Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[ARCH] Serwisy i wesołe historie

Recommended Posts

Mowie, ze to dziwnie wyglada - dla mnie brzmi to tak jakby nagle ktos ze sklepu wzial i przeczytal post Sapera na forum i wyslal do niego jakis specyficzny post. Tudziez zadzwonil.

Szczerze mowiac Saper zmieniajac swoj post moglby wyprostowac o co chodzi bo tak to brzmi niedwuznacznie.

i naprawde panowie i szanowne panie gow*o mnie obchodzi ze sklep zarabia tylko 200zl (co i tak jest horrendalnym  zarobkiem za wlasciwie obsluge magazynowa w/g mnie)

Eh, widać że nie kumasz jak robić biznes.

Po pierwsze, sklep wcale nie ma obowiązku dawać gwarancji. Nie jest to wymóg prawny. Oczywiście jeśli wydał gwarancję to obowiązują go postanowienia tejże gwarancji. I teraz jeśli producent nie daje gwarancji na swoje wyroby a sklep daje to z te 200zł które sklep zarabia na sprzedaży sprzętu musi wygospodarować na serwis, zysk, podatki itp. To nie jest obsługa magazynowa.

Nie jest to dużo w tym wypadku.

Można oczywiście twierdzić że wszystko powinien regulować rynek. Tak jest zasadniczo lecz niestety rynek ASG w Polsce jest mikroskopijny a w takich realiach samoregulacja trwa baaardzo długo.

Piasecznik zapomniałeś chyba o najważniejszym - przedsiębiorcy musi również starczyć to na finansowanie utrzymania stanu magazynowego, który jest bardzo kosztowny jeżeli mówimy o sklepie mającym w magazynie np. 100 elektryków i 2000 innych sztuk akcesoriów. Nie wiem czy TM, CA czy inne ICSy dają długi termin płatności. Sądzę, że wcale go nie dają i wymagają przedpłaty.

PA.

PA: Tak, wiem, aż mnie dziwi jakim cudem taki machinegun ma tak szeroki asortyment i prawie wszystko dostępne na stanie.

Różne sklepy mają różny poziom zaopatrzenia, taki np militaria to chyba nic poza wiatrówkami nie ma :P

Okota: Nie kwestionowałem zobowiązań powstałych z udzielonej gwarancji. Zwróciłem uwagę na fragment gdzie uważasz że sklepy tylko pełnią rolę magazynu i żądają za to 200zł.

Przepraszam ze skasowałem pierwszy posta ale miałem telefon od panów z military... Chce po prostu juz z nimi zerwać kontakt bo to juz za przeproszeniem "rzydowanie" i okradanie juz mnie nie bawi. Straciłem u nich dwa karabiny i nie mam zamiaru kupować więcej. To tyle. Was towarzysze jeszcze raz przepraszam, pany z military niech tylko oddadzą mi działajacy karabin i... ... w trąbkę.

Mam tylko nadzieje że pociagne za sobą innych.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...