senkuPH Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Boże, to ją wyrzuć. Nikogo nie obchodzi to co z nią zrobisz. Dobrze Ci radzą, komora 47ki nie nadaje się na beryla, nigdy nie będzie. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 No ale i tak cała operacja będzie dużo prostsza jeżeli znajdziesz stalowe body AK-74 ze stałą kolbą. Wyjdzie to pewnie nawet taniej niż rzeźba z ostrym ogonem i efekt będzie o niebo lepszy. Koszt takiego body to ok 100-120zł wiec nie ma tragedii. Ja też długi czas broniłem się przed zmianą body ale widząc plusy jakie daje nowe body polecam ci jego wymianę. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 No i dorobiłem się selektora z lewej ;) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Oczywiście działa i przeniesienie jest zrobione z alu ;) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Z alu? Nie mogłeś zrobić z płaskownika stalowego 10mm spawanego migiem? :D A serio, to możesz pokazać jakiś schemat jak to rozwiązałeś? Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Z alu? Nie mogłeś zrobić z płaskownika stalowego 10mm spawanego migiem? :D A serio, to możesz pokazać jakiś schemat jak to rozwiązałeś? Dread .... jesteś wielki, na koniec dnia latania po bankach, policji i magistrati tak mi humor poprawić :D Podobnie zrobiłem jak kolega na stronie 53 niejaki AeroL ino zamiast plastiku wyciąłem krążek z alu a listwę przerywacza nie wierciłem a wtopiłem kawałek plastiku i wydrążyłem w niej prowadzenie. Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 (edited) To nie ja zamieściłem na 53 stronie ten opis, to dark_griph :wink: ps. lepiej byłoby z kartonu :wink: Edited July 11, 2012 by AeroL Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted July 14, 2012 Report Share Posted July 14, 2012 Rzeczywiście. Kolegę dark_griph serdecznie przepraszam. Quote Link to post Share on other sites
kajtoo5 Posted July 14, 2012 Report Share Posted July 14, 2012 jak na złość do swojego beryla nie moge trafić przedniego łoża z chwytem, bo albo nie mam kasy i jest wysyp na allegro, albo mam kase i na allegro nie ma nic xd Orientujecie się jakiej wersji Beryla używał (jeszcze wtedy) 1PSK w Afganistanie tuż przed wprowadzeniem hk416? domyślam się żę był to beryl comando, czyż nie? :) jeśli wiecie coś więcej to piszcie :) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted July 14, 2012 Report Share Posted July 14, 2012 Nie był to commando, był to zwykły długi, z chwytem pionowym z przodu i z szyną POPC drugiego typu, czyli tą krótką, mocowaną nad szczerbinką, na allegro często mylnie nazywaną "szyną do miniberyla". Kolby mieli zwykłe, choć czasem zdarzały się "customy" z kolbami od Emki. Do tego latarki surefire na risie i Eotech. No i taśma, albo szara makgajwerka, albo brązowa do pakowania. Karabin koniecznie popaćkany farbą w kolorze oliwkowym lub piaskowym, często oba równocześnie. Quote Link to post Share on other sites
czortkot Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 (edited) Mój zapał okazał się słomiany, a zdolności zbyt skromne, więc nie będę jednak robić beryla. Mam w związku z tym do oddania dwa fanty, selektor z jedną dźwignią i podstawę szczerbinki od Tantala, to jest taka sama jak w berylu, tylko bez jakiś rowków, pewnie wiecie lepiej ode mnie. Selektor za 8zł, podstawa za 100zł, jak ktoś kupi podstawę, to dam mu selektor gratis. Jak ktoś chce, to niech pisze na prywatną wiadomość, albo na czortkot@gmail.com Edited July 26, 2012 by czortkot Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 (edited) http://s14.postimage...pr/DSC01228.jpg http://s11.postimage...u9/DSC01229.jpg Prace nad kolejnym miniberylem. Plastiki poglądowe, czekam na oryginały. Okucie łoża i nakładki oraz podstawa szyny celowniczej wykonane przeze mnie. Edited July 27, 2012 by Dread Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted August 2, 2012 Report Share Posted August 2, 2012 Wczoraj z ciekawości zapytałem o ceny części w FB Radom. (Chełmiec się zorientować jak obecnie stoją niektóre elementy.) Natomiast odpowiedź jaką otrzymałem trochę mnie zaszokowała. "Nie posiadamy obecnie w ofercie żadnych części do Beryla dla odbiorców indywidualnych.". Nie chcę nic przesądzać, ale wygląda na to że teraz "homemade'a" będzie ciężko zrobić, przez obecność ARES'a. :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted August 2, 2012 Report Share Posted August 2, 2012 Albo pozostanie ręczne dzierganie części. Gorzej z kolbami, posucha na mieście :) Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted August 2, 2012 Report Share Posted August 2, 2012 Dread chyba w EB mieli kolby jakby coś zapytać mogę ;) Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted August 2, 2012 Report Share Posted August 2, 2012 (edited) http://www.sprzetmil...MINI-BERYL.html *edit*: nie przyuważyłem że niedostępna Edited August 2, 2012 by Winiacz Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted August 2, 2012 Report Share Posted August 2, 2012 Dread chyba w EB mieli kolby jakby coś zapytać mogę :icon_wink: EB? Ja o czymś nie wiem? :icon_razz: Bo może niedługo będę potrzebowała jakieś części do baryłki :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
oskrb Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 (edited) Siema. Czy mógłby ktoś podać wymiary gdzie selektor z lewej strony założyć? Przejrzałem prawie cały temat ale coś mi musiało uciec. Czy można go zamontować w otworze po nicie szyny bocznej? Edited August 11, 2012 by oskrb Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 http://s17.postimage.org/ghjjw2tp9/84_AKSU205.jpg Selektor jest lekko wybrany od środkowej strony, to po to, by ładnie naszedł na pin od osi spustu. Quote Link to post Share on other sites
oskrb Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 (edited) może jakieś dokładniejsze wymiary? widzę że na początku chwytu pistoletowego, a jak z wysokością? Edited August 11, 2012 by oskrb Quote Link to post Share on other sites
KrzysiekplX Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 (edited) A wie ktoś może jak ma się sprawa z montażem nowej kolby (od wz. 96C) od taktycznych do repliki innej niż ARES? Jak patrzę na zdjęcia to wydaję mi się, że to nie będzie taka trudna sprawa, ale niech mnie ktoś oświeci lub sprowadzi na ziemię jak wie coś więcej. Z góry dzięki za pomoc. Kolba: http://taktyczny.com....-96-beryl.html Edited October 7, 2012 by KrzysiekplX Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Z marszu nie bedzie pasować ale spokojnie ją dopasujesz we własnym zakresie...wszystko zalezy do jakiej repliki Quote Link to post Share on other sites
Szpaku03 Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Z kolbą zazwyczaj są cyrki:D Ja na przykład prawie dwa tygodnie użerałem się żeby jakoś solidnie zamocować kolbę w ASK204p firmy APS. W końcu się udało :3 A ma może ktoś pomysł jak rozdzielić funkcje między selektor i bezpiecznik :zastanawia: ? Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Jest wcześniej ładnie pokazane jak to zrobić. U mnie troszkę zmodyfikowałem wcześniejsze zalecenia i cieszę się selektorem z lewej i bezpiecznikiem z prawej :) Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 SCDTV i mój Beryl: Quote Link to post Share on other sites
glanu224 Posted January 2, 2013 Report Share Posted January 2, 2013 (edited) przeglądając gunfire natrafiłem na taki o to produkt http://gunfire.pl/pr...-replik-AK.html czyżby jakaś chińska podróbka montażu beryla :icon_smile: w sumie jest troszkę podobna a różnica jest cenowo duża :icon_smile: co sądzicie? Edited January 2, 2013 by glanu224 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts