aris2423 Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 http://www.militaria.pl/crosman/strzelba_a...301.xml?cat=837 Ma ktos to, i czy moze to posiadac 360fps ? Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted December 16, 2009 Report Share Posted December 16, 2009 Wygląda znajomo http://www.taiwangun.com/shotguny/shotgun_...rt_ee-1250.html Quote Link to post Share on other sites
aris2423 Posted December 16, 2009 Author Report Share Posted December 16, 2009 oj wyglada i to bardzo ;], tylko inny kolorek magazynka i byc moze inna rekojeść. Tylko czy sie to zbytnio rozni wnetrzem, a to jest pytanie ;] Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted December 16, 2009 Report Share Posted December 16, 2009 "Magazynki" w innym kolorze też mają http://www.taiwangun.com/magazynki_magazyn...m56_ee-411.html Wnętrze się niczym nie różni, jedyna różnica to cena. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 16, 2009 Report Share Posted December 16, 2009 całkiem możliwe że i dali sprężynę na te 360 fps BTW jak oni mierzą te trzy kulki mimo prób nam się nie udało Quote Link to post Share on other sites
aris2423 Posted December 17, 2009 Author Report Share Posted December 17, 2009 (edited) Tez ciekawe, jak czytalem na tym forum, to miernik wiariował. Imho wlasnie mnie ta ilsoc FPS ciekawy, czy jest to prawda, bo jesli tak to była by to ciekawa oferta w tanich shotgunach, 360FPS pozwoliloby juz na ciekawsza zabawe takim czyms. I cos takiego znalazlem: - praca mechanizmu spustowego: w trybie auto (przeładowanie bez zwolnienia spustu powoduje strzał), w trybie pojedynczego wciśnięcia spustu powoduje wystrzelenie 3 kulek jednocześnie. CHyba blizniak z FIRMy EE/DE nie ma czegos takiego jak strzal pojedynczy/potrojny. Wiec moze te wnetrznosci takie same nie sa. I pytanie jakbym jechal do sklepu go zobaczyc, jest jakas mozliwosc sprawdzenia jego sily, na zewnatrz moglbym stwierdzic i porownac z tym z EE, a tak to nie mam pomyslu(inna sprawa czy sklep dalby mi go pomacac) Edited December 17, 2009 by aris2423 Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 To jest to samo. A to o czym piszesz, to swego czasu na alledrogo nazywało się rapid fire. ;-). Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 jak oni mierzą te trzy kulki mimo prób nam się nie udało Na jakim chrono, bo Shooting Chrony łapie bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 17, 2009 Report Share Posted December 17, 2009 po prawdzie niewiem co za chrono leży na składzie ale głupiało przy strzelaniu 3 kulkami Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 jak oni mierzą te trzy kulki mimo prób nam się nie udało hmmm a jak by tak zaladowac jedna kulke do magazynka... ciekawe co by sie stalo... Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted December 18, 2009 Report Share Posted December 18, 2009 hmmm a jak by tak zaladowac jedna kulke do magazynka... ciekawe co by sie stalo... Wtedy jest ciut więcej fps. Prosty sposób na załadowanie 3 a zmierzenie 1, dolne dwie lufy zatkać kawałkiem szmaty, albo przyłożyć ową szmatę żeby zasłaniała dwie dolne lufy, wtedy do chrono poleci jedna kulka. Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 GZ a skąd wiesz że oni nie załadowali jednej kulki ? szczerze... mi by się nie chciało bawić w zasłanianie czy czopowanie luf. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 filozowanie na temat jednej kulki mamy już dawno za sobą (patrz wątek poświęcony replice) teraz filozujemy nad trzema kulkami :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 GZ a skąd wiesz że oni nie załadowali jednej kulki ? szczerze... mi by się nie chciało bawić w zasłanianie czy czopowanie luf. Mnie to nie interesuje. Poza tym, takiemu kurew***** i złodziejskiemu sklepowi jak Militaria to bym w nic nie wierzył. Ja mierzyłem swojego na 1 kulce i 3 kulkach, wyniki odpowiednio 330 i 270fps. Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 no i właśnie dałeś odpowiedź... mierzyli pewnie na 1 kulce. wątpię żeby bawili się w blokowanie 2ch luf żeby wystrzelić jedną kulkę ;-) Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 no i właśnie dałeś odpowiedź... mierzyli pewnie na 1 kulce. wątpię żeby bawili się w blokowanie 2ch luf żeby wystrzelić jedną kulkę ;-) Ale ci z Militarii nie mierzyli, tego możesz być pewny :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted December 19, 2009 Report Share Posted December 19, 2009 Albo podali wynik na .12g ;-), tylko im jedynkę z przed dwójki wcięło. Quote Link to post Share on other sites
Maruk Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Te dwa karabiny: http://www.militaria.pl/crosman/strzelba_a...301.xml?cat=837 http://www.taiwangun.com/shotguny/shotgun_...rt_ee-1250.html roznia sie specyfikacja. ten z militari ma 360 fpsow, ten z taiwan gun 300 przy strzale jedna kulka 260 przy strzale dwoma. Roznia sie wygladem komory ładowania (nie chodzi o to ze łuski są w innych kolorach XD) Mimo wszystko zaufałbym militari. Mam stamdad replike, do ktorej coprawda potrzebowalem pomocy ale nie dlatego ze byla wadliwa (zastepczy magazynek) dziala bardzo dobrze. Jest trwala, celna i mocna. To ze rzecz jest drozsza moze oznaczac lepsza jakosc. mysle ze o wiele lepiej kupic z militari. Ja sklep mam pod nosem, a rozgladalem sie za karabinem, wiec prawdopodobnie udam sie tam dzisiaj i obejrze ten karabin. Wrazenia opisze po powrocie :) Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 A jaka to replika? Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 (edited) Roznia sie wygladem komory ładowania Pokaż dokładnie, w którym miejscu. Na zdjęciach widać że jest to to samo. I druga sprawa ten z militari ma 360 fpsow, ten z taiwan gun 300 przy strzale jedna kulka 260 przy strzale dwoma. Mierzyłeś czy po prostu uwierzyłeś opisowi na Militari, który to sklep od wielu lat fantazjuje na temat prędkości przeróżnych pneumatyków. Edited December 26, 2009 by GZ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts