maciejinho Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 Spanie w fortach = spanie na betonie. Należy zadbać o odpowiednio grubą karimatę. :F Nie jest źle, chociaż najbardziej od tego betonu ciągnie po nerach. Kumpel położył się spać z kaszlem, obudził już bez niego - wymroził wirusy :) Link to post Share on other sites
Majster' Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 Haha :D Ja ostatnim razem miałem na sobie polarek i śpiwór rzecz jasna a pode mną prowizorycznie wsadziłem kurtkę DPM (karimaty nie znalazłem w domu przed wyjazdem). Dało radę. Chociaż nie powiem, dużo fajniej byłoby z czymkolwiek jak nie z karimatą co posłużyłoby za izolację. Nie mniej jednak wróciłem zdrowy :) A i mam nadzieję, że w tym roku też zorganizujecie teatrzyk cieni który rozgrzeje mnie tak skutecznie jak na jesień? :P Link to post Share on other sites
Brytan Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 (edited) Mały update jeżeli chodzi o pogodę wg IMGW. Zrobiło się bardziej ponuro... To samo podawali dzisiaj w TV. Mam nadzieję, ze te zapowiadane słabe opady jednak się nie pojawią. piątek (09.04.2010) 2:00 7 (6.3) 1001 hPa 2 m/s poludniowy Pogodnie 5:00 7 (6.3) 1001 hPa 2 m/s poludniowo-zachodni Pochmurno, okresami przejaśnienia 8:00 7 (3.8 ) 1002 hPa 3 m/s zachodni Pochmurno, okresami przejaśnienia 11:00 12 (6.5) 1002 hPa 5 m/s polnocno-zachodni Bezchmurnie 14:00 14 (7.3) 1002 hPa 7 m/s polnocno-zachodni Pogodnie, okresami wzrost zachmurzenia do umiarkowanego 17:00 14 (8.1) 1002 hPa 6 m/s polnocno-zachodni Pogodnie, okresami wzrost zachmurzenia do umiarkowanego 20:00 9 (2.7) 1003 hPa 5 m/s polnocno-zachodni Pochmurno, słabe opady deszczu 23:00 8 (3.0) 1003 hPa 4 m/s polnocno-zachodni Zachmurzenie całkowite sobota (10.04.2010) 2:00 6 (0.6) 1003 hPa 4 m/s polnocno-zachodni Zachmurzenie całkowite 5:00 6 (0.6) 1002 hPa 4 m/s polnocno-zachodni Zachmurzenie całkowite 8:00 6 (-1.0) 1002 hPa 5 m/s polnocno-zachodni Pochmurno, słabe opady deszczu 11:00 6 (-1.0) 1001 hPa 5 m/s polnocno-zachodni Pochmurno, słabe opady deszczu 14:00 7 (-1.1) 999 hPa 6 m/s polnocno-zachodni Pochmurno, słabe opady deszczu 17:00 6 (-2.4) 999 hPa 6 m/s polnocno-zachodni Pochmurno, słabe opady deszczu 20:00 6 (-1.0) 999 hPa 5 m/s polnocno-zachodni Pochmurno, słabe opady deszczu model GFS 23:00 3 (-3.0) 978 hPa 4 m/s polnocno-zachodni Pogodnie niedziela (11.04.2010) 2:00 3 (-3.0) 977 hPa 4 m/s połnocny Pogodnie 5:00 2 (-4.2) 976 hPa 4 m/s połnocny Pogodnie 8:00 1 (-5.4) 975 hPa 4 m/s połnocny Pogodnie 11:00 2 (-4.2) 975 hPa 4 m/s połnocny Bezchmurnie 14:00 4 (-1.8 ) 973 hPa 4 m/s połnocny Bezchmurnie Edited April 7, 2010 by Brytan Link to post Share on other sites
vinix Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 panowie podstawa to dobra izolacja od ziemi lub betonu ja akurat na stalkera bede testowal moją wytrzymałosc tak ze zobacze czy pamientam cos ze starych dobrych wojskowych czasów Link to post Share on other sites
AnR Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 Testowanie wytrzymałości może się skończyć kalectwem. :F Ważne, żeby był dach nad głową. Link to post Share on other sites
vinix Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 (edited) przez 8 lat nic mi się nie stało a byłem w miejscach gdzie diabeł mówi dobranoc tak ze kilka godzin w fortach pruskich to wygoda a poza tym w piątek chce trochę w nocy pozwiedzać tak ze możne wyjść z tego 0 spania przez 72 h :P a co do spania to naprawdę warto zabezpieczyć się bo można nabawić się nie lada kłopotów warto by było zabrać tez koc ratunkowy jako izolator ,kalesony na noc pamiętajcie ze kalesony to nie wstyd a tylko kolejna porcja izolacji , przedewszystkim coś na głowę bo trochę ciepełka z baniaka ubywa Edited April 7, 2010 by vinix Link to post Share on other sites
jw801 Posted April 7, 2010 Author Report Share Posted April 7, 2010 przedewszystkim coś na głowę bo trochę ciepełka z baniaka ubywa Przede wszystkim uważajcie na teren. Fosa fortu głęboka na 5-7 metrów, doły i dziury na poligonie itp... Zakrzaczone to wszystko. Część takich dziur będzie zabezpieczonych, ale nie wiemy o wszystkich. Dlatego uważajcie. Bez zbędnego szarżowania (zwłaszcza na terenie i w pobliżu fortu, gdzie jest fosa) - szczególnie nocą. Niech jeden kolega ma oko na drugiego cały czas. Link to post Share on other sites
vinix Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 (edited) jw801 czy bedziesz w piatek na terenie bo chce połazic troche po fortach i przy okazj moge cos nie cos zabespieczyc Edited April 7, 2010 by vinix Link to post Share on other sites
ecnal Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 Ja też bym z chęcią połaził po terenie w piątek i zobaczył co i jak wygląda:d Powinienem na 18 dojechać:D Link to post Share on other sites
bober7 Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 jw801 inaczej Koszer - organizator STALKERA ;) Link to post Share on other sites
Timonek Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 Pomysł pozwiedzania w piątek taki zły nie jest.. można cos pokminić^ ^ Oczywiście z rozsądkiem.. bez szukania skarbów na dnie fosy :D Link to post Share on other sites
Majster' Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 A ja myślę, że można im zakazać :P A co jak poznajdują wszystkie artefakty, rozmieszczenie anomalii, obejrzą umocnienia wojska zanim zdołam się tam rozsiąść? Chociaż... To ma sens. Timonek poczekajcie na nas, oprowadzę cię po terenie :P Link to post Share on other sites
YARRA Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 http://pogoda.interia.pl/miasta?id=11838 tu też nie ma pomyślnych prognoz, może być mokrooooo :???: Link to post Share on other sites
ecnal Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 mokro i klimatycznie:d od czego są pałatki żołnierzu:d btw będę miał 3 zapasowe więc jak ktoś zapomni to pytać o Wasili:D Link to post Share on other sites
Uber_Soldat Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 Ekipa Rzeszów-Jarosław-Mielec zapowiada się na piątek ok godz.18-19. Eh widze że ładna biesiada się zapowiada ;) Co do spania, jak będą znośne warunki to fort, jak nieznośne to zawsze auto zostaje ;) Link to post Share on other sites
Pablito350 Posted April 7, 2010 Report Share Posted April 7, 2010 Oj tam nie wierzcie pogodzie z internetu i tv :-D Na pewno będzie ładnie bo mnie w krzyżu nie łypie hehe Co do zwiedzania w piątek jestem także za, ale bardziej chyba interesuje mnie ognisko w dobrym klimacie :-P Link to post Share on other sites
N.A.T.Siwy Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Nocą po fortach to nawet NAT-ciaki się nie zapuszczają, zmieniające się dziury i wykopki, borsuki i duchy. A tak poważnie to nie widzę przeszkód przed przejściem po terenie fortów z wycieczką krajoznawczą. Ważne jest aby nie wchodzić samemu do tuneli i przejść ich stan grozi zawaleniem,samemu się tam nie zapuszczamy. Ważna sprawa nie wchodzimy na Wierze Ciśnień, ostatnio znów ktoś tam się zabił. Mamy pozwolenie na imprezę pod warunkiem że nikt tam nie wlezie. W piątek będą miały miejsce trzy czynności: 1. Oznaczenie studni, dziur itp niebezpiecznych miejsc na terenie fortu. 2.Zbieranie opału na ognisko piątkowe i sobotnie. 3.Urządzanie Baru Pomoc przy tych czynnościach była by mile widziana. Link to post Share on other sites
GYVER. Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 POMOŻECIE?! POMOŻEMY Link to post Share on other sites
Majster' Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 (edited) Звичайно! http://new.meteo.pl/php/meteorogram_id_coa...e=2n&id=920 zapraszam do oglądania prognozy Edited April 8, 2010 by Majster' Link to post Share on other sites
jw801 Posted April 8, 2010 Author Report Share Posted April 8, 2010 A tak poważnie to nie widzę przeszkód przed przejściem po terenie fortów z wycieczką krajoznawczą. Wg mnie ci, którzy jeszcze nie znają terenu powinni się wstrzymać z taką wycieczką w piątek. Toż to falstart w rozdziewiczaniu topografii Zony! Później, podczas samej zabawy, stracicie trochę klimatu chodząc po terenie, który poznaliście dzień wcześniej. Link to post Share on other sites
arsenlupen Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Ja z bratem też będziemy już jutro. I to przed 17. Co do zwiedzania- jak zwiedzić taki teren w jednen wieczór ;P? Ciężko będzie. Ale i my byśmy chcieli rzucić okiem. Klimat, to oczywiście podstawa, ale chcę wiedzieć, gdzie się czaić na zabłąkanych stalkerów ;). Link to post Share on other sites
bober7 Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 (edited) @arsenlupen jesteś w mutantach że chcesz się czaić na stalkerów? jeżeli tak to podbij do nas - nieźle znamy teren @Majster' ten model prognozy pogody zwykle nie jest dokładnie taki jak w rzeczywistości, bardziej wiarygodny jest model UM: http://new.meteo.pl/um/php/meteorogram_id_...e=0u&id=920 Edited April 8, 2010 by bober7 Link to post Share on other sites
ecnal Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Ma ktoś nadmiar światła chemicznego? Chętnie odkupie parę sztuk:D Link to post Share on other sites
Majster' Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 @bober - wiem, norma że długodystansowe prognozy są mniej dokładne od prognoz z mniejszą siatką jak i terminem przewidywania prognozy. W każdym razie wydawało mi się że to napisałem kilka stron wcześniej... Trudno :P o właśnie, światło chemiczne. Damn it. Muszę poszperać w szafie... Ale mam tylko jedno jak co także nie bardzo jak się dzielić, bo świecąca maź dość szybko się wylewa :P Link to post Share on other sites
vinix Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 sprostowanie nie interesuje mnie teren imprezy sobotniej tylko sam fort i tunele , niestety nie mam kiedy wybrac sie do nysy i w piątek bede chciał skorzystać z okazj i isc w tango Link to post Share on other sites
Recommended Posts