ravic Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Chodzi dokładnie o ten model : http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=740 Kombinował ktoś coś z tym w kwestii bebechów? W sumie cylinder gazowy, jak uszczelki i zawór? Jaka komora podchodzi do tego ta sama co do warriora? Replika napędzana bezpośrednio z cylindra nie mylić z G96. Quote Link to post Share on other sites
Kudlaty-GR Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 cylinder gazowy - piękna podstawa do wyciskania takich niebotycznych prędkości i stabilności, że głowa mała. Może nie w stockowym-chińskim wykonaniu, ale napewno w wykonaniu OK albo K2 products. Cylinder gazowy chiński - rok/półtorej temu widziałem jak to pracuje i... ojezu jezu, syfon, nieszczelne, kompletna pomyłka i w ogóle. A było gorąco na dworze, więc takjakby warunki idealne dla tego rozwiązania. MOŻE, ale to MOŻE się poprawili w tym fakcie, ale nie liczyłbym na fajerwerki. Prawdopodobnie to sprawa uszczelek i zaworu, ale - moim zdaniem warto by było odrazu zamienić cylinder na OK/k2, wstawić na stałe HP z podwieszonego zbiorniczka pod spodem/w kolbie i się cieszyć niezawodną pracą do .... śmierci. Koszt - pewnie koło tysiaka/półtorej, ale.. efekt będzie naprawdę zacny. Ew, jeśli ktoś pomyśli nad tym bardziej - można się bawić w tuning cylindra, żeby bez problemu wytrzymywał większe ciśnienia. Przy mądrym zestawieniu to moim skromnym zdaniem - ale cylinder gazowy, bezpośrednio ładowany gazem od boku przewyższa te całe magazynkowe zabawki. Podsumowanie - system HP na stałe przytwierdzony do cylindra przez mambę, rozwiązanie całkiem popularne za oceanem, a napewno dużo tańsze, niż przerabianie "magazynkowo" zasilanej repliki na HP. Skąd wziąść elementy? Każdy, dobry sklep z akcesoriami do PB, nie oszczędzać na regulatorze, a będzie dobrze. Zestawu do tego tuningu szukałem dosłownie miesiąc temu - bez problemu wszystko znalazłem. Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 Na jakiej zasadzie działa cylinder gazowy? Jak jest uwalniany gaz? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 wewnatrz cylindra znajdują się wszystkie elementy systemu gazowego: zawór napełniania, zbiornik z gazem, zawór tzw "górny", sprężynka wraz z bijnikiem obsługiwanym tym samym mechanizmem spustowym co normalny system sprężynowy. Quote Link to post Share on other sites
hightower Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 Od maja mam możliwość użytkowania gazowej repliki Wella L96 G22. Jest to wersja fabrycznie tuningowana do 565fps. Replika ma jednak znaczne, pogłębiające się problemy ze sobą. 1. Po naciśnięciu spustu z lufy oprócz kulki wydobywa się wielka chmura gazu. 2. Ogromny problem z regulacją hop-up. - przy strzale po linii prostej, kulka leci na odległość ok 50m., co przy takiej mocy jest jakimś żartem. *Tu problem może tkwić w czymś innym, ja w temacie z serii techniczne, jestem zielony. Oto dwa główne moje problemy z tą bronią. Blokada spustu się jeszcze zacięła, ale to raczej drobiazg - na szczęście w pozycji "zwolniona". Myślałem już nad rozstaniem się z repliką, ale co mi tam. Spróbujmy jakoś temu zaradzić. Uszczelki?, komora HU? Macie jakieś pomysły? Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Problemem jest najprawdopodobniej producent -> Well i jego kontrola jakości ;) Ta więc przymierz się do: wymiany komory HU o ile jest jakaś porządna pasujaca, uszczelnienia wszystkiego, wymiany lufy na precrurę porządnej firmy, Na początek chyba styknie. Quote Link to post Share on other sites
hightower Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 thor_: Czy samo uszczelnienie mogłoby wyeliminować opcje wymiany HU? Skąd mam wiedzieć które części pasują do tej repliki? Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Nie mam pojęcia co do niej może pasować ale skoro "podobno" ma 560 fpsów a ma problemy z powtarzalnym wzglednie prodtym lotem kulki na odległość powyej 50 metrow to albo: - używasz za lekkich kulek - proponowałbym minimum 0.30g a najlepiej coś w okolicy 0.36-0.40g - coś jest nie tak z komorą HU - cos jest nie tak z lufą. Reszty szukaj sam może w ktorymś z tematów o gazowych L96 warto popytać czy ktoś się orientuje co do możliwej kompatybilności elementów jakiejś Tanaki z tym Wellem ;) Ale szczerze w to wątpię ;) Quote Link to post Share on other sites
hightower Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Używam 0.30g Xtreme 'a. Jutro przejdę się do gf i ich podpytam. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 24, 2009 Report Share Posted November 24, 2009 więc przestań ich używać bo nadają się do RKM a nie do snajperki...To na początek. Proponuję całego bolta rozkręcić, wyczyścić, skręcić, to samo z komorą plus uszczelnienie. No i oczywiście kluczowe w tym przypadku może się okazać ODPOWIEDNIE smarowanie ale nie znam zbyt dobrze tej repliki więc nic nie doradzę konkretnego. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted December 18, 2009 Author Report Share Posted December 18, 2009 Znalazłem recke : http://www.airsoftretreat.com/forums/index.php?topic=53784.0 Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted August 12, 2010 Author Report Share Posted August 12, 2010 Gdyby ktoś był ciekaw to cylinder z tego podchodzi bez żadnych przeróbek do warriora . Quote Link to post Share on other sites
Lukas_120 Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 A więc mam problem z zaworem w tej replice... Strasznie mi ucieka gaz z niego nie wiem dlaczego. Latem było w miarę ok trochę syczał. I próbowałem z uszczelką i dalej nic. A nie chcę rozbierać całego cylindra... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Który zawór? Górny? Przykro nam, bez rozbierania nie zrobisz nic. W ogóle ciężko się naprawia jakikolwiek sprzęt bez rozbierania. Quote Link to post Share on other sites
Lukas_120 Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Hmmm no górny zawór, którym się dostarcza gaz do cylindra .. A np gdzie można taki zawór dostać? Bo to ino przez niego replika się nie nadaje do użytku. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Nie lepiej rozebrać i zobaczyć co w środku piszczy ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Poczekaj. "górny zawór" to umnowna nazwa tego co podczas strzału wypuszcza gaz ze zbiornika do lufy. A nie ten który jest zawsze u góry. Nazwa przyjęła się z karabinków i pistoletów gazowych i jej się trzymajmy. A więc zapytam jeszcze raz: czy aby na pewno masz na myśli górny zawór? Bo gaz do cylindra dostarcza zawór napełniania który jest tzw "dolnym zaworem"... Quote Link to post Share on other sites
Lukas_120 Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 (edited) No to w takim razie tak zgadza się chodzi o zawór którym się dostarcza gaz do cylindra. Matko heh można się łatwo pomylić heh.. Bo w Wellu ten zawór jest od góry i tym się sugerowałem. PS a na wypadający magazynek co radzicie? Super Glue do zatrzaska pod lufą czy nowy mag ? Chciałem właśnie klejem jakoś usztywnić zatrzask aby po każdym przeładowaniu nie zbierać maga z gleby . Edited January 27, 2011 by Lukas_120 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 No więc zawór napełniania wykręć, rozkręć, wyczyść, nasmaruj i skręć z powrotem. Pomaga w 90% przypadków. Quote Link to post Share on other sites
Lukas_120 Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 wykręciłem sam zawór, przeczyściłem, dałem trochę smaru, skręciłem do kupy a gaz jak rzygał tak nadal jest bez zmian. ja nabijam a on od razu wylatuje. Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Udaj się z repliką do kogoś kto się na tym zna bo sądząc po Twoich postach na razie brakuje Ci doświadczenia w naprawach. Ciężko Ci będzie wytłumaczyć skoro nie znasz budowy i zasady działania zaworu. Prawdopodobnie uszkodziło się uszczelnienie lub coś się dostało pomiędzy grzybek a uszczelkę. To najczęstsze przyczyny "nie trzymania" Quote Link to post Share on other sites
Lukas_120 Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Ok. Przyznaję się w naprawach jestem zielony a nie chcę rozbierać sprzętu sam, bo się może stać różnie. Popytam może z okolicy kogoś, kto w tym siedzi. A z tym wypadającym magiem to spróbuje z super glue chyba zobaczę czy coś da. Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted January 29, 2011 Report Share Posted January 29, 2011 Co do maga to nie trzyma ci ten przesuwny ząbek? Może sprężynka się ubiła, jak pamiętam jest tam chyba jakaś śrubka która lubiła się luzować ale nie pamiętam już dokładnie jak to wyglądało i może mylę z inną repliką. Musiał bym to zobaczyć, poszukam w necie zdjęć to może Ci coś poradzę! Quote Link to post Share on other sites
Lukas_120 Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 Sprężynka jest ok tylko cały ten mechanizm latał. Faktycznie śrubka jakaś maleńka tam była.Śrubkę dokręciłem i dałem kropelkę kleju. Trzyma jak diabli :) Człowiek się całe życie czegoś uczy heh.. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted March 17, 2011 Author Report Share Posted March 17, 2011 Ja miałem też problem z zaworkiem nabijania. One są rozbieralne, a części do niego weźmiesz z zaworka KJW od maga gazowego, ale gdzie dostać to nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts