wolf221 Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Witam! Chce zakupić tłumik płomienia Noveske KX3: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2435 który podobno zwiększa odgłos wystrzału. Co uważacie na temat tego tłumika? Czy to dobry pomysł? I czy ten tłumik naprawde zwiększy dźwięk czy tylko go zmieni? Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Tak, replika stanie się troszkę "głośniejsza". Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 Witam. Miał ktoś do czynienia z tymi tłumikami płomienia NOVESKE KX3? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2435 Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 TAK :) Skutecznie podgłaśniają dźwięk strzału, miodnie wyglądają na replikach typu PMC. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Uważajcie na chińskie wersje, są 1/3 tańsze, ale na 99% zatyrają wam lufe zew. bo ma inny gwint najwyraźniej... W obu przypadkach montowało się ciężko, w jednym schodził z gwintem a w drugim lufa była stalowa i od tamtego czasu nie był ściągany. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 (edited) Tak jak kolega pisał wyżej, kupiłem KX3 do AKSU, wygląda świetnie lecz montaż zajął mi jakąś godzinę. Nakręcanie i odkręcanie tłumika i smarowanie smarem aby gwint na lufie się zgodził z gwintem w tłumiku. Chłodzenie obu elementów podczas procesu i teraz mam ten tłumik na stałe :icon_biggrin: Ale i tak jest sexi. Dźwięk się zmienił i jest bardzo "fajny". Nakręcałem go też na próbę na lufę zewnętrzną mojej M4 i nie było problemów. Ładnie się zakręcił do końca przy pomocy dłoni. Edited December 30, 2012 by verb007 Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted January 3, 2013 Report Share Posted January 3, 2013 Ale przecież w tym wypadki należy chlodzic lufę a tlumik ogrzać :D Quote Link to post Share on other sites
MotylM4 Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 Witam Również mam zamiar kupić tłumik płomienia podgłaśniający odgłos repliki. Teraz mam pytanie czy ten tłumik płomienia będzie również pasował no i dawał efekt w "chińczyku"? Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 Tak. Quote Link to post Share on other sites
MotylM4 Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 (edited) A znajdę coś tańszego? czy nie za bardzo, albo jak znajdę to efekt nie będzie zbyt efektywny? np. ... (wiem nie jest z jakiejś extra firmy) Edited April 26, 2013 by MotylM4 Quote Link to post Share on other sites
MotylM4 Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Przepraszam, chyba nie doczytałem jednego posta... :S pomimo że chiński ale głos się zmieni ;) a mam właśnie M4 wiec nie powinienem mieć za bardzo dużego problemu ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts