Tymbark Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Witam mam pytanie czy owa kamizelka http://www.vest.pl/product-pol-914-Klasycz...na-DPM-IRR.html jest marną podróbką czy wynalazkiem jakiejś lepszej firmy. Czy pod ową kamizelkę wejdą Paso-szelki PLCE i na nią Plecak PATROL PACK ? Quote Link to post Share on other sites
Gisher Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Firma web-tex, czyli marna, a jednocześnie droga podróbka. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Zresztą - paru znajomych ma Assault Vest'y (nie wiem, jakiego producenta), i jakoś nie zachwycają się wygodą ;) Quote Link to post Share on other sites
mer Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Możesz dostać podobny model, (niby) issue - zdecydowanie lepszy (jak na sprzęt BA oczyście). Wady: - grzeje (nadaje się do noszenia w zimę, jesień ew. wiosnę - noszene w lato to samobójstwo, chyba że bawisz się w Afganistan). - Jeśli kochasz Combat Jacket za jej praktyczność z pakowaniem kieszeni itd. - przy noszeniu AV na kurtce, kurtka właściwie traci na wszystkich swoich zaletach - a nawet przeszkadza. (Nie dotyczy jeśli nie nosisz DPMu). Generalnie unikaj Arktisa - już lepszy (niby)issue albo produkty Highlandera/Arktisa. Też maja fajne kamizelki. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Generalnie unikaj Arktisa - już lepszy (niby)issue albo produkty Highlandera/Arktisa. Też maja fajne kamizelki. Arktisa ma unikać? Myślałem, że to dobra firma, tyle że droga. Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Podejrzewam, że Mer szybciej myślała niż pisała (rzadki przypadek) i chodzi o to by unikać Webtexa co byłoby zgodne z logiką. :) Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted December 30, 2009 Author Report Share Posted December 30, 2009 Gdzie owe kamizelki mogę dostać na polskim rynku ? Chodzi mi o to abym pod kamizelkę mógł wrzucić PLCE-ka i na to plecak. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Gdzie owe kamizelki mogę dostać na polskim rynku ? Chodzi mi o to abym pod kamizelkę mógł wrzucić PLCE-ka i na to plecak. Nosisz aż tyle gratów ze sobą, że potrzeba na nie Assault Vesta i PLCE jednocześnie? Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Może robi podział na linie? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 (edited) Problem w tym, ze ta kamizelka mieści tonę (a jeszcze więcej jej holenderki odpowiednik który posiadałem). PLCE mieści półtora tony więc podział na linie OK tylko że co w tym przenosić (i jeszcze plecak). 24 plastikowe magi i 700 batoników? PS. Jeśli brytol ma tak mała regulację na wzrost jak holender musisz być wysoką osobą by to z PLCE działało poprawnie. To nie jest kusy PC. Edited December 30, 2009 by Wukasz Quote Link to post Share on other sites
Fizyk Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Cena strasznie wysoka jak na podróbke , za tą cene spokojnie dostanisz kontrakt. Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 Warto szukać na angielskim ebay (mam na myśli kontrakt). Ceny 150-200zł o ile ma się szczęście. Quote Link to post Share on other sites
mer Posted January 1, 2010 Report Share Posted January 1, 2010 (edited) Arktisa ma unikać? Myślałem, że to dobra firma, tyle że droga. Pomyliłam się przypisaniu, przepraszam za wprowadzenie w błąd. Tak jak napisał Kantek - chodziło mi o WebTexa. Edited January 1, 2010 by mer Quote Link to post Share on other sites
Gandalf Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Siedzę ostatnio na Ebay-u i jest dokładnie tak jak mówi Bat_Sirius, można dostać issue sprzęt za kase która czasami nawet śmieszy. Także radzę zacząć przeczesywać Ebay-a Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Tylko .co.uk a nie .com . Quote Link to post Share on other sites
Fizyk Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Tylko .co.uk a nie .com . Dokładnie na com strasznie zdzierają i cieżko się z nie którymi dogadać bo nie odpisują na maile..ostatnio miałem takie przypadki przy zamawianiu goretex-u. Na uk jest więcej taniego sprzętu :) Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted January 8, 2010 Report Share Posted January 8, 2010 Ceny w Polsce potrafią lekko oszołomić. Ostatnio z ebay.ie ściągałem vesta (nie kontrakt, używka w bdb stanie) i ess ice, z przesyłką wyniosło 55 euro. Czyli tylko trochę więcej niż połowę ceny tej z vest.pl. Inna sprawa że czasami trzeba się naczekać na dobrą cenę. Quote Link to post Share on other sites
Gandalf Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Jak sie dobrze poszuka, to można nawet oryginalne berety w stanie perfekcyjnym ściągnąć za śmieszną cene. Tylko bólem jest to, że nie opłaca się ściągać z UK plecaków, ponieważ ważą one trochę, przez co przesyłka wychodzi niemiłosiernie drogo. Na ten przykład weźmy bergena, który waży około 4kg, i kosztuje niecałe 50zł w stanie naprawdę dobrym, tyle, że za przesyłkę wychodzi drugie tyle, co stwarza ściąganie go do polski nieopłacalnym. Quote Link to post Share on other sites
mer Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 Gandalf - w takim przypadku jest sposób (nawet dwa): 1. Zorganizować dużą paczkę do Polski, potem wysłać kurierem. Koszt wynosi 30 funtów ALE paczka jest bardzo duża a waga do 20 kg (lub 25, zależnie od kuriera). Idzie w kilka dni z UK do Polski. 2. Znajomy albo rodzina - rodacy nadal odwiedzają rodzinne konty - jak ładnie poprosisz to ci przewiązą fanty (Bergen po złożeniu jest bardzo płaski). Z cenami w UK to w ogóle jest śmesznie - niektóre polskie produkty na wyspach (transportowane z Polski) są tańsze, niż te same polskie produkty w... Polsce. :-F Ale może ja się nie znam na handlu... :-P Quote Link to post Share on other sites
Gandalf Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 sposób jest, tylko, że musiał bym zorganizować paczke dla połowy kompanii, żeby sie to opłaciło, a co do tego drugiego, to mam sąsiada sportowca, który ma klub swój na wyspach i jak sie będzie wybieral do Anglii to ma mi cuś poprzywozić. Więc zamiast płacic 100zł za samą przesyłkę zapłace za sam towar mimo, ze będe musiał chwile poczekać. Quote Link to post Share on other sites
shellshock Posted January 17, 2010 Report Share Posted January 17, 2010 (edited) Możesz jeszcze poszukać w internecie przewoźników, którzy również dostarczają paczki naszym rodakom na wyspach, i vece versa. Jeszcze kilka lat temu za zwykłą taką dosyć spora pake brali od 50 do 100 zł. Edited January 17, 2010 by shellshock Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts