smasher Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 (edited) Witam. Mam kac pdw od około pół roku i od momentu kupna, do dzisiaj dzieje się coś dziwnego. High capy replika obsługuje bez problemu, jednak gdy podepnę dowolnego low capa(próbowałem chyba 4 różnych, od innych osób) to kac wypluwa podwójne kulki, krztusi się i dławi. Kiedy z low capa upuszczę kilka kulek(około 10-15) lub po prostu nie załaduje do końca, problem nie występuje. To nie wina komory hop up, ponieważ działo się to zarówno na stockowej komorze, jak i na metalowej, której używam teraz. Moim głównym podejrzanym jest dysza, jednak w kwestiach technicznych wiem niewiele dlatego proszę o opinię. Bezpośrednią przyczyną niewątpliwie jest napór kulek z magazynka załadowanego do pełna, jednak na co napór i o co tak naprawdę chodzi to nie wiem. Edited May 8, 2012 by smasher Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 Witam. Mam kac pdw od około pół roku i od momentu kupna, do dzisiaj dzieje się coś dziwnego. High capy replika obsługuje bez problemu, jednak gdy podepnę dowolnego low capa(próbowałem chyba 4 różnych, od innych osób) to kac wypluwa podwójne kulki, krztusi się i dławi. Kiedy z low capa upuszczę kilka kulek(około 10-15) lub po prostu nie załaduje do końca, problem nie występuje. To nie wina komory hop up, ponieważ działo się to zarówno na stockowej komorze, jak i na metalowej, której używam teraz. Moim głównym podejrzanym jest dysza, jednak w kwestiach technicznych wiem niewiele dlatego proszę o opinię. Bezpośrednią przyczyną niewątpliwie jest napór kulek z magazynka załadowanego do pełna, jednak na co napór i o co tak naprawdę chodzi to nie wiem. Za słaba/zbyt rościągnięta sprężynka popychacza dyszy. Quote Link to post Share on other sites
smasher Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 Jeszcze jakieś pomysły? Nie mówię, żę poprzednik się myli, tylko może ktoś ma inne rozwiązanie/podobne doświadczenia, bo jeszcze trochę minie zanim mój kac znów zostanie rozebrany dlatego im wiecej wypowiedzi, tym lepiej. Quote Link to post Share on other sites
AdrSer Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Miałem podobnie na silikonowej gumce guardera, za dużo "kołnierza" wystawało, jak udało sie dopasować kołnierz to okazało się, że zatrzask unieruchamiający komorę na lufie nie zaskakiwał przez wystającą gumkę. Przyciecie gumki załatwilo sprawę. Ostatnio wogóle zmienilem na zieloną G&G i hula aż miło. No i czy próbowałeś na innych kulkach i czy midy miałeś KACowe czy Mkowe? Quote Link to post Share on other sites
SCORPS Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 Witam, u mnie tez wystąpił problem z zatrzaskiem, a raczej już jego brakiem w związku z tym mam prośbę czy ktokolwiek jest w stanie podjąć się wybebeszenia zatrzasku zrobienia dokładnych zdjęć tego co siedzi pod przyciskiem i przycisku ? Chciałbym dorobić taką część. Quote Link to post Share on other sites
ryuzok Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 Mam takie pytanie do szczęśliwych posiadaczy, mianowicie, czy korpus PDW (lower a upper reciver) ma luzy po kilkukrotnym złożeniu/rozłożeniu? pytam bo słyszałem takie opinie i trochę mnie to martwi (zwłąszcza że planuje zakup). Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 Witam! Zanabyłem sobie takie fajne pdw od boyia, i pytanie do was, mianowicie. Z początku byłem zachwycony puszką, po czym zauważyłem, że do środka żadna poważna bateria nie wejdzie, już to przemyślałem i wytnę trochę plastików ze środka i zrobię bardziej ramkę na baterię niż pudełko, jaka wam tam wchodzi największa bateria? Podrzucilibyście link? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Marine_Jacob Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Kolega miał go 4-5 lat. Nie oszczędzał go, "orał nim ziemię", nie wymieniał nic nawet HU, a cały czas strzelał bardzo dobrze. Teraz sprzedał go drugiemu koledze i on też zadowolony. :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Mam takie pytanko-jak ta replika sprawdza się w grach leśnych? Jak jest z zasięgiem na stocku? Quote Link to post Share on other sites
Zuzo Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 (edited) Mam takie pytanko-jak ta replika sprawdza się w grach leśnych? Jak jest z zasięgiem na stocku? @Nath - ja przerobiłem na trochę dłuższą wersje bo mam manie robienia pół wyborowej z PM-ów :icon_smile: Więc zamontowałem tą dłuższą wersje lufy zewnętrznej + tłumik 22 cm ( bodajże ) i lufę precyzyjną systemy 6.04 którą na końcu potraktowałem brzeszczotem . W wewnątrz wymieniłem gumkę na systemy energy i na stockowej baterii koło 45-50 m. A Ci którzy mówią, że pucha przeciąża replikę to polecam zamontowanie latarki po przeciwnej stronie . :icon_smile: Latam w lesie i nie narzekam. Polecam wymianę magazynka jak pisali posiadacze wcześniej. Pozdrawiam. Edit: Wygląda teraz tak : http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/575027_505122452860379_1755074364_n.jpg Edited March 1, 2013 by Zuzo Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 Kumpel chce koniecznie kupić PDW. Ja mu swojego nie sprzedam za żadne pieniądze. Ciekaw jestem jak wielu posiadaczy ma replikę z oryginalnymi oznaczeniami, bo śledząc ogłoszenia nie widziałem żadnego. Ja swojego kupiłem w pierwszym dniu sprzedaży u krakmanów i ciekawi mnie jak długo sprzedawali repliki z pełna grawerą. Quote Link to post Share on other sites
hightower Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Witam! Zanabyłem sobie takie fajne pdw od boyia, i pytanie do was, mianowicie. Z początku byłem zachwycony puszką, po czym zauważyłem, że do środka żadna poważna bateria nie wejdzie, już to przemyślałem i wytnę trochę plastików ze środka i zrobię bardziej ramkę na baterię niż pudełko, jaka wam tam wchodzi największa bateria? Podrzucilibyście link? Pozdrawiam po lekkim podpiłowaniu śrubek (tych po bokach: od mocowania do szyny i dodatkowej szyny), wchodzi idealnie: http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/AKUMULATORY-I-PAKIETY/REDOX-LIPO-1100-mAh-111v-20c.html?producer=3171 Za to ja mam problem, gdyż za żadne skarby nie mogę wybić pinu przy magu, by rozebrać giwerę. On jest na tyle luźny, że nim delikatnie pokręcę w prawo i w lewo, ale cofnie się z 0,5mm i nic dalej, Quote Link to post Share on other sites
Okota Posted March 2, 2014 Report Share Posted March 2, 2014 podratuje mnie ktoś informacją gdzie można kupić zębatki selektora ognia? pozrywane gwinty mają i odpada selektor... albo gdzie dorobię takie zębatki? Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted August 22, 2014 Report Share Posted August 22, 2014 Podpinam się do @Okota. Wie ktoś coś może? Niedawno nabyłem swój za 120 zł :D. Brak prawego selektora, kable są właśnie prowadzone na tył. Musiałem wymienić gumkę hu bo po 2-3 latach kumpel tą zaorał. Replika strzela celnie na około 40 metrów. Replika będzie docelowo zrobiona pod CQB czyli sprężyna m90. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 22, 2014 Report Share Posted August 22, 2014 Bodaj na airsoftmechanics pisali, że VFC powinny pasować. VF9-MSY-KACGEAR-01 według katalogu części VFC. Piszesz maila dogbtech, dostajesz wycenę, płacisz paypalem, w 10 dniroboczych masz u siebie paczkę (zazwyczaj). Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 Teraz pytanie jeszcze jedno mam. Jaka tutaj dysza podejdzie? Zwykła emkowa? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 4, 2014 Report Share Posted September 4, 2014 Ja mam pytanie inne-czy ktoś może mi sfotografować sprawną rączkę przeładowania? W mojej brakuje śrubki i nijak nie mogę nic dobrać na zastępstwo. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted September 4, 2014 Report Share Posted September 4, 2014 @Nath Której śrubki Ci brakuje? Pisz pw to wyślę zdjęcie :). Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted September 7, 2014 Report Share Posted September 7, 2014 Ostatnio włożyłem do stocku lipola 11.1 20C. Na auto ładnie daje, ale tylko wystrzelanie 5 kulek. Mimo wszystko po kilku seriach u mnie występuje na 11.1 problem z serią na pojedyńczym. Jakby ktoś chciał wiedzieć to ten lipol http://gunfire.pl/product-pol-1152201269-Akumulator-Redox-LiPo-1100mAh-7-4V-20C.html mieści się do puszki (w tą plastikową obudowę w środku puszki) razem z przejściówką. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 7, 2014 Report Share Posted September 7, 2014 Dla potomnych-śrubka która trzyma dysk twardy laptopowy (2,5 cala?) w ramce pasuje do rączki przeładowania i nie zahacza o gb. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 (edited) Mam pytanie. Lufa także u was jest na sprężynie na lufie zamiast sprężynce na hopku? (Sprężyny która dociska na hopup do frontu nie ma, jest tylko na lufie taka sprężyna 4-5cm) Chciałbym się dowidzieć bo teraz nie wiem czy wcześniejszy właściciel czegoś nie pozamieniał :icon_biggrin:. Edited September 28, 2014 by Puloman Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 Sprężyna na lufie jest oryginalnym patentem w PDW Boyi .Więc poprzedni właściciel nic nie zepsuł. Jaką komorę hop-up polecacie do pdw kac boyi by nie było problemów z podawaniem kulek.Założyłem cymy i był problem z podawaniem kulek z magazynka pdw trzeba było dociskać magazynek do przodu by kulki były podawane. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Jeśli go masz to zostaw oryginał boyi, szczelności szukaj w wymianie dyszy i gumy. Dla lepszego hopa warto też poeksperymentować z gumką. Mnie się na żadnej komorze poza stockową nie udało osiągnąć zadowalających efektów-albo kulki nie szły, albo przedmuchy były kolosalne. Dysza, guma, dystanser załatwiły sprawę. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Gumkę mam już zielona G&G wiec teraz zmienię dysze na inną . Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 (edited) Ja mam podwójnie uszczelnioną dyszę do m4 którą znajomek dopasował dremelem żeby było git i kulki szły. Strzela jak szatan :icon_smile:. Edited January 22, 2015 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts