Amadem Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 (edited) Gnaty: AirsoftBuddy- $285.00 HK Airsoftglobal: 289.00 USD Hk Airsplat: $369.95 USA ehobby: $305 HK RAtech: $350 (ask for better price people said. I have not. Serial) Taiwan Redwolf: $289.00 HK Uncompany: $289.00 HK WGC: $289.00 HK Magi: Airsplat: $39.95 USA ehobby: $37.99 HK WGC: $36 HK Redwolf: $38 HK Uncompany: $38 HK Edited October 16, 2009 by Amadem Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 Samego Gnata idzie już dostać w Polsce na www.military.pl Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 (edited) Samego Gnata idzie już dostać w Polsce na www.military.pl jak juz ktos lubi przeplacac to jest tez na specopsie.. :-F Edited October 17, 2009 by Amadem Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 Lufy zewnętrzne AEG - są zgodne. (2 małe nacięcia trzeba zrobić) Amadem mógł byś przybliżyć w którym miejscu trzeba zrobić te nacięcia i czy po tym zabiegu lufa ma jakieś luzy ? Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 Przebieg koło 2000. Żadnej najmniejszej awarii. Jedyne ślady zużycia to lekko zdarta farba na najbardziej obciążonych elementach. Od początku używam zwyczajnego green gazu i nie wpływa on negatywnie na celność. Ile butli GG poszło na te 2k kulek? Pamiętasz może Quote Link to post Share on other sites
Legileg Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 Ile butli GG poszło na te 2k kulek? Pamiętasz może Pamiętam. Na chwile obecną mam 2500 przebiegu i jadę na czwartej butli. Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Kupiłem wczoraj. Rewelacja. Na military.pl, ze zniżką wyszło ok 1200 zł co jest całkiem niezłym wynikiem w stosunku do cen sklepów zagranicznych. Boli brak magów. Moje pierwsze gbb. BOMBA. PTW chwilowo leży na kanapie bo tanio koba mnie zachwycił. Polecam. Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 Pamiętam. Na chwile obecną mam 2500 przebiegu i jadę na czwartej butli. 2500? To podobnie jak w innych emkach gazowych. No chyba że się mylę :D Quote Link to post Share on other sites
Legileg Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 2500? To podobnie jak w innych emkach gazowych. No chyba że się mylę :D Raczej się nie mylisz. Karabin ma podobną ilość fps co inne gazowe emki, kopie podobnie jak inne emki więc i gazu je tyle co inne emki. Po prostu do magazynków mieści się go więcej dlatego strzela więcej na jednym ładowaniu. Quote Link to post Share on other sites
eso Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 Jak wam idzie strzelanie przy takiej temperaturze jaka panuje za oknem? Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 Wreszcie dotarła do mnie moja m4. Pierwsze wrażenie. Wszystko bardzo ładnie ale kolba ma luzy. No i nasuwa mi się pytanie czy wam też się ciężko rozkłada tą eMkę ? Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 (edited) Amadem mógł byś przybliżyć w którym miejscu trzeba zrobić te nacięcia i czy po tym zabiegu lufa ma jakieś luzy ? by Raven1 Essentially on the outer barrel we had to cut a notch to accommodate for the BB extractor travel into the barrel extension. It needed to be .300" deep and .156" wide allowing for .010" clearance on either side of the BB extractor. The amount of material that needs to be removed from the inside diameter of the outer barrel where the hop up bucking / inner barrel assembly firmly seats In Bore Depth is .079" The milling bore bit diameter size is .420" and Blam - You Successfully Converted An AEG Barrel For Use On The New KJW Hotness! Edited October 20, 2009 by Amadem Quote Link to post Share on other sites
lusia Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 co do emek to nie ma juz w zadnym sklepie w polsce, no chyba ze jakis przeoczylem, przy takiej temp, tzn 3-4 C wali pelne 2 magi + 8-11 kulek 3 z 1 nabicia Quote Link to post Share on other sites
1pafnucy Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Dzisiaj odebralem M4 TK i zawstydziła ona M4 Yogurta ma rozkęconą kolbę i lufę, dodatkowo piny samoblokujące elegancko wypadły. Quote Link to post Share on other sites
Legileg Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Dzisiaj odebralem M4 TK i zawstydziła ona M4 Yogurta ma rozkęconą kolbę i lufę, dodatkowo piny samoblokujące elegancko wypadły. Jaki sklep? Serwisanci musieli ćwiczyć demontaż na Twoim modelu... Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Dzisiaj odebralem M4 TK i zawstydziła ona M4 Yogurta ma rozkęconą kolbę i lufę, dodatkowo piny samoblokujące elegancko wypadły. Nie wiem czy do końca zawstydziła bo w mojej eMce kolba ma luzy a nie jest rozkręcona, Lufa siedzi elegancko a pin muszę wybijać żeby rozłożyć karabin (zapewne się wyrobi). Więc chyba twoja powinna się wstydzić :P Quote Link to post Share on other sites
Legileg Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Jemu chodziło o zawstydzenie pod względem wad. O ile w miarę luźna kolba jest w każdym modelu i chyba tak to miało być, o tyle luźny pin świadczy o wyrobieniu, a niedokręcenie lufy o niechlujnym składaniu. Ktoś na sklepie bawił się emką 1pafnucy. I to z pewnością więcej niż raz. Quote Link to post Share on other sites
1pafnucy Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Military .pl .Wieczorem będzie tresusra M4 przy pomocy kluczy.Szanowny Yogurt nie miałem zamiaru urazić Twoich uczuć do "czarnuli",chciałem ją dowartościować. Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 No może źle zrozumiałem twojego posta:) No i nie bój się nie uraziłeś moich uczuć. Quote Link to post Share on other sites
Legileg Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Military .pl .Wieczorem będzie tresusra M4 przy pomocy kluczy. No to masz odpowiedz, sklep o średniej reputacji. Replika musiała być grzebana i to sporo. Sprawdź farbę na suwadle, jeśli jest zdarta to z karabinku ktoś sobie regularnie strzelał. Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Też mam replikę z military.pl i tak jak już pisałem do mojej nie miałem zastrzeżeń. Wydaje mi się że replika 1pafnucego zostałą sprzedana jako ostatnia i był to egzemplarz do"pomacania" w sklepie przez co jest taka wyrobiona. Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted October 22, 2009 Report Share Posted October 22, 2009 To możliwe. Ja swój egzemplarz również kupiłem w military.pl Żadnych problemów i komplikacji. Ale mam wrażenie że magazynek wypuszcza gaz. W ilościach wręcz niesamowicie małych ale gdy panuje zupełna cisza w pomieszczeniu i przytykam ucho do górnej części maga, to jednak da się wykryć ledwosłyszalne pykanie. Może się mylę, może to niegroźne no ale cóż. Nie chce mi się nawet na gwarancję tego odsyłać bo nie ufam temu serwisowi a planuję zamówić więcej magów. Quote Link to post Share on other sites
Karol88 Posted October 23, 2009 Report Share Posted October 23, 2009 Włóż maga do wody to zobaczysz Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted October 23, 2009 Report Share Posted October 23, 2009 (edited) Już było. Nic nie wykazał test kałuży. Jednak replika działa bezproblemowo wiec nie robię afery :). Dzisiaj ładuje propan. Na tymczasowej temperaturce replika strzela świetnie, jednak nie mogę wyregulować HU. Proszę o szybką pomoc. Pokrętło regulacji HU odkręca się może w obie strony w zakresie milimetra i stawia ogromny opór. Czy ktos się spotkał z takim problemem, czy może tak ma wyglądać regulacja? No i czy ktoś ma jakiś pomysł. Strzelam na kulkach 0.25, lecą daleko ale mają strony opad po przebyciu ok 40 m. W aeg przy takiej mocy mam zupełnie inne osiągi przy wyregulowanych HU no i tutaj spodziewam się podobnych wyników. Edited October 23, 2009 by upadly_skaut Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted October 23, 2009 Report Share Posted October 23, 2009 U mnie regulacja HU chodzi ciężko (nawet bardzo ciężko) ale da się wszystko wyregulować. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts