Patryklen12 Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 (edited) Witam...:D Tak ja w temaciku. Mam dylemacik co do wyboru Shotguna. MP003A AGM czy może M58A DE . Bardzo Proszę o pomoc gdyż ten dylemat mnie dobija ,a z tego co czytałem i usłyszałem od : ludzi, kolegów ,i ich kolegów to oba są dobre. Jedni mówią AGM ,a natomiast drudzy DE. I sam już nie wiem komu wierzyć. Jedynie w co wierze to tylko teraz w Was ,że pomożecie mi w tym kłopocie. Tu linki do tych shotgunów : MP003A AGM - http://www.taiwangun.com/shotguny/shotgun_...03_agm-813.html M58A DE - http://sklep.airsoftguns.pl/product-pol-11...8A.html#galeria Dziękuję z góry i pozdrawiam serdecznie, Patryklen12 Edited December 2, 2009 by Patryklen12 Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 Bierz AGM, w zestawie masz 3 magi. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 j.w. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 tak po prawdzie to wszyscy mają rację agm ma zdecydowaną przewagę zasięgu ale moim zdaniem de ma przewagę "miodności" jeżeli jesteś w stanie poświęcic zasięg na możliwość strzału trzema kuleczkami i "fun" zabawy ja osobiście będę cię namawiał na wydanie większej kasy na benelkę poczytaj w tym dziale tematy poświęcone obu replikom może to ci ozjaśni sytuację miłej zabawy Quote Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted December 2, 2009 Author Report Share Posted December 2, 2009 (edited) Powiem tak ,że dla mnie liczy się zasięg ,bo co mi po 3 kulkach jak polecą na 20m to mnie nie urządza w CQB to może i by zdało egzamin ale ja planuje na powietrzu się strzelać wiadomo ,że o CQB też nie zapomnę ale głownie las itp... Co do benelki to po primo myślałem nad nią ale raz wykonanie nie dużo lepsze ,bo kolega też posiada ją. Strzela 3 kulkami, moc (z tego co piszą na Taiwangun) jest o może 10 Fps większa albo i nawet tak sama. A po secundo no to za droga jest trochę jak na razie na moją kieszeń ,a chodzi mi ewentualnie o to aby wytrzymała do wiosny, gdyż w połowie marca no może nawet wcześniej mam zamiar kupić sobie porządnego elektryka, a dokładniej GF4A1 CQBR z kolimatorkiem :D Czekam dalej na dalsze komentarze, opinie odnośnie mego dylematu. Nieszczęsnego zresztą. Pozdrawiam serdecznie, Patryklen12 Edited December 2, 2009 by Patryklen12 Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 3, 2009 Report Share Posted December 3, 2009 w takim razie wybór masz jeden Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted December 3, 2009 Report Share Posted December 3, 2009 arend, ten shotgun DE strzela jedną kulką. Kolega ma takiego w drużynie. niby zły nie jest, ale jakiś taki... Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 3, 2009 Report Share Posted December 3, 2009 at widzisz choroba linka nie sprawdziłem i numerki sie pokićkały moja wina przepraszam myślałem że chodziło o znaną i lubianą m56 Quote Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted December 3, 2009 Author Report Share Posted December 3, 2009 No to mnie to też wprowadziło w błąd. No i tak ja na razie 2 opinie na agm. Czekam dalej z niecierpliwością ,bo chciałbym coś do jutra(piątku) zamówić :D Pozdrawiam serdecznie, Patryklen12 Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 3, 2009 Report Share Posted December 3, 2009 I innych odpowiedzi nie dostaniesz uwierz mi. To jest IMHO to samo, tylko inne opakowanie i 1 mag zamiast 3. Co do prędkości kulki, to chyba na gygy Ci wyjaśniłem na czym problem polega. Bierz AGM`a i już nie marudź, jakbyś miał wydać co najmniej milion złotych nowych. TFU co ja piszę... zaczekaj do lat 16 i to jest najlepsze rozwiązanie. Przez ten czas poznasz i repliki lepiej i się nowe pojawią... Quote Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted December 3, 2009 Author Report Share Posted December 3, 2009 (edited) Wiem ja już dawno zamówiłem tzn. "dawno" aż wczoraj. A teraz tylko czekałem czy zwaliłem sprawę czy nie. No ale jak widzę dobry wybór zrobiłem. A i jeszcze jedno zamówiłem przy okazji kulki 0,25g firmy PJ dobry wybór ?? :D A pro po tych 16 lat to się zgodzę ,że poznam lepiej repliki i z tym ,że będą nowe no ale kasy nie przybędzie z wiekiem [sZKODA :( ] ;( Dzięki wielkie za pomoc, pozdrawiam serdecznie, Patryklen12 P.S mod możesz już zamknąć :D Edited December 3, 2009 by Patryklen12 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts