NAWE_Jack Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 Jakby ktoś montował zamówienie na te magi to ja z chęcią jednego na próbę nabędę. Jak będzie ok to co najmniej 5szt bym przytulił Quote Link to post Share on other sites
HummerB Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 Do środy zbieram potwierdzenia na STANAG'i (PW). Potem roześlę przybliżony koszt każdemu zainteresowanemu w/g kursu na dany dzień). Zamówienie wyślę jak wpłyną pieniądze na konto. Chciałbym to finalizować do 12 marca. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 Jakiś czas temu zakupiłem używaną emkę, pech chciał że nie dostałem tej ładowarki do magów. Ktoś wie gdzie to draństwo dostać? Wpychanie kulek kluczami lub nożem to nie dla mnie ;) Jak się okaże że stanagi są szczelne i dobrej jakości to na drugą turę zamówień bym brał 5 sztuk. W instrukcji zobacz sobie jaki numer mają te części i ślij maila do KJW bezpośrednio. Dostaniesz wycenę i paypala na którego masz przelać kasę. To będzie tanie jak barszcz, a obsługa klienta jest naprawdę dobra w KJW. Jak nie masz instrukcji to można ją pobrać albo z redwolfa albo z airsplata. Quote Link to post Share on other sites
Chochla Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 (edited) Co z tym zamówieniem? Od tego jest chyba PW? pj Edited March 13, 2012 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
HansKloss Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Panowie, orientujecie się, w którym sklepie są dostępne teraz te emki? Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Od ręki w żadnym. Ale to żadna strata bo z takimi zaporowymi cenami lepiej brać z WGC. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 WGC i Ehobbyasia mają na bank. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 Może kogoś to zaciekawi, bo zrobiłem ostatnio pomiary i do jednego magazynka wchodzi okolo 20g propanu przy temperaturze zewnetrznej ~10 stopni i starcza to bez problemu na wystrzelenie calego maga w takich warunkach. Przy temperaturze pokojowej ilosc to moze wynosic nawet do 25g gazu (czasem potrafilo wejsc nawet 30g, ale efektem tego juz byla nieszcelnosc maga dopoki jego wartosc nie osiagnela okolo 20-25g gazu) Można sobie dzięki temu obliczyć na ile tak na prawde wystarczy gazu, zaleznie od tego jaka ma sie butle Quote Link to post Share on other sites
goroth84 Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Fajnie będzie porównać z nowym magiem jak przyjdzie... (mają podobno wysyłać w najbliższych dniach) Czy znaleźli się już jacyś śmiałkowie by eksperymentować z CO2 ? choćby próbować napełnić magazynek takim wynalazkiem: http://www.shootercbgear.com/product_info.php?products_id=3996 Myślę nad zrobieniem sobie osobnego uppera z frontem do wersji SPR - CO2 mogło by przynieść korzyści do takiej parasnajperskiej konfiguracji. Wiadomo części wyeksploatują się szybciej mimo strzelania na singlu, o ile magi wogóle wytrzymają ciśnienie... Quote Link to post Share on other sites
DT_Kuba Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Czy znaleźli się już jacyś śmiałkowie by eksperymentować z CO2 ? Sam nie wierzę, że to piszę - znajomy napełniał tak maga. Generalnie spowodowało to lekkie rozdęcie konstrukcji - zaniechał dalszych testów. Ktoś kiedyś napisał, że to najprostszy sposób do domowego wykonania granatów odłamkowych, no i kurczę... Coś w tym jest. Na gasgunsach też próbowali - z tego co pamiętam najsłabszym ogniwem w tej konstrukcji były zawory górne. Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Wiadomo części wyeksploatują się szybciej mimo strzelania na singlu, o ile magi wogóle wytrzymają ciśnienie... Ziomuś proszę ja Ciebie, na plastikowym Nozzlu takie rzeczy wymyślać? Nawet jakbyś jakoś przerobił magazynek na kapsuły to rozerwie tą dyszę w drobny mak. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Fajnie będzie porównać z nowym magiem jak przyjdzie... (mają podobno wysyłać w najbliższych dniach) Porównanie zrobię, bo będę miał maga nowego do testów ;) Quote Link to post Share on other sites
goroth84 Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Dzięki za wyleczenie z pomysłu z CO2 bo pewnie bym rozpieprzył nową replikę, którą też będę mieć na dniach. Pytanie z innej beczki, jakie ktoś najdłuższe lufy wstawiał i jakie efekty? Ja na 363 Ra-Tech miałem ładnie ponad 520fps osiągi. Niestety w gaziakach prędkość nie idzie z celnością i zasięgiem w parze (60m skutecznego) Tutaj lekarstwem na bolączke hopupu w TK jest wiercenie w uperze i robienie customowego hopa... Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Robiłem moda z wierceniem uppera i wstawianiem tam śrubki jako regulacji hopka. Do tego lufka promyka 400 i 600 efów około było. Niestety zasięg i celność poniżej oczekiwań, nawet mimo hopmoda. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Ja na 363 Ra-Tech miałem ładnie ponad 520fps osiągi. Trochę "mało" jak na taka lufe (ale mam tu na mysli, że w porównaniu do moich osiągów) Ja u siebie na stockowej lufie, po wymianie glowicy cylindra mam 520fps. Quote Link to post Share on other sites
goroth84 Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 (edited) Jak się przekładają fpsy na zasięg? bo u mnie na poprzednim modelu nijak... Jest jakiś sens w robieniu moda na karabin wyborowy? Po gasguns czy arnie nie znalazłem tak zrobionego karabinu. Głównie to się można spotkać za narzekaniem na prace hop-up i to pewnie wyklucza ten karabin z walki na dalekim dystansie nawet po upgradzie na DMR... Edited April 5, 2012 by goroth84 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Nie znalazłeś, bo na Gasgunsie i Arnies piszą głównie amerykanie i Brytyjczycy, którzy mają zdrowe limity fps ;). Czysta moc słabo przekłada się na zasięg, jeśli hopup nie pomaga. Po zrobieniu hopmoda regulacja i skuteczność na stockowej lufie bardzo się poprawiła, ale po zmianie lufy było gorzej, nawet na kulkach 0,4 :(. Trzeba po prostu przyjąć, że konstrukcja Koby jest tak, a nie inaczej pomyślana i że jest to cena którą trzeba zapłacić za niezawodność. Z drugiej strony może ktoś kto ma npas od cradle airsoft coś powie. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Jak sie przyklad na zasięg ? Jaj nie urywa. Mam 60m skutecznego, że przynajmniej te 7/10 trafi w rynne na tej odleglosci. Kulki jakich uzywam to Blaster Devil 0.3 Generalnie nie zalezy mi aby miec raptem te 5m czy 10m wiecej zasiegu. Bardziej mi ejst potrzebne to aby kulka szybciej dosiegala celu, bo irytuja mnie "matrixy" :) Gumke hop up mam niebieska Ra-Techa. Quote Link to post Share on other sites
HansKloss Posted April 30, 2012 Report Share Posted April 30, 2012 Proszę o radę. Jakie kulki pozwalają na uzyskanie optymalnego zasięgu i skupienia. Jakich wy używacie? Proszę o podanie wagi oraz producenta. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
goroth84 Posted April 30, 2012 Report Share Posted April 30, 2012 (edited) Podobnie, jak Ari też używam Devil Blaster 0.30. Testowałem Devil Blaster 0.25 / Guarder 0.28 / Madbull 0.36 i śmiga najlepiej na Blasterach 0.30. Bardzo dobra marka jak i gramatura do tej repliki gazowej... Jakiś szczęściarz dostał już może przesyłkę z nowymi magazynkami? Ja jedynie początkiem kwietnia dostałem maila z L.A.W. Airsoft o opóźnieniu związanym z poślizgiem w fabryce. Przeprosili i obiecali dorzucić jeden mag za free w rekompensacie. Nie ukrywam że nawet jak na preorder to irytuje ten czas wyczekiwania... Edited April 30, 2012 by goroth84 Quote Link to post Share on other sites
HummerB Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 Niestety też czekam ... W prywatnym mailu jak i jakieś dwa dni później w ogólnym bardzo przepraszali i też obiecali podesłać jeden więcej i cisza. Jak tylko będę miał miał jakieś info dam znać. I też mnie irytuje odrobinę zaistniała sytuacja, gotówka zamrożona (nie tylko moja i nie najmniejsza), miesiąc opóźnienia, sezon rozpoczęty ... Ech ... ale trzeba czekać dalej. Quote Link to post Share on other sites
meitner99 Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 Czy ktoś się orientuje co się dzieje z KJW lub pisał do nich ostatnio jakieś maile i otrzymał odpowiedź? Prawie dwa tygodnie temu napisałem maila z zamówieniem, po kilku dniach wysłałem ponownie i wciąż zero odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 Ja jakoś półtora tygodnia temu dostałem odpowiedź błyskawicznie. Najpewniej masz pocztę na jakimś niestrawnym dla ich mailingu serwerze. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 Ja mailuje z onetu. Do tej pory nie mialem zadnych problemow z kontaktem Quote Link to post Share on other sites
meitner99 Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 Z gmaila, dzisiaj wysłałem też zamówienie przez formularz na ich stronie, może tym się uda. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts