Hawk14 Posted December 3, 2009 Report Share Posted December 3, 2009 (edited) Ja, i myślę że wielu innych forumowiczów, od jakiegoś czasu borykam się z nabyciem MICHa 2000. Jako pewna pomoc nie tylko dla mnie, ale też dla ogółu prosił bym w miarę możliwości o porównania kopii (może być też z oryginałem) tych że hełmów. Mam tu na myśli taki kopie jak Volver, BFT, GFC, P&J, Condor i tak dalej. Jakie tylko kto zna. Ważne- jeżeli nie widziałeś hełmów na oczy, a tylko czytałeś o nich, staraj się nie wypowiadać na temat porównywania- może będzie mniej spamu. Ważne 2- mile widziane fotki ;) Z góry dzięki! Edited December 3, 2009 by Hawk14 Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted December 3, 2009 Report Share Posted December 3, 2009 Foka kiedyś robił porównanie MICHów volvera do oryginalnego. Sporo zdjęć i sporo trafnych przemyśleń. Osobiście używam BFT ze speca i po kolejnym roku, ganiania, polecam z czystym sumieniem. Do wymiany paski (ale to we wszystkich) i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 3, 2009 Report Share Posted December 3, 2009 Ja obecnie biegam z Volverem. Kiedyś miałem BFT z specshopa i on się przy Volverze chowa. Ogólnie Volver to najlepsza opcji kopii na rynku, ale szkoda ze juz nie jest produkowana. PS. P&J wydało jakies nowe helmy, w atrakcyjnej cenie i skorzanymi mocowaniami paskow tak jak w volverze Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 Osobiście używam BFT ze speca i po kolejnym roku, ganiania, polecam z czystym sumieniem. Do wymiany paski (ale to we wszystkich) i tyle. ja również mam z BFT :) oprócz pasków może być konieczna wymiana nakrętek no i wytrzymałość na uderzenia dobra :-F Quote Link to post Share on other sites
spet Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 Posiadam BFT. Trzyma już rok, ma się dobrze, nie narzekam. Paski niby do wymiany, ale od biedy dają radę. Skorupa trochę się świeci, więc polecam maznąć farbą, albo kupić pokrowiec. W porównania do Volvera (kumpel posiada) to myślę, że lepsza opcja. Paski są według mnie nie za dobrej jakości i jestem średnio przekonany do tych skórzanych mocowań. JEDNAKŻE gdybym miał teraz wybierać, brałbym volvera. Skorupa genialna (nie wiem jak z wytrzymałością, bo kumpel ma mniejszego pecha do zderzeń/upadków ;) ), ale wygląda solidnie i jest matowa. No i oczywiście jeszcze jeden plus, to fakt, że jest to produkcja polska, szkoda tylko, że już nie produkowana. Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 Używam P&J, ma bardzo miły kolor ciemnej zieleni (volver wydaje mi się jasny) paski oczywiście do wymiany, po za tym nie wiem jak u innych, ale przednie śruby trzymające pasek, nie są równo względem innych, przeszkadza to wsadzeniu pod niego comtac'a. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 Używam P&J, ma bardzo miły kolor ciemnej zieleni (volver wydaje mi się jasny)Volver wydaje Ci się za jasny... To rzuć okiem do testu Volvera na portalu. Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 (edited) No na teście wygląda na ciemny : P ,ale jak porównywałem z P&J był jaśniejszy od niego. Edited December 4, 2009 by gryncek1 Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 Czyli jaki wniosek? Bingo! P&J Jest jeszcze ciemniejszy od SDSa. Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 (edited) No nikt nie powie że nie... :roll: Zaskoczyła mnie ta jasna zieleń na SDS. Edited December 4, 2009 by gryncek1 Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 A kto w dzisiejszych czasach używa oryginalnego malowania? Regularni i tak mają pokrowce, a SyFy sami sobie malują. Nowe brytyjskie Mk6A mają czarną skorupę ;) Quote Link to post Share on other sites
dude1 Posted February 22, 2010 Report Share Posted February 22, 2010 Byłbym wdzięczny gdyby któryś z posiadaczy MICHa BFT wrzucił tutaj fotki skorupy. Tylko takie relatywnie wyraźne : ) Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts