Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Karabin wyborowy/snajperski

Recommended Posts

zęby stu lub itu, łożyska ślizgi, borek guardera, tłok SHS z pełną metalową szczęką, prowadnica springa metalowa, wymiana kabli i jazda. Bałbym się tylko o szkielet bo w geciach nie bardzo widzę jak można go asekurować ale robiłem ich mało to co ja tam wiem ;)

W zasadzei KicpA ma rację. Możesz zrobić tak jak pisze xel20. Możesz kupić gotowy zestaw FTK np. Prometheusa. Silnik od razu do wymiany bo w CA szału nie ma. Pamiętaj jednak o pewnej wadzie G36 przy konwerski na snajpe ( nie ma znaczenia czy będzie to SL8 lub SL9 ); montaż lufy zewnętrznej odbywa się na krótki odcinku ZnAlowego gwinciku o średnicy 14mm - nie ma szans na stabilne jej zamontowanie. W konsekwencji cała lufa jest bardzo pływająca ( free floating :icon_biggrin: ) a także narażona na łatwe wyłamanie. Konwersje Stara są nieco lepsze pod tym względem, ponieważ mają dodatkowe usztywnienie na końcu długiego chwytu przedniego - ale jest to tylko mały kroczek w dobrą stronę. Z tego względu nie jest to najlepsza baza snajpe. Ale pod karabinek wyborowy z krótszą lufą ( ok. 400-430 mm ) dlaczgo nie.

Pozdrawiam,

Lambert

Edited by Lambert

No niby tak, ale w froncie SRC (RISowanym) jest taki jakby stablizator lufy. I powiem ci że luzów nie ma...

Wiem bo mam. No chyba że kolega będzie chciał tak jak w SL grubsza lufę zewnętrzna wtedy rzeczywiście będzie miał problem.

Lambert ciekawe czy będziesz na MAGu VI:P

Bo na SARAJEWIE III taka ksywa gdzieś mi o uszy się obiła...

Edited by zajaszcze

Nie dublujemy tematów, uczymy się korzystać z wyszukiwarki!!!

Poklejone.

Ode mnie napiszę iż osobiście uważam że G36 nie jest najlepszą bazą na wyborówkę.

Wszystko to co Lambert napisał plus spory rozjazd linii celowania ze względu na wysoką szynę i oddalenie optyki od lufy.

Nie buntował bym się tak na radę: Sprzedaj i kup coś bardziej odpowiedniego" bo to dobra rada!

Viper

Bardzo ładna ale chyba nie widziałem takiej konwersji do asg. Trzeba by szukać po kawałku to tu to tam. no i jaki niziutki montaż lunety :happy:

A tak na marginesie to w tej szynie na końcu nie ma tej dziury która jest u Ciebie Lobo! Zwróciłeś na to uwagę??

Hmm tak się składa, że mogę mieć tanio replikę g36 od SRC tylko słyszałem, że ze te repliki maja straszne problemy z HU sadzicie ze można tam wsadzić komorę od CA(czy też inna lepszą jaką polecacie)dodatkowo wymieniając tylko dysze? Bo z tego co wiem jest tam dłuższa od AUGa.