Azur Posted October 9, 2009 Report Share Posted October 9, 2009 Szukałem plecaka w wz.93 i trafiłem na http://www.allegro.pl/item758244833_plecak...ki_zielone.html Ponadto jest sporo innych (w sensie w innych kamuflażach) tych plecaków, wszystkie po 90. Czy odnoszę dobre wrażenie, że to jest jakaś podróba szyta przez bóg-wie-kogo ? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted October 9, 2009 Report Share Posted October 9, 2009 Ze zdjęć wygląda mi na kopię JanySport PP25, ale ręki nie dam za to uciąć. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted October 9, 2009 Author Report Share Posted October 9, 2009 (edited) Faktycznie... ciekawe jak z wytrzymałością i materiałami. Chyba zaryzykuję i kupię. Edited October 9, 2009 by Azur Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted October 9, 2009 Report Share Posted October 9, 2009 To kosztuje 89 złotych. Jak chcesz w tym kanapki nosić, to pewnie da radę... Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted October 9, 2009 Author Report Share Posted October 9, 2009 Nie kanapki, plecak potrzebuje tylko na śpiwór i karimatę BW ;). Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted October 9, 2009 Report Share Posted October 9, 2009 Choroba, wątpię. Wygląda, że "Molle" są zrobione z taśmy wykończeniowej, takiej lamówki. Będą strasznie wiotkie. Poszukałbym czegoś używanego z dobrej firmy (Janysport, Miwo) tu lub na innych forach w komisach. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 9, 2009 Report Share Posted October 9, 2009 Przede wszystkim to nie MOLLE, tylko "jakieś przeszycia", zupełnie nie te wymiary. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted October 9, 2009 Report Share Posted October 9, 2009 Kolega ma plecak łudząco podobny do tego. Taśmy, tak jak Foka pisze, nie są w standardzie molle, materiał średni, nie robi dobrego wrażenia. Z daleka przypomina oczywiście PP25, ale w praktyce, z tego co wiem, wartość odpowiednia do ceny. Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted October 9, 2009 Report Share Posted October 9, 2009 Przede wszystkim to nie MOLLE, tylko "jakieś przeszycia", zupełnie nie te wymiary. Dlatego dałem "cudzysłów" ;) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted October 9, 2009 Author Report Share Posted October 9, 2009 Czyli tania, badziewna kopia w skrócie. Quote Link to post Share on other sites
hubertosq Posted October 10, 2009 Report Share Posted October 10, 2009 Ja mam go prawie rok, nie nosze w nim tylko kanapek. i daje rade. Wygodny jest i jeszcze nic mi się nie popsuło, Jak ktoś nie miał tego w reku to niech nie bije piany, Ja go mam i polecam. Sprzęt daje rade Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 mam ten plecak od kilku miesięcy, szelki popruły mi się bardzo szybko, a wykończenie w środku stoi na bardzo niskim poziomie- wystające wszędzie nitki gdyby nie to plecak byłby naprawdę spoko jak za te pieniądze polecam dozbieranie i kupno czegoś lepszego nawet jak chcemy przenosic bardzo lekkie rzeczy Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 Miałem go w ręku, żeby nie było wątpliwości. Jeszcze mogę dodać, że jakość na pewno lepsza niż Helikon, ale do Janysportów sporo brakuje. Te taśmy to w ogóle komedia. Quote Link to post Share on other sites
remko Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 Mój wytrzymał 26kg obciążenia i nic się nie popruło, ale już kilka metrów w dół po nasypie kolejowym to nie wytrzymał. Ma rok i pomimo uszkodzeń nadal się trzyma choć zbyt pięknie nie wygląda. Ale jeśli chcesz go kupić to nie rób tego, dozbieraj i kup coś lepszego. Quote Link to post Share on other sites
arcy_ksiaze Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 Witam szanownych forumowiczów. Nieszczęśliwy traf, oraz brak czasu zadecydowały, że też jestem posiadaczem tego plecaka. Więc pisząc krótko i zwięźle plecak jest miernej jakości. Wykonany jest z cieniutkiej ceratki, szyty z słabych nici dość niedokładnie (odstające nici), posiada bardzo słabiutki zamek (YKK to to nie jest). Ogólnie rzecz biorąc posiadam go około roku czasu. Na strzelankach jeszcze nic mu się nie stało, a w życiu codziennym służył mi w zasadzie do noszenia brudnej bielizny (czystej z reszta też). Dodatkowo dla tych najbardziej zaawansowanych i wczuwających się mogę zdradzić, że plecak ten świeci w notkowizji i temu tam podobnych. Reasumując. Jeśli szukasz militarnego nosidełka zakupów z biedronki, plecak ten będzie w sam raz. Jeśli przygotowujesz się do tajemnej misji znalezienia Osamy Bin Ladena w Afganistanie weź człowieku dozbieraj :) Z gromkimi pozdrowieniami! Quote Link to post Share on other sites
arcy_ksiaze Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 Mała aktualizacja. Plecak nie przetrwał. Zamek podczas zamykania wypakowanego plecaka się popsuł. Wymiana możliwa i bardzo łatwa, tylko po co? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts