Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Mundur AT gdzie można dostać?

Recommended Posts

Polecam kontakt z ta firma Warszawska :

KIRYS Wzorcownia

Adres: 01-955 Warszawa ul.Powstańców Śląskich 87

tel/fax: (022) 666 26 48 / (022) 666 26 48

Województwa: mazowieckie,

Zakres usług: *ubrania, *inna odzież ochronna, *inne umundurowanie,

Szyja czarne oraz w kamuflazu metro - cena waha sie od 250-300 pln w zaleznosci od rozmiaru ( metro jest np drozszy od czarnego).

Po drugie zawsze sa jeszcze sklepy z demobilem, ktory skupuja od Policji - tez mozna dostac jakis egzemplarz w dobrym stanie co to nagle zniknal z magazynu.

1. w Kirysie moga nie chciec uszyc - bo babka twierdzila, ze tylko wieksze ilosci wchodza w gre (moze cos sie zmienilo)

2. nie widzialem demobilu ze sprzetem policyjnym - jakies namiary?

3. jest jeden taki kombinezon na ul.Miedzianej w demobilu B52(Wawa) - facet twierdzi, ze to ekspozycja - ale odkad fenicjanie wymyslili pieniadze, nie powinno to byc problemem

ja osobiscie probowalem kupic sobie kombinezon AT, no ale wiecej z tym bylo problemow niz frajdy, a i tak mi sie nie udalo kupic. Wiem tylko tyle, ze rzeczywiscie kupienie oryginalnego metro AT graniczy z cudem, a i szyc go sie nie da, poniewaz wlasciwie nie masz szans dorwac takiego materialu. A mowiac szczerze cholernie bym chcial miec ten kombinezon, poniewaz podoba mi sie duzo bardziej niz SWAT jaki mam.

mam kombinezon z kirysa ( kupowany w czasach kiedy mozna bylo kupic w detalu ) i porownywalem go z 'liniowymi' kombinezonami uzywanymi przez AT. co kombinezon - to inny :) od nasycenia plamek po rodzaje kolnierzow, czesc miala kaptury itdp.. spokojnie po 30 - 40 praniach i wytarzaniu sie w pyle dawalo sie wtopic w tlum.

zdobycie nowego kombinezonu teoretycznie jest mozliwe jednakze calkowicie nie oplcacalne ze wzgledu ze wiekszosc jest robionych "pod klucz" - pozatym bylby tak drogi ze zamiast nosic toby czlowiek trzymal go pod szyba..

moj kombinezon sie prezentuje tak:

alx_1.jpg

i tak w terenie - z XIE

alxxie2.jpg

Khm... khm.... chciałam zauważyć, że ubranka używane przez AT są jednoczęściowe :D tak więc i nasze "ciuszki" to kombinezony

Takie coś kosztowało koło 300 PLN mniej więcej rok temu, kiedy Kirys robił w detalu

• 2 weeks later...
a moje to spodnie i bluza........porobilem pare fotek wiec sadze ze niedlugo umieszcze to zoabczysz moj

A gdzie dostałeś swój komplecik i za ile? Z niecierpliwością czekam na zdjęcia.

A co do kupowania i cen... niestety piekne czasy  

Pewnie skonczy sie na resortowym ciuchu....

Mógłbyś to rozwinąć? Przyznaje że w temacie umundurowania jestem kompletnie zielony i nie wiem na wet o co chodzi z tym „resortowym ciuchu”.

A tak generalnie żeby się już nikt nie czepiał ile częściowy jest strój AT dodam że przynajmniej mnie nie zależy tak bardzo na idealnym odwzorowaniu oryginału i z 2 częściowego(bluza + spodnie) munduru też bardzo bym się cieszył(byle było w kamuflażu „metro”).

Pozdrawiam!

3. jest jeden taki kombinezon na ul.Miedzianej w demobilu B52(Wawa) - facet twierdzi, ze to ekspozycja - ale odkad fenicjanie wymyslili pieniadze, nie powinno to byc problemem

Znam osobiście właściciela tego kombinezonu i moge wam powiedzieć ,że nikt go nie kpupi napewno bo właścicel nie chce aby ktoś bawił się czymś, czym on zarabiał "CIĘŻKO" na zycie. Dał go tylko na wystawe a on jest wciąż jego właścicielem.