x54 Posted December 14, 2013 Report Share Posted December 14, 2013 A czemu przez tyle lat ich nie używałeś ? zapomniałes o nich? :icon_smile: Wrzuć mi na pw ile byś chciał za łoże z obsadą No zostały i tak sobie leżały. Zapomniałem - jakbym pamiętął to bym nie robił tych odlewów. W sumie przyda się z nich ta półeczka, bo to te łoża bez chwytu. Quote Link to post Share on other sites
robertasg Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Czy próbował ktoś już wsadzić kolbę od beryla (nieteleskopową ;) ) do Boyi RK- 05 i ma to jakoś fajnie udokumentowane? Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Ta droga wiedzie na manowce. Nie idź nią. Quote Link to post Share on other sites
Koksos Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 Tak zrobiłem mojego pierwszego Beryla. Kolbe wspawalem, otwory w korpusie zatkalem blachą. Na to weszły atrapy pinów mocujacych obsadę kolby i elegancja. (piszę z tel. jak coś :P ) Fotek już nie mam ale kroki produkcji w miarę objaśniłem ;) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 Też tak robiłem, sporo moich beryli tak powstało. Trzeba trochę pociąć zawias kolby składanej i wpasować weń kolbę Beryla. Ważne, by wstawić od drugiej strony porządną podkładkę, żeby zaprzeć kolbę w najmocniejszym miejscu obsady, bo znal lubi się wygiąć i połamać. Ta droga wiedzie na manowce. Nie idź nią. Ta droga to świetny sposób na wskrzeszenie repliki ze złamaną kolbą składaną. Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Ja też już zamontowałem swoją kolbe :) oryginalna sprężyna zostałą wszystko się składa i działa jak należy :) jak znajde kogoś kto mi to zanituje to wrzuce fotki Quote Link to post Share on other sites
robertasg Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 ok, czekam na fotki Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted December 19, 2013 Report Share Posted December 19, 2013 Mam pytanie zrobił ktoś z gazowego ak74 beryla ? nie miałem gazowego ak74 więc nie wiem jak to wszystko wygląda dlatego pytam Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted December 19, 2013 Report Share Posted December 19, 2013 (edited) Można kupić obsade z ostrego, która nie posiada występów potrzebnych do ryglowania zamka oraz brak w niej zanitowanego ślizgu do naboju. Edited December 19, 2013 by Sedoro Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Mam pytanie zrobił ktoś z gazowego ak74 beryla ? nie miałem gazowego ak74 więc nie wiem jak to wszystko wygląda dlatego pytam Był jeden taki z konwersją Opforce, strasznie narzekał. Co do samej przeróbki, to tak jak z elektrykiem. W gazowym równie ciężko jest przełożyć oś bezpiecznika i selektora. Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 kurde bo robie beryla z rk-06 ale wkurza mnie elektryczny GB :) chętnie bym się przeżucił na gazówke ale właśnie bałem się zę z tym może być problem bo np selektor w aeg to można przykleić do gb a w gazówce to troche problem będzie :) ale dzięki za odpowiedź jak dostane gdzieś tanio gazówke to zobacze jak to wygląda :) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Wystarczy ładnie przyciąć klocek kolby i gearbox przestaje przeszkadzać. Dremel i tarczki do cięcia metalu wystarczą. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Dremel i tarczki do cięcia metalu wystarczą. I długi wieczór lub popołudnie. Quote Link to post Share on other sites
barchiel Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 (edited) gazowego nie jest trudno zrobić, trochę dopasowania części mechanizmu spustowego, problem pojawia się z serią 3 strzałową Edited December 20, 2013 by barchiel Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 ale nie wydaje mi się żebym nawet z aeg zrobił bursta :) Quote Link to post Share on other sites
Koksos Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Z gaziaka łatwiej zrobić bursta, wystarczy dowiedzieć się jak to działa w ostrym. Działanie mechanizmu spustowego jest bardzo podobne jak nie identyczne. Mam u siebie taki mały projekcik, w tym projekciku mam kompletny mech. spustowy od ostrego AK i już dopasowany bezpiecznik od beryla. Również ostry. Trochę cięcia było, ale działa. Teraz tylko zabawa z selektorem i cacy. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 I długi wieczór lub popołudnie. Mi tam wystarczy godzinie, w dodatku z małą przerwą na siku. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Używam tarczy ściernej do dremla. Na kolbę schodzą 2-3 takie tarcze, chłodzić nie trzeba. Ważne, żeby mieć przy sobie mocny magnes, na który kieruję opiłki. Po pierwsze nie ma problemu z syfem blokującym trzpień ustalający kolbę w pozycji złożonej, po drugie nie ma syfu na biurku, po trzecie opiłki wykorzystuję do robienia takiej fajnej "metalowej" szpachli. :) Wiretareczka chińska, "dremelem" to ona jest tylko z nazwy, wymieniłem jej tylko końcówki mocujące i trzpień do tarczy na oryginały, bo na chińskich miała takie bicia, że co druga tarcza pękała. I nie, sikami nie chłodzę :) Quote Link to post Share on other sites
MaaT Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Panowie trochę czasu minęło od ostatniej galerii replik tutaj a więc ponawiam prośbę, wstawcie tutaj zdjęcia waszych berylków jak wyglądają teraz po użytkowaniu, nowych modernizacjach i ogólnie wstawcie bo miło na niego patrzeć:D Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Słuchajcie, jakie magi pasują do tych białych ostrych skorup do berylka. Cymowskie niestety sa za dlugie? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Z tego co kojarzę, da się tam wepchnąć skorupę od MID-a SRC. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Element wchodzi po przeróbkach ale jak to to podaje to nie wnikam. Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 (edited) To żeby nie być gołosłownym :icon_wink: fotki mojego customa. Co prawda to nie jest 100% koszer, ale spasowany jak mało która replika :icon_wink: Bazą było Boyi rk10s amks czyli trudniejszy level ;P Druga seria fotek po profesjonalnym malowaniu u Robsona z Barsów ;P http://makietydogier.pl/makietydogier/?p=586 Edited January 18, 2014 by tymom Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 Coś mi się zdaje że niektórym użytkownikom fundujesz pranie gaci. Piękniutki! Quote Link to post Share on other sites
tymom Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 (edited) Działa jak najbardziej, w trybie strzał_pojedynczy/seria/save :icon_wink: W sumie to specjalnie chciałem go troszeczkę przedłużyć, wiec nie jest to pełen koszer ;/ Edited January 18, 2014 by tymom Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts