ParQ Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 Pamiętam jak dawno byłem na wakacjach u kuzynów. Grałem wtedy w jakąś wojenną grę. Jak już wróciłem to zawsze mówiłem, że grałem w Battlefield. Lecz to pewnie nie jest BattleField, [coś tak mi wpadło w ucho] Wiem, że jak leciało wtedy w telewizji "Cienka, czerwona linia" to mój kuzyn, który wtedy grał był tam gdzie akcja w filmie. Pamiętam, że w grze było coś takiego, że dochodziło się do punktu na mapie i dawało swoją flagę zamiast przeciwnika. No cóż. Będę wdzięczny, jakby ktoś powiedział co ty było :-P Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 Battlefield jest dla mnie stosunkowo nową grą. Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 Z opisu wnioskuję, że to mógłby być np. Platoon na Commodore 64. To dawne czasy... ;) Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted October 1, 2009 Report Share Posted October 1, 2009 Jeśli to druga wojna światowa i gra mutiplayer, ewentualnie z botami, to może day of defeat? Quote Link to post Share on other sites
ParQ Posted October 1, 2009 Author Report Share Posted October 1, 2009 Nie, nie był to multiplayer. Grało się z kompem. Boty to nie były. Quote Link to post Share on other sites
Wolfhearty Posted October 1, 2009 Report Share Posted October 1, 2009 Grało się z kompem. Boty to nie były. To sie wywklucza :) Quote Link to post Share on other sites
kokonesko Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 Medal Of Honor Wersja Pierwsza Na Plastation 1. I Mario na gre telewizyjna. Quote Link to post Share on other sites
melon Posted October 2, 2009 Report Share Posted October 2, 2009 A kiedy to tak w ogóle było? :P To był FPS? Quote Link to post Share on other sites
kokonesko Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Jwsli chodzi o Medal Of Honor to tak byl to FPS, jezeli chodzi ci o Mario to nie :D Quote Link to post Share on other sites
melon Posted October 3, 2009 Report Share Posted October 3, 2009 Pytam założyciela tematu :) Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted October 4, 2009 Report Share Posted October 4, 2009 Kiedyś na amigę była gra "labirynt" czy jakos tak. Dobry fps :D Ale to wtedy człowiek do liceum chodził, więc dzieciństwo odpada:D Quote Link to post Share on other sites
Dragon1 Posted October 7, 2009 Report Share Posted October 7, 2009 (edited) wolfenstein? Edited October 7, 2009 by Dragon1 Quote Link to post Share on other sites
7.62 Posted October 8, 2009 Report Share Posted October 8, 2009 Może Battlezone na ZX Spectrum :D Niby-FPS. Tylko że tam żadna lokacja nie była określona. Quote Link to post Share on other sites
brok Posted October 10, 2009 Report Share Posted October 10, 2009 Medal of Honor: Pacific Assault to chyba jedyna gra której akcja toczy się na Guadalcanal. Wersja na konsole nosi nazwę "Rising sun". Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted October 10, 2009 Report Share Posted October 10, 2009 E tam. Pewnie to był battlefield 1942. Remake - 1943 jest całkiem całkiem. Quote Link to post Share on other sites
Un4rm3D Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 pierwszy Prince of Persia :] Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted December 3, 2009 Report Share Posted December 3, 2009 Kiedyś na amigę była gra "labirynt" czy jakos tak. Dobry fps :D Ale to wtedy człowiek do liceum chodził, więc dzieciństwo odpada:D "W potrzasku". I to był eRPeG. Bo jak mniemam waliło sie do takich dziwnych kosmitów czy coś. Ja kończyłem podstawówkę w tym czasie. :wink: Quote Link to post Share on other sites
zezol1 Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 Pamiętam jak dawno byłem na wakacjach u kuzynów. Grałem wtedy w jakąś wojenną grę. Jak już wróciłem to zawsze mówiłem, że grałem w Battlefield. Lecz to pewnie nie jest BattleField, [coś tak mi wpadło w ucho] Wiem, że jak leciało wtedy w telewizji "Cienka, czerwona linia" to mój kuzyn, który wtedy grał był tam gdzie akcja w filmie. Pamiętam, że w grze było coś takiego, że dochodziło się do punktu na mapie i dawało swoją flagę zamiast przeciwnika. No cóż. Będę wdzięczny, jakby ktoś powiedział co ty było :-P Może pierwsza część call of duty? sa tam momenty z filmu o którym wspomniałeś ;D a w call of duty była mapa gdzie z tych bunkrów strzelali z ckmów a twoje wojsko z jakąs flagą biegło ;] (może ten moment utkwił ci w pamieci) Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 (edited) Mam pytanie co do innej gry. Pamiętam jak przez mgłe. Pewnie niektórzy pamiętają te gry logiczne z różową panterą ( gdzie trzeba było klikać na odpowiednie fragmenty , lub wybierać odpowiednie dialogi). W tej grze był podobny system działania , byliśmy jakimś zielonym kosmitą któremu rozbiło się ufo , i trzeba było chyba kupić części , i naprawić UFO. W trakcie gry spotykliśmy nowe postacie , pamiętam że był tam jakiś ptak. Gra może z ok.2000 roku. Pamięta ktoś , lub byłby wstanie podać tytuł ? Byłbym wdzięczny ;-) Edited May 8, 2010 by Keltuzar Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 UFO's?? Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 (edited) Tak , UFO's ! :D Dzięki wielkie , nawet już nie byłem pewny czy ta gra istnieje , czy może mi się coś uroiło ! DZIĘKI! ;-) Edeit: 13letnia, prosta gierka a nigdzie za darmo nie można ściągnąć ? Paranoja ! :( Edited May 9, 2010 by Keltuzar Quote Link to post Share on other sites
Keltuzar Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 (edited) Jeszcze prośba. Pamięta ktoś taką grę : to był symulator, mieliśmy do wyboru parę wojskowych samolotów ( pamiętam że był tam jeden pomalowany "na rekina"). Zaczynaliśmy na pasie startowym. Grałem chyba w demo. Można było strzelac (gdy strzelało się do budynków , wybuchały ). Grafika było lekko spikselowana. Można było robić save'y. Można było zmieniać widok, (gra była w 3d) Kojarzy ktoś ? :) Edited June 21, 2010 by Keltuzar Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 (edited) Może "Fighter Bomber", albo "ACE 2"? Jeśli widok był "z boku" to może to być "Jet Strike" Edited June 22, 2010 by FLC Quote Link to post Share on other sites
MikoWolf Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Jeszcze prośba. Pamięta ktoś taką grę : to był symulator, mieliśmy do wyboru parę wojskowych samolotów ( pamiętam że był tam jeden pomalowany "na rekina"). Zaczynaliśmy na pasie startowym. Grałem chyba w demo. Można było strzelac (gdy strzelało się do budynków , wybuchały ). Grafika było lekko spikselowana. Można było robić save'y. Można było zmieniać widok, (gra była w 3d) Kojarzy ktoś ? :) A-10 Cuba? Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Samoloty współczesne, czy drugowojenne? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts