Koksos Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 Na Cytadeli pojawiła się kolba teleskopowa. Brać i nie gadać bo więcej okazji może nie być ;P http://asg.warszawa....beryl,7972.html Jakby co to jezcze na AZTEKO.pl są kolby teleskopowe (nawet jak nie mają na stanie to pośredniczą z Łucznikiem). Moja właśnie przyszła <3 Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 Kokos, a to co masz na zdjęciu z mini to nie jest teleskopowa? ;D Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 Tymom, jak robisz mini, to pomysł z robieniem obsady łoża z ostrej od AKM nie jest najlepszy. Mini blokuje się wewnątrz. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 (edited) Kto chce? http://s28.postimg.o...iril/mucha1.jpg Podstawa muszki robiona z Boyi, pasuje bez przeróbek. Reszta gratów w drodze, właśnie dorwałem stare pudło z niedokończonymi projektami, na pewno pojawią się okucie łoża do długiego Beryla i podstawa szczerbinki do mini, wszystko przeróbki customowe. :icon_smile: Edited December 8, 2013 by Dread Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 (edited) Aktualny stan eksperymentów z pigmentem. Odcienie szarości wychodzą, środek który wzmacnia strukturę żywicy jest biały i takie jest efekt mieszania z czarnym pigmentem. No i jest zrobiona "półeczka". Też dorwałem się do pudła z zapasami :-) Podstawy szczerbinek sa od Tantala ale mają wyfrezowane półokragłe nacięcia pod montaż szyn. Edited December 8, 2013 by x54 Quote Link to post Share on other sites
AeroL Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 Nie wyglada to najlepiej (łoże) może to kwestia lampy błyskowej... albo rób zdjęcia jak kiedys na tle "kłaczastego dywanu" ;-) Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 Łoże jest pomalowane błyszczącą farbą (przez pomyłkę) i dlatego tak wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 Łoże troszkę krzywo, dodatkowo można trochę popracować nad usuwaniem powietrza z odlewu, wystarczy pojemnik na żywność hermetyczny z zaworkiem próżniowym. Ale wygląda obiecująco. Co do łoża, będę robić łoże z risami to najnowsze, replikę z ABS, ktoś zainteresowany? I tak będą ciął je z metra :) Quote Link to post Share on other sites
Koksos Posted December 9, 2013 Report Share Posted December 9, 2013 (edited) Kokos, a to co masz na zdjęciu z mini to nie jest teleskopowa? ;D Samoróbka z szajstworzywa. Ale jeśli się nabrałeś to komplement. dziękuję :D Edited December 9, 2013 by Koksos Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted December 9, 2013 Report Share Posted December 9, 2013 Co do łoża, będę robić łoże z risami to najnowsze Najnowsze łoże w kbs wz. 96 Beryl wersja "C" jest aluminiowe. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted December 9, 2013 Report Share Posted December 9, 2013 Kokos, zdradzisz coś więcej na temat tej kolby? Pięknie wyszła, za cholerę nie zauważyłbym różnicy. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 9, 2013 Report Share Posted December 9, 2013 Najnowsze łoże w kbs wz. 96 Beryl wersja "C" jest aluminiowe. Wiem, moje będzie z tworzywa :) Nie mam frezarki do aluminium, w odróżnieniu od narzędzi do tworzyw :) Quote Link to post Share on other sites
Koksos Posted December 9, 2013 Report Share Posted December 9, 2013 Kolba była wyrzeźbiona z kilku warstw sklejonych ze sobą tablic korkowych (takie pod talerze :P ), zaszpachlowana i pomalowana. Wiem, że na zdjęciach z daleka wygląda spoko, ale po pierwsze musiałem się z nią obchodzić baaardzo ostrożnie (byłem z nią tylko na jednej paradzie niepodległości) a poza tym jakby się przyjrzeć z bliska to nie robiła mega wrażenia. Teraz leży gdzieś sobie zmielona na składowisku odpadów :D Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted December 10, 2013 Report Share Posted December 10, 2013 (edited) Niebawem Mini beryl By Szczepan. :icon_smile: Tłumiki wykonane na zamówienie. Wymiary dzięki uprzejmości jednego użytkownika tego forum któremu serdecznie dziękuje. Jedyny minus ich to taki, że nie mają tego nacięcia do blokowania tym wysuwanym bolcem w podstawie muszki. Ale da się bez tego żyć. Pozdrawiam Edited December 10, 2013 by asgszczepan Quote Link to post Share on other sites
mbiechu Posted December 10, 2013 Report Share Posted December 10, 2013 (edited) Teraz mi się przypomniało, że widziałem gdzieś wersję bez frezów KLIK edit: z tym że to chyba mini archer na rynek cywilny Edited December 10, 2013 by mbiechu Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted December 10, 2013 Report Share Posted December 10, 2013 (edited) Panowie frez musibyc stożkowy a nie prosty :icon_biggrin: Wiesz ile kosztuje frez modułowy (bo takim się to robi a nie "stożkowym")? Nie każdy taki ma i większość małych zakładów nie ma ich do czego używać "U mnie" frez czeka na Pana co go naostrzy. Co do nacięcia pod bolec to ono się przydaje bo ustawia tłumik w prawidłowej pozycji - tzn.miejscem gdzie nacięć brak w dół. Tłumik bez nacięć jest od Mini Archera a nie od Mini Beryla Edited December 10, 2013 by x54 Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 A jak myślicie korpus z rk06 pasowałby do rk10s? Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 A jak myślicie korpus z rk06 pasowałby do rk10s? Nie rozumiem pytania ? pod jakim względem "pasował" ? Quote Link to post Share on other sites
glanu224 Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 (edited) no pewnie chodzi mu o to czy może wyciągnąć body (korpus) z rk 10s i włożyć na jego miejsce od rk06. wydaje mi się że będzie pasował ale niech ktoś bardziej doświadczony się wyrazi Edited December 13, 2013 by glanu224 Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 a czemu ma nie pasować ? oczywiście, ze będzie pasowało. Tylko że to juz nie ten dział na takie pytania :) Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 (edited) Teraz tak to wygląda Rusznikarze są za drodzy. Trzeba szukać tańszych rozwiązań. Edited December 13, 2013 by x54 Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 Wcześniej wyglądało ładnie, teraz to wygląda superancko. Nie są troszkę zaszerokie? (wydaje mi się pewnie) Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 Szerokość jest poprawna.Pomierzone Po prostu na błyszczącej powierzchni trochę to inaczej wyglada niż na czarnej. Jak wiadomo czarny wyszczupla :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 Ma ktoś może fotki przyciętej obsady kolby z rk-06 ? bo mam dwie jedna z obciętym elementem który wychodzi z body o z góry nachodzi na kolbe (obcięty w niewiadomym celu przez poprzedniego właściciela) i mam drugi ogon nówka i wlałbym go nie zrypać i na tamtym popróbować a ten drugi dociąć już tak jak ma być więc byłbym wdzięczy na fotki takiego ogona Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted December 14, 2013 Report Share Posted December 14, 2013 no ja mam normalny ogon od rk-06 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts