maxavelli Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 PC jako platforma nie zniknie nigdy, chocby ze wzgledu na specyficzne gatunki gier. Bedzie jedynie w dalszym ciagu obnizac sie jego rynkowe znaczenie, jak dzieje sie to od jakich 4-5 lat... Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 Rynek komputerów to nie tylko gry, to także sprzęt hardware od gigantów takich jak ati, nvidia, asus, gigabyte. A to że na pc nie wychodzi tyle casualowych gier jak na konsole skutkuje tylko jednym, ludzie rezygnują z grania na nim. Zresztą którego gracza obchodzi znaczenie rynkowe jego systemu gier? Każdy już sobie wybrał na czym woli grać, bo wiadomo, nie wszystko musi się każdemu podobać, ludzie się podzielili, ale wszystkich łączy wielogodzinne siedzenie przed ekranem i patrzenie w poruszające się pixele. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,Hotz-t...,wiadomosc.html Quote Link to post Share on other sites
jebutek Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 PC jako platforma nie zniknie nigdy, chocby ze wzgledu na specyficzne gatunki gier. Bedzie jedynie w dalszym ciagu obnizac sie jego rynkowe znaczenie, jak dzieje sie to od jakich 4-5 lat... Komputery mają to do siebie, że mają większą moc niż konsole. Zawsze gdy jakaś gra przenoszona jest na PC z konsoli to dodawane są wyższe rozdzielczości i lepsze tekstury. Duży plus. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,Hotz-t...,wiadomosc.html I tak długo się trzymała. Tylko ciekawe co teraz z tego złamania wyniknie, bo do tej pory na PS3 piractwo nie istniało praktycznie i większość posiadaczy konsoli powinna się przyzwyczaić do kupna oryginalnych gier. Quote Link to post Share on other sites
Dale Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 Pytanie ile w tym prawdy, i na ile można traktować serio "pismaka", nazywającego crackera Hakerem. A na takich jak on powinny być paragrafy. Quote Link to post Share on other sites
jebutek Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 Autentycznie złamano te zabezpieczenia. W CD-Action o tym czytałem między innymi. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 A na takich jak on powinny być paragrafy.Na takich jak kto? Dziennikarz czy na crackera? Bo na tego drugiego są, przynajmniej w niektórych krajach. W Polsce dałoby się nawet ukarać kogoś kto sobie "złamie" konsolę. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 Artykul pisany przez amatora, co nie zmienia faktu ze GeoHotowi faktycznie sie udalo - jak ktos ma chocby srednie pojecie o programowaniu i popatrzy na tablice call'i wydzierganych z pamieci stwierdzi, ze dostep do Hypervisora PS3 stal sie faktem. Wiedzialem to juz zreszta bez publikowania tablicy - po prostu wierze GeoHotowi bezgranicznie, po tym jak opublikowal "deszczyk" (blackra1n) i "sniezek" (ultrasn0w) na iPhone - ma facet leb, zeby zastepowac w pamieci funkcje modemu telefonicznego... ...ale... ...jezeli ktos mysli ze to jest rownoznaczne z graniem w gry sciagniete z internetu to sie grubo myli! Ba, jestem cichym zwolennikiem by takiej funkcjonalnosci PS3 nigdy nie dostalo! Niemniej masa homebrew, ktore poszerza funkcjonalnosc konsoli (tylko ja marze o XBMC dopalanym potega 9 rdzeni ;-)?) to jest TO! Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 ...jezeli ktos mysli ze to jest rownoznaczne z graniem w gry sciagniete z internetu to sie grubo myli! Ba, jestem cichym zwolennikiem by takiej funkcjonalnosci PS3 nigdy nie dostalo! A nawet jeśli to ilość danych do ściągnięcia, ceny płyt i nagrywarek blu-ray robią takie zjawisko niezbyt opłacalnym. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 Kiedyś nagrywarka CD-ROM kosztowała 6000 zł, a nagranie płytki ok 100 zł i trwało ponad 1h, a szanse powodzenia nagrania były ok 50-70% ;) A ceny sprzętu maleją teraz duuużo szybciej niż wtedy 8) Quote Link to post Share on other sites
Potf0r Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 I wkładało się płyty do specjalnego pudełeczka, pudełeczko do czytnika i modliło się by nikt nie trząsł 'pudłem'. Ech, to były czasy gdy człowiek z wypiekami czytał recenzje gier na CD i marzył by go mieć... teraz to CD odchodzi w niepamięć. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 Kiedyś nagrywarka CD-ROM kosztowała 6000 zł, a nagranie płytki ok 100 zł i trwało ponad 1h, a szanse powodzenia nagrania były ok 50-70% ;) A ceny sprzętu maleją teraz duuużo szybciej niż wtedy 8) No to ile dajesz czasu na spadek cen płyt blu-ray do powiedzmy 5 zł (tych o pojemności 50GB) a nagrywarek do poziomu 100-200 zł? Ja przez trzy lata posiadania PS2 i dwa lata posiadania PS3 przyzwyczaiłem się do kupowania oryginałów. Aczkolwiek odkryłem ostatnio dwie fajne gry na PC-ta! :P Ghost Recon 1 i Rise of Nations bardzo mi się spodobały (przede wszystkim dlatego, że nieźle działają na moim kompie). Quote Link to post Share on other sites
jebutek Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 No to ile dajesz czasu na spadek cen płyt blu-ray do powiedzmy 5 zł (tych o pojemności 50GB) a nagrywarek do poziomu 100-200 zł? Rok? Powinno teraz przyspieszyć z powodu 3D na Blue-ray`u. Potrzebny będzie nieco nowszy sprzęt, więc ten "starszy" będzie tańszy. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 Guzik. 3D rozni sie jedynie struktura kontenera i metoda kodowania obrazu. Zapis to dalej BDMV w UDF 2.50 i TEN SAM nosnik BD25/BD50! Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 (edited) Jeden z komentów do wpisu na blogu tego gościa, który złamał czarnulę. sry but my englsih is bad..... so can i play pirat games now or we must wait ..sry for enhlish Myliłem się... biję się w piersi... Edited January 27, 2010 by Ohtar Quote Link to post Share on other sites
jebutek Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 Guzik. 3D rozni sie jedynie struktura kontenera i metoda kodowania obrazu. Zapis to dalej BDMV w UDF 2.50 i TEN SAM nosnik BD25/BD50! Racja, ale i tak powinno szybko stanieć. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted February 11, 2010 Report Share Posted February 11, 2010 Zalapalem sie na demo Heavy Rain. MIAZGA *___*!!! Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted February 11, 2010 Report Share Posted February 11, 2010 Przecież dziś to demo będzie dla wszystkich :P Akurat na moje urodziny. :) Quote Link to post Share on other sites
APOSTEL Posted February 11, 2010 Report Share Posted February 11, 2010 Właściwie to na konsole nie Tibi więc są na z góry straconej pozycji... Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted February 11, 2010 Report Share Posted February 11, 2010 Chyba miłośnicy grzałek. I tak nie wiem co to ta cała tibia, nie obchodzi mnie to. Bez tej bezsensownej wiedzy jestem całkiem szczęśliwym człowiekiem. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 Uncharted 2 skonczony - zasluzony tytul "gry roku 2009" :-)! Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 Rozumiem, że oczekujesz, ze PeCetowcy także będą się w tym temacie chwalić jakie ostatnio ukończyli gry i w ten sposób określimy, która platforma jest lepsza? Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 Sądząc na jego dotychczasowy poziom postowania to rzeczywiście tak właśnie mu się wydaje;) Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 Moge zalozyc osobny temat o Uncharted 2 - tylko czy na forum airsoftowym ma to sens? A Ciebie Onomierz prosze o pohamowanie w swych ocenach... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts