Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MAGPUL PTS

Recommended Posts

• 4 weeks later...

Jak ktos chce taka wlasnie sprytna luneto-kolimator. To jest (ale dosc droga) na militaria.pl

Od reki zakochalem sie w mozliwosci ustawienia powiekszenia od 1 do 3, szerokiego spektrum odleglosci od oka, podswietlenie tu akurat punktu a nie okregu, oraz tego co jest przepiekne na deszczowa czy sniezna pogode - przeslon jak w aparatach fotograficznych na obu soczewkach.

Przydatne dla takich pacjentow jak ja ktorzy maja nie dosc duza wade wzroku zeby nosic okulary, a jednoczesnie za mala zeby dobrze widziec na 50 m ukrytego przeciwnika. Nawet na x1 luneta pieknie wyostrza.

• 1 month later...

hehe

Jakoś nie mogę odszukać kto produkuje te lunetki.

na necie najbliższa ceną i parametrami jest Barska 1.24-4.5x26.

Niestety nikt nie prowadzi ich sprzedaży w Polsce.

ja swojego edynberga brałem u tego goście

http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=7697420

więc może zapytaj go czy planuje sprowadzenie ich jeszcze paru sztuk (nieukrywam że chętnie kupiłbym jeszcze jedną sztukę)

Kiedyś interesowałem się takim czymś, z tym, że montaż mi nie odpowiadał. Druga sprawa to nie wiadomo jak z jakością tego, ale pewnie jest słaba:

http://www.ebairsoft.com/tasco-14x24mm-rif...ope-p-1340.html

Wiem, że kompletnie nie w temacie, ale z G36C da się zrobić coś podobnego do Masady, niewątpliwie małym kosztem.

0326bd76829887.gif

Pozdrawiam.

Jakoś nie mogę odszukać kto produkuje te lunetki.

Chińczycy, różnią się tylko nazwą producenta, schodzą z jednej taśmy.

na necie najbliższa ceną i parametrami jest Barska 1.24-4.5x26.

Ile ta Barska, bo ja z takich maleństw mogę polecić Delte Optical, ma bardzo dobry obraz nawet jak na taką małą lunetkę.

Witam,

Apropo opisywanej wczesnie przezemnie lunety 1-3x40.

Nadal sprawuje sie swietnie.

Powiekszenie x1 do dynamicznego szybkiego strzelania na srednim dystansie, a x3 starcza na daleki.

Nie traci zera, ma idealny obraz i nie ma problemu z czarnymi obwodkami na granicy widocznosci (co wystepuje w lunecie 1.5-4.5x32 ktora kupilem z tarczy).

Od 1 do 3 jest idealny obraz.

Przeslony uwazam za przegenialny wynalazek. Nie trzeba sie martwic przypadkowym zarysowaniem optyki - po prostu jak konczy sie runda to je zamykam. W deszczu tez daja rade (choc oczywiscie trzeba pamietac zeby w czasie strzelania nie nosic repliki pionowo tylko caly czas poziomo).

Jedyny minus to taki ze luneta jest naprawde ciezka.

Obawiam sie ze chinskie klony beda mialy taki sam problem jak RM 1.5-4.5 x 32

ps. To jest moja jakos tak ... osma optyka. Kombinowalem probujac montowac tez doctera kolimator na dynamiczne celowanie, ale byly z tym problemy (musi byc ustawiony bardzo liniowo z okiem i nie zawsze dobrze to wychodzi). Nadal mam moja pierwsza lunete 2.5x20 BSA Deerhunter ... i naprawde polecam wyroby BSA. Moze nie jest to najwyzsza polka ale do asg az nadto.

naprawde polecam wyroby BSA. Moze nie jest to najwyzsza polka ale do asg az nadto.

Za drogie w stosunku do tego co oferują, oczywiście zdarzają się dobre egzemplarze, ale reszcie chińskich lunet też się zdarza, przykład mój były Walther 6x42 - po prostu genialny obraz, długo nie mogłem uwierzyć że wyszedł spod małych chińskich łapek :mrgreen:

Podepnę się trochę pod temat.

Powiedzcie mi czy duża jest różnica w działaniu magazynków PTS do m4/m16 wersji na 120bb i 75bb?? Słyszałem ze te 75bb się przycinają i czasami zdarza się wystrzelić 2 kulki naraz. Czy te magi są lepsze od np boyi itp ' średniaków ', bo cena boyi a PTS 75 nie różni się znacznie, i czy pasują bez większych problemów do rożnych modeli m4/m16/ scar??