Trykulec Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 Witam. Ciekawi mnie pewna rzecz.. Czy magazynki broni ostrej pasują do replik asg? np. czy taki http://allegro.pl/item786355496_beryl_5_56...ezroczysty.html podejdzie do jakiejs repliki ak? Quote Link to post Share on other sites
Dzwonek Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 (edited) Nie wiem jak z "berylowym", ale magazynek od ostrego m4 nie pasuje do repliki - ma za nisko tą dziurę do zatrzasku. Edited October 18, 2009 by Dzwonek Quote Link to post Share on other sites
mockingbird Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 Podobnie magazynki do G3, miałem w ręku parę replikowych i oryginał z demobilu - delikatnie insze rozmiary. Nie wiem jak tam w innych modelach, może któryś pasuje, ale ogółem śmiem wątpić. Prędzej bym obstawiał, ze pistoletowe mogą mieć bardziej zbliżone wymiary, ale nie nastawiałbym się na wiele. Quote Link to post Share on other sites
Shihan Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 (edited) Gdybyś spiłował te zakrzywienia co trzymają nabój to prawdopodobnie byś włożył ten magazynek 8-) Edited October 19, 2009 by Foka Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Magazynki od ostrej broni karabinków rodziny AK pasują, jednakże po ścięciu około 11 mm od góry. Czyli tego "zakrzywienia" i kawałka przedniego zaczepu. Później wsadzenie wnętrzności airsoftowych to kilka chwil dopasowania. Chyba, że usuniesz gearbox, to włożysz nawet cały z amunicją. Quote Link to post Share on other sites
wally Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Panowie, wypadałoby żebyście znali choć trochę terminologię. Te "zakrzywienia" to szczęki magazynka. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Tak nawiasem to nie ostry ma za nisko wcięcie zaczepu tylko ostry wchodzi dużo głębiej do emki. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 No wiesz KicpA, to w zasadzie to samo, tylko jeden z was nazwał szklankę "do połowy pełną", a drugi "do połowy pustą" ;) Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 Ale raczej porównuje się kopię do pierwowzoru a nie na odwrót ;) Quote Link to post Share on other sites
AlamoHT Posted November 10, 2009 Report Share Posted November 10, 2009 Przerabiałem maga i przerobiłem perfekcyjnie. ;) Oto fotki że się da: http://img55.imageshack.us/gal.php?g=mag2e.jpg Tylko że przerabiałem do RealSword-a więc było o wiele łatwiej. ;P Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 Grunt, ze lansownie jest i działa ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts