MarekMac Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 (edited) Zakładając, że miałbym nieograniczony budżet (tj. że mógłbym swobodnie wybrać między produktem sklepowym, a customem) to wybrałbym customa (od sprawdzonego twórcy). Wychodzę z założenia, że sklepy sprzedają towar tworzony masowo - na pewno znajdą się w niektórych egzemplarzach błędy. Natomiast customorób dopieszcza każdą replikę, która wyjdzie spod jego ręki. Duża firma jak sknoci jeden egzemplarz to nic się nie stanie bo to tylko jeden egzemplarz z jednej serii - reputacja nie ucierpi. Customorób jak sknoci jedną replikę to może spieprzyć reputacje gromadzoną latami więc dopieszcza, dopracowuje swoje produkty. No i z customorobem pewnie łatwiej się dogadać niż ze sklepem. Chce mieć kałasza z magiem jak w Brenie albo jakąś inną niestandardową modyfikację - customorób pewnie spróbuje to ogarnąć. Sklep z automatu odpisze, że nie da rady. Chyba, że jest coś czego nie wiem o Taktycznym.com Edited November 20, 2013 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 Taktyczny nie ma już Beryli. Trudny wybór. Beryl Aresa to BERYL a nie przerobiony (często zmasakrowany) kałach. Ale z drugiej strony w zwykłej wersji Beryla aresa sporo jest ZnAlu. Ja brałbym raczej Beryla Aresa. Mniej pieprzenia i lepsze odwzorowanie (oprócz komory zamkowej) Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 (edited) Wczoraj miałem w ręku teleskopową kolbę taktyczną do Beryla. I jak sobie spasowalem kolbę (jest masywna i cieżka) do stalowego body CM048, a potem do mojego Beryla Aresowego to powiem szczerze że odechcialo mi sie customować miniacza, bo jest tam tak malo miejsca na customowe zamocowanie tej kolby , ze ten spaw to sie zesra po pół roku, i to pewnie na jednej z ważniejszych strzelanek :icon_wink:. W aresowym berylu jest specjalne mocowanie + porzadna śruba do skręcenia tej kolby. Standardowa kolba -> tak Teleskopowa -> dla wytrwałych :icon_wink: Edited November 21, 2013 by tymom Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Mam pytanko, ktoś wstawiał inną komore HU do Beryla Aresowego? Pzdr Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Tymom, poczekaj sobie, aż Ci to porządne mocowanie w aresie strzeli od samego kichnięcia. :) Też sobie kiedyś myślałem że ares będzie fajny, ale wrażenie prysło po pierwszym kontakcie. Ci ludzie nie potrafią zrobić normalnego odlewu! Części metalowe to gąbka, w dodatku z chamskimi niedolewkami. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Ale tak na Aresika założysz ostrą muchę, kolanko, ewentualnie rurę i okucie łoża to jest fajny sprzęcior ;) Kumpel używa od samego wyjścia u Taktycznych i replika trzyma się dzielnie, jedyne co, to ostanio mu atrapa nita odpadała. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Dodaj jeszcze obsadę lufy i mocowanie kolby oraz samą kolbę. Wtedy faktycznie robi się fajny sprzęt. Tak jak wcześniej wszyscy mówili - ares to dobra podstawa pod wykonanie repliki beryla. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Znaczy on "repliką" już jest. Ale z drugiej strony do repliki mu brakuje ;) Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 ...do stalowego body CM048, a potem do mojego Beryla Aresowego to powiem szczerze że odechcialo mi sie customować miniacza, bo jest tam tak malo miejsca na customowe zamocowanie tej kolby , ze ten spaw to sie zesra po pół roku, i to pewnie na jednej z ważniejszych strzelanek :icon_wink:... Też miałeś ją do czego pasować, w cymie obsada kolby jest ze znalu i pęka od samego noszenia seryjnej repliki na pasie. Pod tym względem cyma nie jest dobrą platformą pod dużego beryla czy mini . Popatrz sobie na konstrukcje komory boya a nie piszesz totalne bzdety...nic sie nie z...a. Zamontowanie tej kolby w Aresie nie przebiega bez problemów chyba że teraz te do AS maja już poprawione mocowanie. Ares jak mowi kolega jest po prostu droga bazą na beryla. Taki model Beryla nawet nie istnieje. Poczytaj cały temat a nie odkrywasz na nowo amerykę Czekałeś i wymysliłeś -ot taka se tam mściwa opinia pseudo znawcy który nic jeszcze nie zrobił prócz j.......a focha za "pomoc" przy urządzeniu wylotowym od mini. :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
ziober Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Dzięki za odpowiedź na ile byście wycenili replikę złożoną na oryginalnych częściach : urządzenie wylotowe+podstawa muszki+kolanko gazowe+obsada łoża+łoże z nakładką+podstawa celownika(tantal)+celownik+ bezpiecznik ze skrzydełkiem+selektor ognia+obsada kolby+kolba+szyna szybkoodłączna ? bebechy guarder,deepfire,systema magnum - 460fps /18bps podstawa to boj z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Nie wiem dlaczego wszyscy uparli się na mini beryla z kolbą teleskopową. Można ze standardową przecież zrobić. Quote Link to post Share on other sites
glanu224 Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Może dla tego że wygląda za.....cie :) , ktoś może robi reko pod Afganistan 2013 i chce mieć już modernizowanego :) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 A może też dlatego, że standardowej kolby także ni widu, ni słychu :) Quote Link to post Share on other sites
glanu224 Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 (edited) taka wersja też istnieje :icon_smile: mnie się podobają obydwie wersje , tu coś znalazłem ale brakuje części mocującej do body wraz z zawiasem, za to o dziwo jest kolba od tantala - kompletna :D http://strefa51.com....2,38,1223,0,0,0 Edited November 21, 2013 by glanu224 Quote Link to post Share on other sites
TOMEK1022 Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Ja robię wersję mini z standardową kolbą - jak skończę to się pochwalę. Obecnie jestem dopiero w połowie drogi. Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Polecam takie coś do zamocowania kolby - nic się nie wyłamuje o ile dobrze jest przynitowane. podobno ma coś koło 65 HRC Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Fajne, fajne, tylko ciężko dostać, a i spreparować pod replikę niełatwo. Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Zamawiał ktoś z was coś z tej strony ? https://www.apexgunparts.com/ Bo znalazłem tam okucie łoża i chciałem zamówić ale samemu się nie opłaca https://www.apexgunparts.com/product_info.php/cPath/21_65/products_id/644 Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Fajne, fajne, tylko ciężko dostać, a i spreparować pod replikę niełatwo. Węglikowe frezy padały przy obróbce tego. Ale przy innej stali szło bez strat w narzędziach. Ze stanów raczej żaden sklep niczego nie wyśle. Tam jakieś przepisy tego chyba zabraniają. Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Nie będe się sprzeczał bo nie jestem pewny ale wydaje mi się że chyba ktoś z wmasg nawet zamawiał coś ze stanów ale pewny nie jestem :) Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 No od nich na pewno nie - bo mają opcje wysyłki tylko do USA. Weź coś do koszyka i zrób "checkout" - nie ma opcji wysyłki poza USA. To chyba jest nielegalne u nich. Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Zapytam znajomego jak to zrobił może mają jakiś sposób na to :) Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted November 21, 2013 Report Share Posted November 21, 2013 Przemyt? :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 Z tego co się orientuję ze juesej nie wyślą części broni. Kiedyś robili wałek i szło to na Hawaje, czy gdzieś indziej i dopiero wtedy dalej do PL. Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 (edited) Też miałeś ją do czego pasować, w cymie obsada kolby jest ze znalu i pęka od samego noszenia seryjnej repliki na pasie. Pod tym względem cyma nie jest dobrą platformą pod dużego beryla czy mini . Popatrz sobie na konstrukcje komory boya a nie piszesz totalne bzdety...nic sie nie z...a. Zamontowanie tej kolby w Aresie nie przebiega bez problemów chyba że teraz te do AS maja już poprawione mocowanie. Ares jak mowi kolega jest po prostu droga bazą na beryla. Taki model Beryla nawet nie istnieje. Poczytaj cały temat a nie odkrywasz na nowo amerykę Czekałeś i wymysliłeś -ot taka se tam mściwa opinia pseudo znawcy który nic jeszcze nie zrobił prócz j.......a focha za "pomoc" przy urządzeniu wylotowym od mini. :icon_lol: 1) Aerozol ;P Czytaj ze zrozumieniem. Pisałem o Cymie -> i oceniam Custom (Kolba Tele do Body Cymy) a nie Boyia. Mam w rękach body CYMY ;P CYYYYYYY MYYYYYYY -> przetłumaczyć ? Oceniłem CUSTOM na CYYYYYYY MIEEEEEEE 048. 2) Montaż tej kolby w Aresie przebiega bez problemów, więc nie gdybaj tylko weź w łapę :icon_razz: i dopiero się wypowiadaj. 3) MSZCZE SIĘ, ŻĄDAM ZAMKNIĘCIA TEGO WĄTKU, BO NIKT NIE DAŁ MI WYMIARÓW TŁUMIKA PŁ DO MINIB. ;P Śmieszny jesteś Areozol :icon_wink: Edited November 22, 2013 by tymom Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts