Czeczot Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Natknąłem się na takie zdjęcie http://www.defenselink.mil/dodcmsshare/hom...-0000T-002a.jpg Chodzi mi o tego człowieczka z naszywką 82 powietrzno desantowej. Do tej pory widziałem ten mundur tylko na Irakijczykach na to samo wskazuje broń i stare oporządzenie. Tylko ta naszywka więc nasuwa mi się pytanie czy rzeczywiście jest to żołnierz 82-giej. Jeżeli coś przeinaczyłem proszę o poprawienie. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Gość wygląda na Irakijczyka - był może ma naszywkę 82 drugiej bo z nimi działa. Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Iraqi na 100%, a camo troszkę podobne (jaśniejsze) do nowego u.s. navy! Ja bym zwrócił uwagę na mega lans z ochraniaczami na... kostki! :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 przecież ma flage na czole. Nie działa z 82gą bo koleś obok ma inne oznaczenia :) Quote Link to post Share on other sites
Czeczot Posted September 5, 2009 Author Report Share Posted September 5, 2009 Dokładniej jest to naszywka 4 dywizji piechoty. Tylko dlaczego ten Irakijczyk nosi naszywkę 82. Chyba że to jest jego widzimisię i 100 pkt do lansu, tylko czy Amerykanie nie zwrócili na to uwagi ? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Też mnie zastanawia tamta naszywka. Tak samo jak bijansy i LBV. Ale zakładam, że zakładają i naszywają na siebie wszystko co amerykanckie. Lasn. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Dostał pewnie w prezencie na znak "braderki" - dla amerykanów to nawet bardziej politycznie poprawne, jeśli taki gościo dobrowolnie ją nosi bo niejako podkreśla ich dobre relacje z siłami irackimi. Quote Link to post Share on other sites
Czeczot Posted September 5, 2009 Author Report Share Posted September 5, 2009 Znalazłem opis zdjęcia "U.S. Army Pfc. Jacob Kahler pulls security on patrol during a search for a Special Groups extremist in the New Baghdad Security District of eastern Baghdad, Iraq, Oct. 4, 2008. The soldiers are assigned to Company A, 1st Battalion, 66th Armored Regiment, 1st Brigade Combat Team, 4th Infantry Division, attached to 4th Brigade Combat Team, 10th Mountain Division. U.S. Army photo by Sgt. Jeremy Todd." Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts