chiefie Posted November 4, 2009 Report Share Posted November 4, 2009 (edited) Problem możliwe, że dla większości trywialny i nie wiem czy w najlepszym miejscu poruszony, ale podczas przeglądania rynku natrafiam na różne kolory body w M-kach a konkretnie rozchodzi mi się o 2 przypadki, czarny mat i siwe, i zaczęła mnie gryźć ciekawość dlaczego tak jest, czy ktoś może mi wyjaśnić, czy tu chodzi o podział wersja cywilna/armijna, czy może w zależności od modelu broni, czy to czysty wymysł producentów. Ktoś może mi przybliżyć idee tej różnicy w kolorach? pozdr. Edited November 4, 2009 by chiefie Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 Raczej kwestia jak sobie pomaluje producent. Chociaż nie mam pewności, bo na przykład ArmaLite robi eMki w innym odcieniu niż Colt czy tam LaRue. Quote Link to post Share on other sites
chiefie Posted November 6, 2009 Author Report Share Posted November 6, 2009 Szczerze myślałem, że tutaj na kliku-tysięcznym forum zostanę błyskawicznie zalany odpowiedziami i wyjaśnieniami. A może jednak to nie taka trywialna sprawa... a może pytanie trafiło do nieodpowiedniego działu ; / Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 Wg mnie, Armalite ma jasny szary kolor jak CA, G&P np jest za ciemne co do oryginału, KA jest zbyt "zielonkawo-szarawe". To są tylko moje przemyślenia po oglądaniu zdjęć. Ostrej nie trzymałem to nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted November 7, 2009 Report Share Posted November 7, 2009 Pamiętam, że w opisie G&P było, że ich repliki mają grafitowy korpus by bardziej przypominać oryginał. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 7, 2009 Report Share Posted November 7, 2009 (edited) G&P produkuje repliki eMek Colta, FN, SNS i może jakichś jeszcze firm. Dlatego kolory body tej firmy różnią się między sobą. Sam mam czarne (SNS Ind.) oraz takie niebieskawe (FN). Zapewne jest to odwzorowanie różnic kolorów w oryginałach. Edited November 7, 2009 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
cooler404 Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 W ostrym FN jest wręcz fioletowe Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts