dzikki Posted August 16, 2004 Report Share Posted August 16, 2004 Pachnie mi to troche brzydko ... czemu Saper usunal swoj post ? Czyzby naciski ze strony sklepu ? Link to post Share on other sites
FA_Riane Posted August 16, 2004 Report Share Posted August 16, 2004 Nie bardzo rozumiem. W jaki sposób sklep mógłby kogokolwiek ZMUSIĆ 8O 8O 8O do zmiany posta na forum? Na razie chyba nie mają swoich moderatorów. :twisted: Link to post Share on other sites
dzikki Posted August 16, 2004 Report Share Posted August 16, 2004 Mowie, ze to dziwnie wyglada - dla mnie brzmi to tak jakby nagle ktos ze sklepu wzial i przeczytal post Sapera na forum i wyslal do niego jakis specyficzny post. Tudziez zadzwonil. Szczerze mowiac Saper zmieniajac swoj post moglby wyprostowac o co chodzi bo tak to brzmi niedwuznacznie. Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted August 17, 2004 Report Share Posted August 17, 2004 Dobra wypowiem sie. Jak mnie denerwuje jak powstaje watek, wielka dyskusja i pierwszy post jest wyedytowany i powiem cholera wie o co chodzi wogole... Link to post Share on other sites
DariuszM Posted August 17, 2004 Report Share Posted August 17, 2004 no, cofanie swoich słów to troche niepoważne zagranie....na niektórych forach, gdzie przewija sie mnóstwo osób, jest opcja, że edytować posta mozna tyko przez 10min po jego napisaniu Link to post Share on other sites
Piasecznik Posted August 17, 2004 Report Share Posted August 17, 2004 i naprawde panowie i szanowne panie gow*o mnie obchodzi ze sklep zarabia tylko 200zl (co i tak jest horrendalnym zarobkiem za wlasciwie obsluge magazynowa w/g mnie) Eh, widać że nie kumasz jak robić biznes. Po pierwsze, sklep wcale nie ma obowiązku dawać gwarancji. Nie jest to wymóg prawny. Oczywiście jeśli wydał gwarancję to obowiązują go postanowienia tejże gwarancji. I teraz jeśli producent nie daje gwarancji na swoje wyroby a sklep daje to z te 200zł które sklep zarabia na sprzedaży sprzętu musi wygospodarować na serwis, zysk, podatki itp. To nie jest obsługa magazynowa. Nie jest to dużo w tym wypadku. Można oczywiście twierdzić że wszystko powinien regulować rynek. Tak jest zasadniczo lecz niestety rynek ASG w Polsce jest mikroskopijny a w takich realiach samoregulacja trwa baaardzo długo. Link to post Share on other sites
Okota Posted August 17, 2004 Report Share Posted August 17, 2004 Piasek ale ja wiem ze nie musi! ale daje! a jak daje to niech przestrzega. zreszta gdyby nie gwarancja to ludzie by zamawiali z zagranicy.. nieprawdasz? Link to post Share on other sites
PA Posted August 17, 2004 Report Share Posted August 17, 2004 Piasecznik zapomniałeś chyba o najważniejszym - przedsiębiorcy musi również starczyć to na finansowanie utrzymania stanu magazynowego, który jest bardzo kosztowny jeżeli mówimy o sklepie mającym w magazynie np. 100 elektryków i 2000 innych sztuk akcesoriów. Nie wiem czy TM, CA czy inne ICSy dają długi termin płatności. Sądzę, że wcale go nie dają i wymagają przedpłaty. PA. Link to post Share on other sites
Okota Posted August 17, 2004 Report Share Posted August 17, 2004 tak ale napewno ceny na zakup hurtowy sa jeszcze nizsze nieprawdasz? ok widze ta dyskusja niema juz sensu mam nadzieje chociaz ze sie zgadzamy ze sklep powinien przestrzegac praw gwarancyjnych udzielonych klientowi... Link to post Share on other sites
Piasecznik Posted August 17, 2004 Report Share Posted August 17, 2004 PA: Tak, wiem, aż mnie dziwi jakim cudem taki machinegun ma tak szeroki asortyment i prawie wszystko dostępne na stanie. Różne sklepy mają różny poziom zaopatrzenia, taki np militaria to chyba nic poza wiatrówkami nie ma :P Okota: Nie kwestionowałem zobowiązań powstałych z udzielonej gwarancji. Zwróciłem uwagę na fragment gdzie uważasz że sklepy tylko pełnią rolę magazynu i żądają za to 200zł. Link to post Share on other sites
IOF_SAPER Posted August 17, 2004 Author Report Share Posted August 17, 2004 Przepraszam ze skasowałem pierwszy posta ale miałem telefon od panów z military... Chce po prostu juz z nimi zerwać kontakt bo to juz za przeproszeniem "rzydowanie" i okradanie juz mnie nie bawi. Straciłem u nich dwa karabiny i nie mam zamiaru kupować więcej. To tyle. Was towarzysze jeszcze raz przepraszam, pany z military niech tylko oddadzą mi działajacy karabin i... ... w trąbkę. Mam tylko nadzieje że pociagne za sobą innych. Link to post Share on other sites
Recommended Posts