Snopek94 Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 Witam. Czy opłaca się ładować do tego zestawu SP140 czy lepiej nie ryzykować i SP130. Tu linki do części: zębatki http://azteko.pl/wzmocnione-zebatki-torque...wane-p-133.html i szkielet http://azteko.pl/wzmocniony-szkielet-gearboxa-p-131.html A i jeszcze to będzie latać na BU Guardera i łożyskowanej prowadnicy. Pozdro Snopek Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 (edited) Ja bym został przy SP130 i tak będzie 480-500 fps przy dobrym złożeniu, jak ktoś sypie na full auto przy więcej niż te 2,6-2,7J może mieć problemy z bywaniem na strzelankach w większości środowisk i nie pytaj mnie czy to wytrzyma na SP140, bo nie pomagam temu czemu jestem przeciw ;-). Edited November 9, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
Snopek94 Posted November 9, 2009 Author Report Share Posted November 9, 2009 Będzie only semi. Lufa 510mm i można powiedzieć żę będzie to para snajpa... Pozdro Quote Link to post Share on other sites
vegosan Posted November 10, 2009 Report Share Posted November 10, 2009 ktos zauwazyl ze chlopak ma 15 lat? Quote Link to post Share on other sites
Snopek94 Posted November 10, 2009 Author Report Share Posted November 10, 2009 ktos zauwazyl ze chlopak ma 15 lat? Przeszkadza Ci to?? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted November 10, 2009 Report Share Posted November 10, 2009 Jemu. Im. Tamtemu i tamtym. O, i tamtym też. 15 lat to o rok za mało by się móc strzelać według PASG, poza tym to za duża moc dla kogoś początkującego i nie do końca świadomego możliwości destrukcyjnych replik. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted November 10, 2009 Report Share Posted November 10, 2009 Echh... Poczytaj to się dowiesz... Jest od groma tych tematów, a koledze proponuje na razie strzelać sobie przez ten rok do tarcz i trenować swoje umiejętności. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Snopek94 Posted November 10, 2009 Author Report Share Posted November 10, 2009 Jemu. Im. Tamtemu i tamtym. O, i tamtym też. 15 lat to o rok za mało by się móc strzelać według PASG, poza tym to za duża moc dla kogoś początkującego i nie do końca świadomego możliwości destrukcyjnych replik. Nie jestem początkującym mam ponad roczne doświadczenie :lol: Temat do kosza bo się zaczyna głupie gadanie... :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted November 12, 2009 Report Share Posted November 12, 2009 Gigin, tak Cięczytam, czytam, powiedz mi: co to znaczy dobre złożenie? Bo trąci mi to pustym frazesem... Quote Link to post Share on other sites
blackmaze Posted November 12, 2009 Report Share Posted November 12, 2009 Gigin, tak Cięczytam, czytam, powiedz mi: co to znaczy dobre złożenie? Bo trąci mi to pustym frazesem... Standard: Shimming, smarowanie, wyregulowanie śruby silnikowej itp. :-P Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 12, 2009 Report Share Posted November 12, 2009 Standard: Shimming, smarowanie, wyregulowanie śruby silnikowej itp. :-P Dokręcenie śrub, poprawne założenie gumki, nie uświenienie smarem chociażby elementu podkręcającego kulki czy styków, w np. V7 GB (M14) nie pomylenie śrub - bo tam to się może skończyć nawet zjechaniem zębatki/zębatek. Ogólnie to troszkę tego jest, jak wyżej "itp."... Quote Link to post Share on other sites
Walker86 Posted November 13, 2009 Report Share Posted November 13, 2009 Odp na pytanie - Tak wytrzyma Ja mam u siebie SP160 i daje rade na semi Aha i mam pierdyliard efpeesów :-F Quote Link to post Share on other sites
Snopek94 Posted November 13, 2009 Author Report Share Posted November 13, 2009 Dzięki Walker86 :) Pozdro Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 13, 2009 Report Share Posted November 13, 2009 (edited) Odp na pytanie - Tak wytrzyma Ja mam u siebie SP160 i daje rade na semi Aha i mam pierdyliard efpeesów :-F Nie, mylisz się. Najpierw jest pierdziliard, potem bimbalion, a na końcu zetrylion. Ty masz akurat bimbalion. :F Przeszkadza Ci to?? Mnie tak. I co teraz? co to znaczy dobre złożenie? To nic innego jak po prostu poprawne złożenie mechanizmów. W Glidii Serwisantów nazywamy to sytuacja gdy jak złożyłeś replika daje więcej fps niż powinna, a za każdym jak naciskasz spust to wiekuiste światło spływa na Twój palce, są fanfary i fajerwerki. Prosty przykład z motoryzacji. Masz mechanika A i B. Oboje kosztują tyle samo, oboje mają te same umiejętności. Różni ich jedna rzecz, jeden estetycznie składa, drugi chlapie smarem na prawo i lewo. Jeden dba o to, żeby żadna śrubka nie była luźna, ale też nie dokręca na chama, a drugi po prostu kręci, aż do oporu. Ale ten A będzie miał zawsze lepsze wyniki od B, bo jest dokładniejszy i to będzie dawało spory profit przy bardziej skomplikowanych naprawach. To jest "dobre złożenie". Kiedy w każdym GB zostawiłeś kawałek swojego serduszka. :F Edited November 13, 2009 by AnR Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted November 13, 2009 Report Share Posted November 13, 2009 No wiadomo, że w miejsce zębatki tłokowej nie wstawisz silnikowej, i nie zamienisz głowic miejscami. Poprawne złożęnie to włożenie wszystkiego na aswoje miejsce, to potrafi większosc. Ale uzyskanie 520 FPS z 140 na zwykłym GB, to juz są (tak mi sie wydaje) patenty danej osoby patrz teflon, oringi, długość dyszy itd... I mi się wydaje, że ludzie to chcą poznać a nie powielanie info: schimming, sróba silnikowa, smarowanie... o tym wie każdy. Jak ktoś potrafi-niech się dzieli. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 13, 2009 Report Share Posted November 13, 2009 A weź mnie nie osłabiaj. Myślisz, że radośnie będę opisywał te wszystkie patenty, do których sam dochodziłem? Ja przecież zarabiam na tym, jak pozostali ludzie w Gildii. No way, zapomnij. ;D Quote Link to post Share on other sites
Walker86 Posted November 13, 2009 Report Share Posted November 13, 2009 (edited) Kiedy w każdym GB zostawiłeś kawałek swojego serduszka to takie słitaśne jest :* Szkoda że czasami to serce pęka http://media.photobucket.com/image/broken%...V2Mechbox02.jpg Co do samego tjuningu i zabaw z tym związanych to trzeba się pomęczyć nad X gb i poszeprać po sieci. Nigdzie nie ma podręcznika dla serwisanta a tak btw to jednak trzeba też samemu dochodzić do pewnych wniosków samemu. Bo i czasem największy mędrzec nie ma racji 8-) Edited November 13, 2009 by Walker86 Quote Link to post Share on other sites
Snopek94 Posted November 13, 2009 Author Report Share Posted November 13, 2009 Mnie tak. I co teraz? Nic :!: :twisted: Quote Link to post Share on other sites
ramiel Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 Na stronie piszą, że ten szkielet wytrzymał 8000 kulek na m210. :strach: Tja a ja jestem świety Antoni. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 Na stronie piszą, że ten szkielet wytrzymał 8000 kulek na m210. :strach: Tja a ja jestem świety Antoni. ;-) A sprawdzałeś sam i pękł szybciej? Jak nie to sobie daruj takie teksty. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted December 3, 2009 Report Share Posted December 3, 2009 Mnie ostatnio rozwalila dysza uszczelniona do borka Deep fire do m16. Kupowane w komplecie CA i guarder (bo akurat z tymi mialem doswiadczenie) sa dosc szczelne - ale nie daja efektu strzykawki - na otwartej do strzalu dyszy (wiec w pozycji wysunietej do przodu - najbardziej nieszczelnej). Deep fire za to daje strzykawke... troche ciezej sei oring po glowicy cylindra przesuwa ale robi idealna szczelnosc. Moze to tylko z tym akurat zestawem borka - ale pierwszy raz sie z tak szczelna dysza spotkalem ;) Przy wysokim cisnieniu powietrze ucieka wszelkimi nawet malutkimi szczelinami. Idealna szczelnosc daje wlasnie te magiczne fpsy wiecej. Szczelnosc na glowicy tloka, na dyszy, na polaczeniu dyszy i gumki, szczelnosc na gumce (luzna gumka w za duzej lufie), odpowiednie kulki (kulki cymy sa fajne z srednica 5.8 ... nieszczelnosc i brak zasiegu gwarantowane). Do tego shiming zebatek miedzy soba, zebatki silnika wzgledem silnikowej, jej zaglebienie w gearbox i dopasowanie. Smarowanie tego co ma byc nasmarowane. Nie zabrudzenie tego co ma nie byc nasmarowane. Tyle ode mnie ;) ps. przy ocenie czy gearbox wytrzyma taka i taka sprezyne nie wystarczy tylko podawac ze to jest np. m140. Liczy sie tez jaki rof to bedzie mialo. Bo wzmocniony gearbox mozna zarznac na m90 ... ale z rofem 30 k/s. Zwlaszcza v2. Duzo latwiej jest zrobic semi m130-m140, niz kosiarke na m100. Quote Link to post Share on other sites
sakamuto22 Posted December 3, 2009 Report Share Posted December 3, 2009 Czy ten szkielet i zębatki to dokładnie to samo co w stoku IIIgen, sam mam i się chce doedukować na temat własnej repliki...??? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 3, 2009 Report Share Posted December 3, 2009 Czy ten szkielet i zębatki to dokładnie to samo co w stoku IIIgen, sam mam i się chce doedukować na temat własnej repliki...??? 1+1=2? Zakładając, że ten stock to faktycznie III generacja JG. Quote Link to post Share on other sites
sakamuto22 Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 Dzięki Gogin, z najliczniejszym narodem świata nigdy nic nie wiadomo więc wole spytać niż wydawać kasę na coś co już mam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts