś takiego jeszcze nie widziałem - nie zaciął Ci się chrono..?! ;-) Imponujące, naprawdę imponujące! Pozdrawiam, Lambert Link to post Share on other sites
corpo Posted July 23, 2009 Author Report Share Posted July 23, 2009 Sam byłem zdzwiwiony. Ta sa wyniki z jednego z dwoch chrono madbulla. Jedno jak i drugie w sklepie Crazy bee w szczecinie pokazywaly podobne wyniki. Sam byłem niesamowicie zdzwiony : ). Posiadam emke ktora dopiero po wrzuceniu prawie dwoch tysiecy, posiada taka powtarzalnosc a tutaj, ehh szkoda gadac, lacznie 500 zl i taka powtarzalnosc wynikow. Oczywiscie moge nagrac filmik z danymi z chrono dla udowodnienia wynikow : ) Link to post Share on other sites
przemek10 Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 (edited) Czegoś takiego jeszcze nie widziałem - nie zaciął Ci się chrono..?! ;-) Imponujące, naprawdę imponujące! Dobrze złożone P90 i M14 TM też takie wyniki mają . Po prostu to złożyłeś bez teflonu albo jakiegoś smaru ? I jak możesz to zrób test zasięgu i celność na 0.36 . Edited July 23, 2009 by przemek10 Link to post Share on other sites
corpo Posted July 23, 2009 Author Report Share Posted July 23, 2009 Bez teflonu, smar guardera na gume standartowo zeby doszczelnic : ) Jak dorwe 0.36 dam znac. Link to post Share on other sites
Piotro Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Czy mi się wydaje czy temat o tym ze nie da się mieć snajperki poniżej 1500zł a najlepiej 2500zł będzie musiał być zamkniety w nie tak odległej przyszłości xD Link to post Share on other sites
Mamlas Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 To się okaże. Na razie dużo na to wskasuje :F Link to post Share on other sites
NikonCZWA Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 (edited) Czy mi się wydaje czy temat o tym ze nie da się mieć snajperki poniżej 1500zł a najlepiej 2500zł będzie musiał być zamkniety w nie tak odległej przyszłości xD Powoli, spokojnie. :) 530 FPS to jeszcze nie taka snajperka. Post maniaka z innego tematu: Właśnie rozmawiałem z krakmanami i powiedzieli, że wkładali do środka M170 i wytrzymał (co prawda narazie oddali 10 strzałów bo klient go kupił), a co do prędkości wylotowej to dało to 620fps. Myślę że najlepsze sztuki z dobrymi preckami i gumkami i tej sprężynie dociągną do 650 FPS, wtedy można to nazwać snajperką, o ile nie padnie po hmm 20 kulkach. :) Edited July 23, 2009 by NikonCZWA Link to post Share on other sites
Karol_K Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Chyba nie ma tu co pasć ... układ spustowy jest banalny , średnio doświadczony nastolatek z kilkoma pilnikami zrobi taki w kilka dni ...poza układem spustowym nie widzę szans żeby to zajechać ewentualnie nowy spring co pół roku... Link to post Share on other sites
Mamlas Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Dokładnie. Zaraz jeszcze będą fotki bebechów w głównym temacie o nim. I wszyskiego po mały się dowiemy. Ogólnie patrząc na te komentarze kilku posiadaczy, szykuje się przełomowy chinol :D Link to post Share on other sites
Piotro Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Drugie CM.028, to zelektryzowało wszystkich. A SWD A&K Pozwoli każemu zasmakować snajperstwa :) Link to post Share on other sites
przemek10 Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Oj atoza widziałem zarżniętego , przy wystrzale raz nawet odpadł cały front :wink: Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 to musiał być źle złożony ATOZ ;) Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 (edited) Super recka, jak dla mnie wystarczająca. W granicach 1000zł zamkniemy się razem z lunetą lufa sprężyną i gumką. Jak dla mnie to chyba poodkładam zaskórniaki na samą repliką bo ktoś zwęszy biznes i podniesie cenę :). Edited July 23, 2009 by Marcinek83 Link to post Share on other sites
AIRWOLF Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Witam Dodam tylko ze mierzyliśmy z Corpem replikę przed modami na moim chrono madbulla a następnie w sklepie Crazy Bee na ich Xcoretechu x3200 – pomiary bardzo podobne (kulki 0,2g extreme, następnie guardery). Po zamontowaniu precki i gumki znów chrono i znów sklepowy Xcoretech i mój madbull dały prawie te same wyniki ok. 534Fpsow. Gumka przesmarowana tylko teflonem guardera Zasieg niesamowity! Ps.mój egzemplarz będzie u mnie za ok.14 godzin :mrgreen: 650mm 6,03, gumka, 170 już czekają... :killer: Pozdro Link to post Share on other sites
Fear Factor Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 (edited) Pakował ktoś już na to PSO-1? Są luzy na szynie czy montaż siedzi sztywno? Dragunowa chcę kupic od razu jak dostanę wypłatę i myślę, żeby wstawić chinskie PSO i jestem ciekaw jak wygląda kwestia spasowania. No i czy ktoś wstawił magazynek ATOZa to tego? Edited July 24, 2009 by Fear Factor Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 Pakował ktoś już na to PSO-1? Są luzy na szynie czy montaż siedzi sztywno? Dragunowa chcę kupic od razu jak dostanę wypłatę i myślę, żeby wstawić chinskie PSO i jestem ciekaw jak wygląda kwestia spasowania. No i czy ktoś wstawił magazynek ATOZa to tego? Ja mam Posp'a Białoruskiego (ulepszona kopia PSO-1), dam znać wieczorem jak pasuje... Lecz nie ma to znaczenia bo sama luneta posiada regulację na motylka i pasuje do szerszych i węższych szyn montażowych... Ogólnie replika za te pieniądze jest naprawdę bardzo dobra. Kwestia wymiany lufy wewn oraz gumki HU. Martwi mnie tylko 1 rzecz, przy upgr Atoz'a można było się liczyć z "odpadającym frontem", czyli pękaniu korpusu po wstawieniu mocniejszej sprężyny (np M170). Czy ktoś poradził sobie (z posiadających Atoz'a) z tym problemem? Lub ma pomysł na jego rozwiązanie? Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 hmm radzić sobie z tym nie musiałem (nie muszę) bo nie mam takiego problemu ;) Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 Czyli widocznei są wady materiałowe, bądź egzemplarze ze żle odlanym korpusem. Obyś miał rację... :D Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 Proponuję przenieść się do tego tematu http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=71098 ;) Link to post Share on other sites
Recommended Posts