JonasCell Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 (edited) Posiadam Cm. 028 i chciałbym przerobić go na para snajperkę, ale do tego potrzebna mi luneta lub kolimator. Więc tak, wiem że żeby zamontować montaż szyny RIS pod optykę są 3 sposoby. 1. Kupienie montażu bocznego ( jaskółczy ogon ) i zamontowanie na nim szyny montażowej. Odpada bo moje Ak ma plastik tam gdzie trzeba wiercić i jak czytałem nie jest to dobry pomysł. A wywalenie na to i to 100 zł nie uśmiecha mi się, 2. Kupienie chwytu przedniego z oszynowaniem, jednak musiałbym wymienić też resztę imitacji drewna na ABS a to wiąże się z kosztami, a tak z samym czarnym chwytem to dziko wygląda, 3. I trzeci sposób, kupić to: http://www.taiwangun.com/shop,show,1495 Najbardziej mi się uśmiecha ale nie wiem jak to ma niby tam siedzieć i jak to będzie wyglądać. A na te RIS chciałbym założyć to: http://www.taiwangun.com/shop,show,1232 Proszę pomóżcie bo to dla mnie ważna sprawa, powiedzcie który sposób jest najlepszy a może są inne i na czym polega mocowanie sposobu 3. Szukałem i na wyszukiwarce i na google ale nic więcej nie znalazłem więc proszę nie odsyłajcie mnie tam tylko pomóżcie. Edited August 2, 2009 by JonasCell Quote Link to post Share on other sites
Karol_K Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 Chcesz robić parasnajperkę i nie masz kasy nawet na to że by założyć szynę pod optykę jak się należy ... Quote Link to post Share on other sites
JonasCell Posted August 3, 2009 Author Report Share Posted August 3, 2009 Tuning bebechów już zrobiłem nie? Tylko że zostało mi 200 zł na szynę i optykę. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 3, 2009 Report Share Posted August 3, 2009 Jaki "tuning" jeżeli można wiedzieć? Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
JonasCell Posted August 4, 2009 Author Report Share Posted August 4, 2009 Taki tuning że nie mam zamiaru zamieniać go w potwora o wielkiej liczbie fps. Wszystko jak w stocku tylko lufa precka i gumka hop up. Głównie chodzi mi o zamontowanie kolimatora.... pomoże mi ktoś? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 może są inne i na czym polega mocowanie sposobu 3. Montujesz ten element zamiast rury gazowej i nakładki, ale czy będzie to pasować do CM.028 to nie wiem. Najpierw sprawdź, czy wygodnie Ci z optyką wysunięta do przodu, bo nie każdemu takie rozwiązanie pasuje. 2. Kupienie chwytu przedniego z oszynowaniem, jednak musiałbym wymienić też resztę imitacji drewna na ABS a to wiąże się z kosztami, a tak z samym czarnym chwytem to dziko wygląda, Zamontuj samą nakładkę rury gazowej, to będzie mniej "dziko" Quote Link to post Share on other sites
JonasCell Posted August 4, 2009 Author Report Share Posted August 4, 2009 Dzięki widzisz to rozumiem otwarta pomoc. A jak to wygląda z tą wysunięta optyką bardzo źle się celuje, bo strasznie mi zależy na kolimatorze Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 Dla mnie ok, ale jak pisałem- nie każdemu wygodnie Quote Link to post Share on other sites
JonasCell Posted August 4, 2009 Author Report Share Posted August 4, 2009 Rozumiem, ale i tak zaryzykuje bo nie mam jak sprawdzić czy będzie mi wygodnie. A masz zamknięty czy otwarty kolimator? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 (edited) Zamknięty, ale to akurat nieistotne, bo sam nie korzystam na stałe z takiego rozwiązania, jedynie z ciekawości sprawdzałem u ludzi na AK i emkach jak się to sprawdza. Edited August 4, 2009 by sgt.Chaos Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 Można przewiercić "klapę" tą nad suwadłem przykrywającą baterie ( nie wiem jak to się profesjonalnie zwie)w dwóch miejscach , a następnie szyna ris na to , dwie śrubki , dwie nakrętki od spodu .Prowizorycznie ale się trzyma i nie chwieje (znajomemu ową operacje przeprowadzałem ). Quote Link to post Share on other sites
Doopek Posted August 11, 2009 Report Share Posted August 11, 2009 Z tym różnie. Bo na przykład ja mam bateryję pod tym dekielkiem. A poza tym to mi się on zdeczka ryra. Kiedyś myślałem przewiercić tą pseudo drewnianą nakładkę na rurę gazową i tam zamontować szynę, ale kasa przeznaczona na kolimator się rozpłynęła :) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted August 11, 2009 Report Share Posted August 11, 2009 Mój znajomy zrobił jeszcze inaczej - przydrutował długą szynę do szczerbinki, z drugiej strony przykręcił taką dziwną stopkę i zamontował na śrubę wkręconą w kolbę. Quote Link to post Share on other sites
Karol_K Posted August 11, 2009 Report Share Posted August 11, 2009 Najlepsza opcja to chyba szyna ris na dekielku , nawet jak się będzie trochę kolebać to w przypadku kolimatora nie ma to dużego znaczenia... Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted August 11, 2009 Report Share Posted August 11, 2009 Kolebanie się optyki jest bez znaczenia? ;-) Ja dalej obstaję za tym, iż najlepszym pomysłem jest kupno bocznej szyny i przykręcenie jej, nawet do plastikowego body, i wygląda to lepiej i działa lepiej. Quote Link to post Share on other sites
_Mnichu Posted August 11, 2009 Report Share Posted August 11, 2009 Najlepsza opcja to chyba szyna ris na dekielku , nawet jak się będzie trochę kolebać to w przypadku kolimatora nie ma to dużego znaczenia... Mam nadzieje, ze ta wypowiedź to żart był? ;-) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted August 11, 2009 Report Share Posted August 11, 2009 Kolebanie się optyki jest bez znaczenia? icon_wink3.gif W airsofcie? Oczywiście. Po pierwsze replika nie powoduje aż tak wielkich drgań, żeby miało to istotne znaczenie dla kolimatora, po drugie rozrzut w airsofcie jest na tyle spory, żeby nie przejmować się takimi drobnostkami, a po trzecie wystarczy troszkę lepsze spasowanie pokrywy z komorą, żeby przestać w ogóle poruszać temat. A po czwarte takie rozwiązania z powodzeniem stosuje się na prawdziwkach: http://store.a51tactical.com/index.php?mai...products_id=661 http://www.mississippiautoarms.com/index.p...products_id=449 Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted August 12, 2009 Report Share Posted August 12, 2009 Wg. mnie jakbyś chciał kupić tą nakładkę na rure gazową, to moze jak cos nie bedzie gralo to go dopasujesz w koncu to aluminium. :wink: :wink: Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted September 9, 2009 Report Share Posted September 9, 2009 (edited) Grr. Do wywalenia bo stary kotlet. :???: Edited September 9, 2009 by helgrind Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts