Lipton92 Posted June 22, 2018 Report Share Posted June 22, 2018 Witam. Czy ktoś może mi podpowiedzieć co to jest za bajer zaznaczony na zdjęciu? Jest to jakaś modyfikacja montażu zawieszenia? Pierwsze skojarzenie to kółko od breloczka przypięte do jakiegoś standardowego montażu. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted June 26, 2018 Report Share Posted June 26, 2018 Jakie ładownice mają do HK i G17 na sobie Panowie z fotek wrzuconych przez Liptona i wcześniej przeze mnie? W Special Opsie jest napisane że do kamizelek MMAC dostali zestaw ładownic od EI. Z dostaniem oryginału może być problem zarówno logistyczny jak i finansowy, więc szukam zamiennika. Chodzi mi szczególnie o ladownice z klapą na 2x2 albo 1x2 magazynki do HK i pojedynczą lub podwójna na 9mm Glock w multicamie bo fastmagi wezmę od FMA. Z takich łatwiej dostępnych to widzę obie firmy Miwo, Condor, Helikon. Do tego masa chinoli których jednak nie chce z racji że to chinol... Coś możecie polecić jeszcze? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 26, 2018 Report Share Posted June 26, 2018 Currahee? Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted June 26, 2018 Report Share Posted June 26, 2018 czemu o nich nie pomyślałem? dzięki. masz u mnie piwo przy okazji Quote Link to post Share on other sites
ChuckNorek Posted July 25, 2018 Report Share Posted July 25, 2018 (edited) Czołem! Mamy tu posiadaczy Gromikowego kombinezonu Kama w kolorze czarnym? Co dokładnie głosi metka na takowym? Edited July 25, 2018 by ChuckNorek Quote Link to post Share on other sites
stivi Posted July 27, 2018 Report Share Posted July 27, 2018 KOMBINEZON z tkaniny trudnopalnej NOMEX lub KOMBINEZON z tkaniny trudnopalnej koloru czarnego. Ważny jest też uklad kieszeni zamków i rzepów. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted July 28, 2018 Report Share Posted July 28, 2018 Przeglądając zdjęcia GROMików, to widzę, że jeżeli chodzi o moduł celowniczy jak to ładnie zostało nazwane w internetach, to tylko DBAL A2 w ostatnich 10 latach. Ktoś widział w tym czasie coś innego? Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted August 9, 2018 Report Share Posted August 9, 2018 Pytanie za milion euro. Ktoś z naszych biega w jpc 2.0? Chodzi ogólnie o tą kamizelkę, ale też o sam ten odpinany na zamki panel tylni będący od razu plecakiem. Nie widziałem nigdzie ale może ktoś coś? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 8, 2019 Report Share Posted April 8, 2019 W dniu 9.08.2018 o 11:04, Bober00 napisał: Pytanie za milion euro. Ktoś z naszych biega w jpc 2.0? Chodzi ogólnie o tą kamizelkę, ale też o sam ten odpinany na zamki panel tylni będący od razu plecakiem. Nie widziałem nigdzie ale może ktoś coś? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 5, 2019 Report Share Posted May 5, 2019 Na fejsbukowym profilu TacGear pojawiło się kilka fotek z ostatniej defilady - DA Spitfire, nowe hełmy Revision Viper, różne ciekawe kieszenie (m.in. Husar'a) itd. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted May 5, 2019 Report Share Posted May 5, 2019 (edited) Mi się też rzucił w oczy Aimpoint T2. Przynajmniej ja go wcześniej nie widziałem u nich. Edited May 5, 2019 by Bober00 Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted August 31, 2019 Report Share Posted August 31, 2019 Ma ktoś jakieś ciekawe fotki GROMowców w kamizelkach NFM Grizzly? Jak było z ich użytkowaniem w jednostce? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 1, 2019 Report Share Posted September 1, 2019 Najwięcej ich było widać na pokazie z okazji rocznicy akcji pod Arsenałem w 2008 r. + http://www.creatiopr.pl/rocznica-akcji-arsenalem/ + + https://wmasg.com/pl/forum/topic/48593-nfm-grizzly-a-rav-guardera-jako-kamizelka-grom-u Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted September 1, 2019 Report Share Posted September 1, 2019 Widziałem, że na np. Jackal Stone 2010 Lubliniec w nich biegał. Oprócz tych dwóch Jednostek, jacyś inni użytkownicy tej kamizelki w Polsce? Kamizelki pojechały do Afganistanu? Quote Link to post Share on other sites
stivi Posted September 2, 2019 Report Share Posted September 2, 2019 Kamizelek tych głównie używał Grom i JWK. Były używane w Afganistanie przez operatorów Grom. Foty znajdziesz np na FB na stronce SOFT PROJECT KRZYSZTOF PUWALSKI albo C12 SPEC. SZKOLENIA to byli operatorzy Gromu. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 2, 2019 Report Share Posted September 2, 2019 Mam podejrzenie, że na Jackal Stone niektóre z tych Grizzly to już są kopie szyte przez Moratex/MIWO L. o nazwie BOA ;) Quote Link to post Share on other sites
stivi Posted September 3, 2019 Report Share Posted September 3, 2019 Na Jackal Stone były uzywane Grizzly NFM jak i kamizelki Miwo. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted September 25, 2019 Report Share Posted September 25, 2019 https://www.youtube.com/watch?v=OTkzd6UOYto&t=39s filmik nie mojego autorstwa plus moje fotki z 21 września 2019r Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 25, 2019 Report Share Posted September 25, 2019 Bluza Claw Gear <3 No i widzę chwilowy powrót do ULPC :D Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted October 31, 2019 Report Share Posted October 31, 2019 Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted November 27, 2019 Report Share Posted November 27, 2019 Wiadomo od kiedy kabury Blackhawk Serpa sa na wyposażeniu Gromu? Na pewno są od 2012r., a wcześniej. Quote Link to post Share on other sites
Lipton92 Posted January 10 Report Share Posted January 10 Witam. Odgrzewam temat, może ktoś tu jeszcze zagląda. Czy ktoś wie jaki jest skośny montaż latarki Surefire M952 Pana na okładce? Zdaję się, że te latarki miały na stałe przymocowany montaż QD, ale nie było opcji żeby tak zamontować. Quote Link to post Share on other sites
kufel_wro Posted January 10 Report Share Posted January 10 M951 i M952 mają demontowany montaż. Ta konkretna latarka ma głowicę https://www.bhphotovideo.com/c/product/727921-REG/Surefire_KM3_BK_KIT01_KM3_LED_WeaponLight_Conversion.html oraz montaż Unity Tactical https://www.unitytactical.com/product/fusion-light-wing-adapter/ lub Arisaka https://arisakadefense.com/light-mount/ Coś z tego typu Quote Link to post Share on other sites
Lipton92 Posted June 18 Report Share Posted June 18 Witam. Pytanko odnośnie zawieszenia do HK 416. Czy na okres 2014-2016 nada się Magpul MS3? Gdzieś w sieci znalazłem informację, że używają też fabrycznych od HK, ale nie mogę takich znaleźć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts