Gogin Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 Pewnie ma, tylko będzie się to też zapewne wiązało z modyfikacją wlotu kulasów do komory, bo komora będzie przesunięta w stronę kolby. Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 (edited) Słuszna uwqaga,pominałem w swych zamysłach ten fakt,tylko tu chodzi o parę dziesiątych milimetra,wieć myśle że tyle luzu co maja magi w gnieżdzie body to jakoś się ułożą :mrgreen: Fakt że niektórzy z nas usztywniają komore poprzez podklejenie kawałka gumy ,a nie lużno latająca komora na sprężynce juz by mogła zaburzyć dobre wprowadzenie maga,a raczej usztywnienie komory nie przeszkadza magowi,ale może żle dedukuje. Edited January 5, 2010 by Sebi_S Quote Link to post Share on other sites
overs Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 (edited) przesuniecie komory poprzez spilowanie patrz planowanie tylu za bardzo nic nie da. przesuniemy komore blizej gb ale dojdziemy do momentu w ktorym dysza nie bedzie sie mogla na tyle odsunac by podac kulki do komory. zamiast pilowania itp, wystarczy kupic dluzsza dysze , na asgshopie podaja wymiary . czy ktos kiedys probowal polaczyc gb i komore na stale ? bo mi coraz bardziej chodzi pewien pomysl. kawalek odp. wyprofilowanej blaszki ktora chwycimy za pomoca srubki ( np. pierwsza patrzac od poczatku gb ) i w komorze mozna zrobic otwor u gory , polaczyc to razem . reszte dobic silikonem ?? , ja uzywam czerwony do uszczelniania Edited January 5, 2010 by overs Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted January 6, 2010 Author Report Share Posted January 6, 2010 Swego czasu podczas walk z opisywanym problemem wymieniłem szkielet G&P na Boyi, który miał znacznie cieńszą przednią ściankę. O ile szczelność dysza/komora poprawiła się nieporównywalnie, zaczęły się problemy z podawaniem kulek. Niestety, nie tędy droga. Marzy mi się dwuczęściowa komora HU w nowoczesnych, markowych M-kach .. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 (edited) czy ktos kiedys probowal polaczyc gb i komore na stale ? bo mi coraz bardziej chodzi pewien pomysl. kawalek odp. wyprofilowanej blaszki ktora chwycimy za pomoca srubki ( np. pierwsza patrzac od poczatku gb ) i w komorze mozna zrobic otwor u gory , polaczyc to razem . reszte dobic silikonem ?? , ja uzywam czerwony do uszczelniania Zostaw lepiej komorę HU w spokoju. Nikt nie próbował jej przytwierdzać na stałe, bo niby po co? Żeby się nie dało rozebrać? czy żeby sobie dokładać problemów? Zapaćkanie komory na złączeniu ze szkieletem nic nie da, bo tam szczelność nie jest potrzebna. Edited January 6, 2010 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Co do piłowania komory/problemów z podawaniem kulek po takim zabiegu, to polecam opóźniacz popychacza, montowany na zębatce tłokowej. Małe, a cieszy. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Prowin połączył komorę i szkielet GB. Quote Link to post Share on other sites
overs Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 a zna ktos efekty takiego laczenia ? Quote Link to post Share on other sites
szuja3 Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Podepnę się do tematu. Po założeniu mosfetu Gate - Mosfet GDS-4004 + Active Brake po 3 tygodniach moja LR-ka dostała anomalii, mianowicie dysza po wystrzale pozostaje w komorze HU całkowicie ją zakrywając. Nieważne czy semi czy auto, co do funkcjonalności broni to nic się nie zmieniło strzela jak najbardziej normalnie tylko, że pierwszy strzał jest pusty :-F Quote Link to post Share on other sites
vandal7 Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 przesuniecie komory poprzez spilowanie patrz planowanie tylu za bardzo nic nie da. przesuniemy komore blizej gb ale dojdziemy do momentu w ktorym dysza nie bedzie sie mogla na tyle odsunac by podac kulki do komory. zamiast pilowania itp, wystarczy kupic dluzsza dysze , na asgshopie podaja wymiary . No dobra ale kupując dłuższa dysze „przesuwasz”jej koniec bliżej gumki w komorze czyli robisz to samo co przez piłowanie komory. To, jaka jest różnica pomiędzy piłowaniem komory a kupowaniem dłuższej dyszy? Chyba, ze się pomyliłem w myśleniu? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 Spiłuj idealnie tak, aby FPS był dobry, kulki były prawidłowo podawane i żeby generalnie nie spieprzyć. Quote Link to post Share on other sites
Cupi Posted November 15, 2017 Report Share Posted November 15, 2017 Po 6 latach odgrzeje przeterminowanego kotleta... czy dalej występuje problem z komorami KA, czy może coś się zmieniło ? ( G&P 8mm ) Czy może lepiej zainwestować w proWina? Z nimi ktoś miał styczność/problemy ? Quote Link to post Share on other sites
damianboss Posted November 15, 2017 Report Share Posted November 15, 2017 Panowie ja również chciałbym się dowiedzieć o kompatybilności G&P (8mm łożyska) z komorami innych producentów. Jak to jest z komorami producentów Prowin/ RetroArms/ KA/ Prometheus ? Jestem laikiem jeśli chodzi o sprasowanie. Słyszałem jakies mity, że Prowina z pokrętłami jak w giecie nie moża wcisnąc bo sie nie miesci.... Quote Link to post Share on other sites
ceus1974 Posted November 16, 2017 Report Share Posted November 16, 2017 Panowie ja również chciałbym się dowiedzieć o kompatybilności G&P (8mm łożyska) z komorami innych producentów. Jak to jest z komorami producentów Prowin/ RetroArms/ KA/ Prometheus ? Jestem laikiem jeśli chodzi o sprasowanie. Słyszałem jakies mity, że Prowina z pokrętłami jak w giecie nie moża wcisnąc bo sie nie miesci....Retro nowe czerwone wchodzi, choć ma duże luzy. Da się ustawić, łatwo nie jest. King Arms też radę da, teraz testuję. Szczelność ok tylko trzeba trochę skrzydełka podpiłować. Wysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Cupi Posted November 17, 2017 Report Share Posted November 17, 2017 King Arms też radę da, teraz testuję. Szczelność ok tylko trzeba trochę skrzydełka podpiłować. Skrzydełka na szerokość nie wchodzą ? Jakiej gumki do tego używasz? Poza tym jak wygląda szczelność komory z dyszą? Bo były z tym problemy na forum... Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted November 28, 2017 Report Share Posted November 28, 2017 Retro Arms sobie odpuście, mocno kiepska komora. Gen2 jeszcze jako tako, ale szału nie ma. Polecam Promyka NEO - pasuje idealnie. Lonex także pasuje. ProWin...... jakoś nie przekonuje mnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts