Kuba_T1000 Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 Powiedzcie, proszę, czym się różni kamuflaż w mundurze ACU: Universal Pattern od AT Digital? Czy to jest to samo ? Próbuję zakupić mundur, taki co mają chłopaki z tej fotki: szukałem na allegro, jednak kontraktowe ACU, ma bardziej zielonkawy odcień LINK (ostatnie zdjęcie). "podróba" na specshopie LINK też odbiega kolorem. Przeglądałem tematy z fotkami i sporo osób miało właśnie te mundury (ACU) w prawidłowym kolorze ze zdjęcia co podałem... Quote Link to post Share on other sites
Wzorek Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 Wydaje Ci się, wina światła, ACU nie jest zielonkawe i możesz śmiało brać te spodnie które podesłałeś z Allegro. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 Poszukaj dokładniej na allegro, dostaniesz te spodnie taniej, a nawet cały mundur w ich cenie. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 Nie ma czegoś takiego jak "AT digital", ktoś sobie tą nazwę wymyślił kiedy ZOA zaczął nosić UCP. Quote Link to post Share on other sites
Kuba_T1000 Posted December 13, 2009 Author Report Share Posted December 13, 2009 Od wczoraj siedzę na allegro i co sprzedawca to inny kolor. Dzięki za odpowiedzi, teraz już wiem o co chodzi z tym ACU :) Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 (edited) Nie ma czegoś takiego jak "AT digital", ktoś sobie tą nazwę wymyślił kiedy ZOA zaczął nosić UCP. AT Digital to nazwa UCP stosowana przez firmę MFH (i być może inne firmy)- generalnie tania kopia. Nie ma to nic wspólnego z ZOA. Edited December 13, 2009 by Hoplita Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 Od wczoraj siedzę na allegro i co sprzedawca to inny kolor. Dzięki za odpowiedzi, teraz już wiem o co chodzi z tym ACU :) ACU ma już takie właściwości. W zależności od rodzaju, natężenia światła przybiera odrobinę inne barwy. Ponadto zdjęcia z lampą błyskową dodatkowo rozjaśniają i poszarzają materiał. Zdjęcia w świetle słońca nadadzą mu zielonkawo-żółtawą barwę. Nie martw się zdjęciami, jeśli jest to kontrakt to śmiało bierz. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 ACU ma już takie właściwości. W zależności od rodzaju, natężenia światła przybiera odrobinę inne barwy. Ponadto zdjęcia z lampą błyskową dodatkowo rozjaśniają i poszarzają materiał. Zdjęcia w świetle słońca nadadzą mu zielonkawo-żółtawą barwę. Nie martw się zdjęciami, jeśli jest to kontrakt to śmiało bierz. UCP Quote Link to post Share on other sites
Rumun Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 Wracając do AT Digital, to nazwa ponoć jest od All Terrain a nie od antyterrorystów. Że niby uniwersalny ;) Kontrakt jak najbardziej polecam. Nosze spodnie ACU w UCP jako EDC i jestem z nich zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
kamik Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 Wielkie sorry za odgrzanie kotleta, ale nie będę zakładał nowego tematu na jedno pytanie. Użytkuje ktoś ACU firmy Goodwill Industries Of South Florida? Czy jest to na pewno kontrakt? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Rumun Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 Ja noszę tej firmy i tak jest to kontrakt, przynajmniej w przypadku mojego egzemplarza. GIoSF nie robi raczej niekontraktów, aczkolwiek lepiej, żeby się jakiś fachowiec w tej dziedzinie wypowiedział. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 Wie ktoś gdzie mogę kupić najmniejszy rozmiar kontraktowych spodni? Bluzę już znalazłem na allegro, ale spodni nie mogę znaleźć, a jestem średniego wzrostu i chudy jak patyk :-F Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 Szukaj na Ebay i poproś kolegów o kupno. ;) Ale ułatwiłoby na pewno jak byś podał rozmiar... 8) Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 (edited) Na początku myślałem, że XS-R, ale dokłądnie się pomierzyłem ;) i okazało się, że szukam S-R. Jedyne, które znalazłem w Polsce to używki z Allegro (brr! nigdy nie założe używanych ciuchów od kogoś kogo nie znam!) i niedostępne na spechsop za dwie stówy. Chyba czas poszukać na e-bay :D Szukałem na e-bay'u co.uk, .de i .com. Znalazłem tylko używki w stanie określanym jako dobry, za 10 euro lub 10 dolarów. Niestety chyba zakupie Milspec'a. Jakie macie dośwadczenie z kopiami? Edited June 17, 2010 by gecko123 Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 (edited) Coś siakoś nie dokładnie szukałeś ;-) : http://cgi.ebay.com/Genuine-US-Army-digita...=item2c5460e8f7 Napisać do nich czy by nie wysłali jednak. ;) A jako zamiennik proponuję TRU-SPEC. Bardzo dobre. Edited June 17, 2010 by sisi Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 (edited) Szukałem dobrze, ale nigdy nie wpisywałem small/reg. Zawsze albo pełna nazwa, albo S/R lub S-R. Po za tym US Only, a nie mówiłem, że jest ciężko? W każdym razie dzięki za pomoc! EDIT! Znalazłem w USA (trochę sobie poczekam D:) za 25$, nowe. Świetnie, na wakacyjne strzelanie już będe miał! Edited June 17, 2010 by gecko123 Quote Link to post Share on other sites
kamik Posted June 18, 2010 Report Share Posted June 18, 2010 (edited) Tutaj jest foto metki bluzy z GI: http://gascolt.pl/aukcjedcoltprim/111_2.jpg Z tym, że kontrakt zamazany. Co o tym myślicie? Bo chciałbym kupić. Jeszcze jedno pytanie. Prooper robi kontrakty dla US Army? Edited June 18, 2010 by kamik Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 18, 2010 Report Share Posted June 18, 2010 Propper robi i na kontrakcie i na rynek cywilny. Bluza z Goodwill Industries (szyje na kontrakcie) to oryginał a kontrakt zamazany, bo pewnie towar drugiego gatunku (może jakieś skazy, złe szycie, etc.) Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted June 18, 2010 Report Share Posted June 18, 2010 (edited) Albo pod markerem nic nie ma... kupiłem tak kiedyś spodnie American Apparel, po kilku praniach marker wyblakł a pod spodem nic nie było ;) Sprytny zabieg sprzedawcy. Edited June 18, 2010 by Hoplita Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts