xel20 Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 zęby stu lub itu, łożyska ślizgi, borek guardera, tłok SHS z pełną metalową szczęką, prowadnica springa metalowa, wymiana kabli i jazda. Bałbym się tylko o szkielet bo w geciach nie bardzo widzę jak można go asekurować ale robiłem ich mało to co ja tam wiem ;) Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Bardziej pasowałoby sprzedac giete a kupic sl9 (snajperska mutacja giety)... Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 (edited) W zasadzei KicpA ma rację. Możesz zrobić tak jak pisze xel20. Możesz kupić gotowy zestaw FTK np. Prometheusa. Silnik od razu do wymiany bo w CA szału nie ma. Pamiętaj jednak o pewnej wadzie G36 przy konwerski na snajpe ( nie ma znaczenia czy będzie to SL8 lub SL9 ); montaż lufy zewnętrznej odbywa się na krótki odcinku ZnAlowego gwinciku o średnicy 14mm - nie ma szans na stabilne jej zamontowanie. W konsekwencji cała lufa jest bardzo pływająca ( free floating :icon_biggrin: ) a także narażona na łatwe wyłamanie. Konwersje Stara są nieco lepsze pod tym względem, ponieważ mają dodatkowe usztywnienie na końcu długiego chwytu przedniego - ale jest to tylko mały kroczek w dobrą stronę. Z tego względu nie jest to najlepsza baza snajpe. Ale pod karabinek wyborowy z krótszą lufą ( ok. 400-430 mm ) dlaczgo nie. Pozdrawiam, Lambert Edited March 6, 2011 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 (edited) No niby tak, ale w froncie SRC (RISowanym) jest taki jakby stablizator lufy. I powiem ci że luzów nie ma... Wiem bo mam. No chyba że kolega będzie chciał tak jak w SL grubsza lufę zewnętrzna wtedy rzeczywiście będzie miał problem. Lambert ciekawe czy będziesz na MAGu VI:P Bo na SARAJEWIE III taka ksywa gdzieś mi o uszy się obiła... Edited March 6, 2011 by zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Nie dublujemy tematów, uczymy się korzystać z wyszukiwarki!!! Poklejone. Ode mnie napiszę iż osobiście uważam że G36 nie jest najlepszą bazą na wyborówkę. Wszystko to co Lambert napisał plus spory rozjazd linii celowania ze względu na wysoką szynę i oddalenie optyki od lufy. Nie buntował bym się tak na radę: Sprzedaj i kup coś bardziej odpowiedniego" bo to dobra rada! Viper Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Ta jest ładna: http://www.gun-world.net/german/hk/g36/sl8sniper.jpg Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Bardzo ładna ale chyba nie widziałem takiej konwersji do asg. Trzeba by szukać po kawałku to tu to tam. no i jaki niziutki montaż lunety :happy: A tak na marginesie to w tej szynie na końcu nie ma tej dziury która jest u Ciebie Lobo! Zwróciłeś na to uwagę?? Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Tak, bo to inna szyna, ładniejsza i droższa: 160$ zamiast 60$. Do tego ten tłumiczko-kompensator na ciężkiej lufie.. :blush: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
jaartur Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Hmm tak się składa, że mogę mieć tanio replikę g36 od SRC tylko słyszałem, że ze te repliki maja straszne problemy z HU sadzicie ze można tam wsadzić komorę od CA(czy też inna lepszą jaką polecacie)dodatkowo wymieniając tylko dysze? Bo z tego co wiem jest tam dłuższa od AUGa. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Obszerny art mówiący głównie o "eselce" jest opublikowany w 4 chyba czy tam 3 numerze opforcemagazine, może to coś pomoże. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts