kurbaszy Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 Panowie dysponowałby ktoś z was wymiarami zwalniacza magazynka w berylu? Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted March 4, 2014 Report Share Posted March 4, 2014 Było kilka stron temu chyba. Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted March 5, 2014 Report Share Posted March 5, 2014 Panowie dysponowałby ktoś z was wymiarami zwalniacza magazynka w berylu? Też się przychylam do tej prośby, ale myślę, że lepszym pomysłem będzie jeśli ktoś posiada rysunek techniczny całego zwalniacza :)) Tak więc wielkie plisssssssssss :) Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted March 5, 2014 Report Share Posted March 5, 2014 Owszem było, ale podano tam tylko jeden wymiar. Możliwe, że w przyszłym tygodniu uda mi się to zwymiarować, ale pewności nie mam bo nie wiem jakiego Beryla dadzą mi w łapki. :icon_razz: https://xao3ja.dm2302.livefilestore.com/y2p9C2UIGhzhNyYtFdwR_bukpNGM3hWVQG9aCv5H-4jT7rgH3tbA0v8iBIxph3OZTeLnSVNidEQNYb58wbn5QXoCdE0HwCx_spzFd_SEwplYCc/wymiary.jpg?psid=1 x=24 mm Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted March 5, 2014 Report Share Posted March 5, 2014 (edited) Jakbyś dał rade to myśle, że takie wymiary byłyby powodem uciechy wielu berylorobów Skoro już o wymiarach mówimy, zna ktoś wymiary wybitego kalibru na podstawie szczerbinki? Sory, że tak chaotycznie poopisywałem Edited March 5, 2014 by Znachor Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted March 5, 2014 Report Share Posted March 5, 2014 Przecież to można wyliczyć z proporcji Quote Link to post Share on other sites
Znachor Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 Nie bardzo kojarze jak, zreszta gosc ktory mi to bedzie frezowal domaga sie wlasnie tych wymiarow Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 (edited) Dla przykładu: Jeśli podano, że b=4mm, a fizycznie na zdjęciu, które sobie wydrukujesz ma np.8mm a szukany wymiar na zdjęciu ma 16mm to ile ma w rzeczywistosci? Edited March 9, 2014 by x54 Quote Link to post Share on other sites
fumfel hubert Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 (edited) Ło panie, takich rzeczy uczyli w szkole, pod koniec podstawówki jak mnie pamięć nie myli. Zastosowanie mnożenia ...i dzielenia :icon_biggrin: Edited March 10, 2014 by fumfel hubert Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Z cyklu "Miniacz dla ubogich" :) http://postimg.org/image/nazodi26p/ Wszystko samoróbki, "podstawa szczerbinki" jeszcze do skończenia, całość świeżo psiknięta farbą. Mam zamiar skończyć podstawę, poprawić całość estetycznie, dorobić okucie łoża i nakładki, po czym oddać w dobre ręce. Jak ktoś sobie ostrzy ząbki na takiego i chce przygarnąć w dobrej cenie niech pisze na PW. Jutro jak czas pozwoli wrzucę fotki dorabianych kolb do Beryli. Można już składać zamówienia :) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 No w końcu zdjęcie repliki! A nie kolejne pytanie. Czekam na dalszy postęp prac Dread, narazie wygląda super, risy i kolba robione na drukarce? Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 narazie wygląda super, Jak ty jesteś tam cokolwiek w stanie dojrzeć? Przydało by się lepsze zdjęcie Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 (edited) Na drukarce zrobiłem risy, dziś będę też robił okucie łoża i nakładki. Replika była "polem doświadczalnym" pod konwersję do miniberyla w systemie TM. Będzie w końcu propozycja dla mniej wymagających użytkowników, którzy chcą przerabiać na Beryle swoje CM031, czy nawet 028 :icon_smile: Lepsze zdjęcie wrzucę jak w ogólnym bałaganie remontowym znajdę sensowniejszy aparat :) Edited March 11, 2014 by Dread Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Ale tu nie jest potrzebny lepszy aparat tylko oświetlenie. Quote Link to post Share on other sites
TOMEK1022 Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 (edited) To i ja pokażę swojego miniacza :icon_razz: Do pełni szczęścia brakuje już tylko górnej szyny ris i magazynka mid-cap w skorupie od ostrego. Selektor jak i bezpiecznik są elementami działającymi. Trochę większe zdjęcie w linku: http://www.tinypic.pl/dtdglloy8f0t Edited March 11, 2014 by TOMEK1022 Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Bezpiecznik mogłes niżej dać, bo tak Ci się nie składa dobrze :) pozatym elegancja !!! Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Nie składa się... ale jest taki jak trzeba :-) Quote Link to post Share on other sites
TOMEK1022 Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Mogłem dać niżej ale wtedy śruba która trzyma dźwignię nie trafiła by na gwint w gb. Na zdjęciu bezpiecznik jest w pozycji "odbezpieczony" po zabezpieczeniu jest niewielka szpara pomiędzy deklem a dźwignią (5mm w najbardziej odległych punktach).ale jest w moich granicach dopuszczalności :P Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Wiem, ale akurat zrobienie tak , żeby było git i żeby wszystko trafiało to nie jest duży problem, jak się chwile pogłówkuje :) Wszak to tylko replika, i to w dodatku asg gdzei odstępstwa są dopuszczalne z racji bebechów. Jeszcze raz gratki za dobra robote :) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 (edited) TOMEK, i to jest proszę Ciebie Mini Beryl. Świetna robota, gratulacje. Edited March 11, 2014 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted March 12, 2014 Report Share Posted March 12, 2014 Dobre składniki to i o efekt końcowy dobry :-) Quote Link to post Share on other sites
Michael_Corleone Posted March 12, 2014 Report Share Posted March 12, 2014 ile jest warta podstawa muszki od ostrego beryla ? Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted March 12, 2014 Report Share Posted March 12, 2014 Jak wszystko - tyle ile ktoś zechce za nią zapłacić. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 12, 2014 Report Share Posted March 12, 2014 Dobre składniki to i o efekt końcowy dobry :-) Ciekawe skąd te składniki miał ;D Quote Link to post Share on other sites
glanu224 Posted March 12, 2014 Report Share Posted March 12, 2014 albo kupił albo buchnął :) przyznaj się wynosiłeś pod bluzą części z FB radom? ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts