-Kajtek- Posted August 6, 2004 Report Share Posted August 6, 2004 WIATM! Mam do pytanie. Gdzie można kupić nowy lub uzywany plamiak AT. Prosze o linki albo adresy sklepow. Jezeli taki temat byl juz poruszany na forum to prosze o linka i skasujcie ten tamat. Pozdrawiam Kajtek Quote Link to post Share on other sites
-Nowy->Korp.M-cz< Posted August 6, 2004 Report Share Posted August 6, 2004 ja mam mundor czarny policyjny ale go Tobie raczej ciezko bedzie zalatwic :wink: ja sam tylko sobie skitralem i jestem z niego zadowolony 8) Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted August 6, 2004 Report Share Posted August 6, 2004 Polecam kontakt z ta firma Warszawska : KIRYS Wzorcownia Adres: 01-955 Warszawa ul.Powstańców Śląskich 87 tel/fax: (022) 666 26 48 / (022) 666 26 48 Województwa: mazowieckie, Zakres usług: *ubrania, *inna odzież ochronna, *inne umundurowanie, Szyja czarne oraz w kamuflazu metro - cena waha sie od 250-300 pln w zaleznosci od rozmiaru ( metro jest np drozszy od czarnego). Po drugie zawsze sa jeszcze sklepy z demobilem, ktory skupuja od Policji - tez mozna dostac jakis egzemplarz w dobrym stanie co to nagle zniknal z magazynu. Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted August 6, 2004 Report Share Posted August 6, 2004 1. w Kirysie moga nie chciec uszyc - bo babka twierdzila, ze tylko wieksze ilosci wchodza w gre (moze cos sie zmienilo) 2. nie widzialem demobilu ze sprzetem policyjnym - jakies namiary? 3. jest jeden taki kombinezon na ul.Miedzianej w demobilu B52(Wawa) - facet twierdzi, ze to ekspozycja - ale odkad fenicjanie wymyslili pieniadze, nie powinno to byc problemem Quote Link to post Share on other sites
-Kajtek- Posted August 6, 2004 Author Report Share Posted August 6, 2004 Po drugie zawsze sa jeszcze sklepy z demobilem, ktory skupuja od Policji - tez mozna dostac jakis egzemplarz w dobrym stanie co to nagle zniknal z magazynu. Mógłbys podać adres takiego sklepu? Pozdrawiam Kajtek Quote Link to post Share on other sites
Gecko Posted August 6, 2004 Report Share Posted August 6, 2004 hmmm, a nie może zamówić kopii na www.strojemoro.pl ?? co prawda nie korzystałem z ich oferty, ale wydaje sie interesująca Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted August 6, 2004 Report Share Posted August 6, 2004 ja osobiscie probowalem kupic sobie kombinezon AT, no ale wiecej z tym bylo problemow niz frajdy, a i tak mi sie nie udalo kupic. Wiem tylko tyle, ze rzeczywiscie kupienie oryginalnego metro AT graniczy z cudem, a i szyc go sie nie da, poniewaz wlasciwie nie masz szans dorwac takiego materialu. A mowiac szczerze cholernie bym chcial miec ten kombinezon, poniewaz podoba mi sie duzo bardziej niz SWAT jaki mam. Quote Link to post Share on other sites
Wraith Posted August 6, 2004 Report Share Posted August 6, 2004 Podobno ten mundur nie jest dozwolony do uzytku publicznego. Czy ktos z osob posiadajacych mial jakies problemy? Quote Link to post Share on other sites
-Nowy->Korp.M-cz< Posted August 6, 2004 Report Share Posted August 6, 2004 ja narazie nie mialem ale moze dlatego ze chodze w samych spodniach a dopiero podczas akcji ubieram reszte :) sadze ze jakby mnie zobaczyli w mundorze to by ze mnie nie gadali dlugo :lol: :lol: Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted August 6, 2004 Report Share Posted August 6, 2004 A wogole nie zauwazylem, ze pytanie bylo o nowke. Jeszcze raz mowie - sprawdz Kirys - nie bedziesz mial orginalu ale zblizony. Quote Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted August 6, 2004 Report Share Posted August 6, 2004 mam kombinezon z kirysa ( kupowany w czasach kiedy mozna bylo kupic w detalu ) i porownywalem go z 'liniowymi' kombinezonami uzywanymi przez AT. co kombinezon - to inny :) od nasycenia plamek po rodzaje kolnierzow, czesc miala kaptury itdp.. spokojnie po 30 - 40 praniach i wytarzaniu sie w pyle dawalo sie wtopic w tlum. zdobycie nowego kombinezonu teoretycznie jest mozliwe jednakze calkowicie nie oplcacalne ze wzgledu ze wiekszosc jest robionych "pod klucz" - pozatym bylby tak drogi ze zamiast nosic toby czlowiek trzymal go pod szyba.. moj kombinezon sie prezentuje tak: i tak w terenie - z XIE Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted August 7, 2004 Report Share Posted August 7, 2004 No i prosze - zdjecia mowia same za siebie. Chyba jak na potrzebe ASG - starczy. Quote Link to post Share on other sites
Xie Posted August 7, 2004 Report Share Posted August 7, 2004 To ja :) To ja :) Ale ten pan na zdjęciach to kto? Coś mu oczka zamazało :P Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted August 7, 2004 Report Share Posted August 7, 2004 A ile taki komplecik(spodnie + bluza) kosztuje? Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted August 7, 2004 Report Share Posted August 7, 2004 To jest kombinezon .... Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted August 7, 2004 Report Share Posted August 7, 2004 ja narazie nie mialem ale moze dlatego ze chodze w samych spodniach a dopiero podczas akcji ubieram reszte To jest kombinezon .... :? To co to w końcu jest i ile kosztuje? :? Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted August 7, 2004 Report Share Posted August 7, 2004 To co jest na zdjęciach Alexa to kombinezon. Quote Link to post Share on other sites
-Nowy->Korp.M-cz< Posted August 7, 2004 Report Share Posted August 7, 2004 a moje to spodnie i bluza........porobilem pare fotek wiec sadze ze niedlugo umieszcze to zoabczysz moj :wink: Quote Link to post Share on other sites
Xie Posted August 7, 2004 Report Share Posted August 7, 2004 Khm... khm.... chciałam zauważyć, że ubranka używane przez AT są jednoczęściowe :D tak więc i nasze "ciuszki" to kombinezony Takie coś kosztowało koło 300 PLN mniej więcej rok temu, kiedy Kirys robił w detalu Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted August 8, 2004 Report Share Posted August 8, 2004 Wiele jednostek AT uzywa nomexowych kombinnezonow USAF. A jednostki takie jak SWAT uzywaja nawet BDU... Ale co do kombinezonu, dostepne sa fajne czarne firmy Fostex. Calkiem w pytke Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted August 19, 2004 Report Share Posted August 19, 2004 a moje to spodnie i bluza........porobilem pare fotek wiec sadze ze niedlugo umieszcze to zoabczysz moj A gdzie dostałeś swój komplecik i za ile? Z niecierpliwością czekam na zdjęcia. A co do kupowania i cen... niestety piekne czasy Pewnie skonczy sie na resortowym ciuchu.... Mógłbyś to rozwinąć? Przyznaje że w temacie umundurowania jestem kompletnie zielony i nie wiem na wet o co chodzi z tym „resortowym ciuchu”. A tak generalnie żeby się już nikt nie czepiał ile częściowy jest strój AT dodam że przynajmniej mnie nie zależy tak bardzo na idealnym odwzorowaniu oryginału i z 2 częściowego(bluza + spodnie) munduru też bardzo bym się cieszył(byle było w kamuflażu „metro”). Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
-Nowy->Korp.M-cz< Posted August 19, 2004 Report Share Posted August 19, 2004 podaj maila to ci wysle fotki.......niestety watpie abys dostal gdzies ten mundor......no chyba ze gdzies na demobilu a za niego nie placilem mam go free :wink: Quote Link to post Share on other sites
BK_Kuba Posted August 25, 2004 Report Share Posted August 25, 2004 3. jest jeden taki kombinezon na ul.Miedzianej w demobilu B52(Wawa) - facet twierdzi, ze to ekspozycja - ale odkad fenicjanie wymyslili pieniadze, nie powinno to byc problemem Znam osobiście właściciela tego kombinezonu i moge wam powiedzieć ,że nikt go nie kpupi napewno bo właścicel nie chce aby ktoś bawił się czymś, czym on zarabiał "CIĘŻKO" na zycie. Dał go tylko na wystawe a on jest wciąż jego właścicielem. Quote Link to post Share on other sites
Warlock Posted August 29, 2004 Report Share Posted August 29, 2004 Jakby ktoś szukał plamiaka to tu macie linka http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30164143 Rozmiar akurat na mnie ale nie mam kasy :evil: , tak to bym go capnął... Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted August 29, 2004 Report Share Posted August 29, 2004 W Komisie na WMASG'u Hargin wystawia swoj plamiak na ok. 180-185 wzrostu - stan b.dobry - cena 200zl. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts