Dziku888 Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 Ma ktoś na sprzedaż tłumik płomieni do miniberyla? Obecnie tylko tego brakuje. sam szukam już od dłuższego czasu... chyba w końcu tokarkę odpalę. Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 sam szukam już od dłuższego czasu... chyba w końcu tokarkę odpalę. Jak ktoś ma dobre zdjęcia lub najlepiej wymiary to bez problemu mogę zrobić ze znajomym. Stal narzędziowa 1.2210 i pokrycie oksydą/parkeryzacją manganową. Cena też nie będzie jakaś wygórowana. Quote Link to post Share on other sites
Dziku888 Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 Jak ktoś ma dobre zdjęcia lub najlepiej wymiary to bez problemu mogę zrobić ze znajomym. Stal narzędziowa 1.2210 i pokrycie oksydą/parkeryzacją manganową. Cena też nie będzie jakaś wygórowana. miód na moje uszy, dam znać jak dobrze zwymiarowany rysunek dorwę, wyślę Ci wtedy PM Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 http://imgur.com/a/1gpI5 Dobra, to mi już wystarczy. Zrobię model i powiem ci ile to będzie kosztowało. Pisz na PW. Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 Te wymiary to o kant potłuc Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 (edited) Już się zorientowałem, ale nadal dają one ogólne pojęcie o długości i średnicy tego tłumika. Całą resztę szczegółów ściągam ze zdjęć z neta. Póki co nie mam jeszcze wielu rzeczy, np kąta fazy wyjściowej z przewodu lufy, grubości tych "pierścieni" i wyfrezowań (na modelu są złe) Edited March 4, 2016 by Dustok Quote Link to post Share on other sites
Dziku888 Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 Już się zorientowałem, ale nadal dają one ogólne pojęcie o długości i średnicy tego tłumika. Całą resztę szczegółów ściągam ze zdjęć z neta. Póki co nie mam jeszcze wielu rzeczy, np kąta fazy wyjściowej z przewodu lufy, grubości tych "pierścieni" i wyfrezowań (na modelu są złe) probabli będę miał urządzenie z palnego (na chwilę, bo na szkoleniu) to suwmiarką zwymiaruję Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted March 7, 2016 Report Share Posted March 7, 2016 Chyba już to kilka razy wrzucałem. Wymiary ściągane z ostrego tłumika. Kształtem wrębów się nie sugerować, grunt że wymiary mają właściwe ;-) Znajomy dotaczał tłumik na tej podstawie i wyszło przyzwoicie ;-) http://www62.zippyshare.com/v/cHpeKmVU/file.html Quote Link to post Share on other sites
Decydent Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Witam. Czy ma ktoś w swoich zbiorach wymiary lufy do wz 96 i wz 2004? Jeśli tak proszę podesłać tu lub na prv. Wiem ze gdzieś kiedyś były ale znaleźć nie mogę . Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 Korzystając z odrobiny wolnego czasu przerobiłem w końcu ogon kolby tak, aby był bardziej zbliżony do tego stosowanego w Berylu. Przy okazji poprawiłem też śrubę na której trzyma się szyna, aby wyglądała jak czop w ostrym odpowiedniku. Wyszło chyba całkiem fajnie. Zresztą oceńcie sami ;-) Zdjęcia z procesu przeróbki robione tym co było pod ręką :-P Dopiero w domu ogarnąłem lepszy aparat. Quote Link to post Share on other sites
Seba13 Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 Witam, dołączam się do tematu. Przeszukałem aukcje i sklepy i nigdzie nie mogę znaleść tłumika płomienia do beryla. Jakby ktoś miał na sprzedaż to kontakt na maila: Kucinho13@gmail.com Jeśli jednak nikt nie ma, to może ktoś dysponuje rysunkiem technicznym, wymiarami oryginalnego tłumika. Lub też dysponuje zdjęciem tego tłumika z przyłożoną linijką. Z góry dzieki! Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 (edited) Proszę bardzo: Edited June 13, 2016 by Sedoro Quote Link to post Share on other sites
Seba13 Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 Dziękuje bardzo! Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 Moje Berylątko przeszło odświeżenie: Quote Link to post Share on other sites
karpiu19_88 Posted July 21, 2016 Report Share Posted July 21, 2016 witam aktualnie robie selektor i mam problem bo fotki ze strony 59 wcięło ma ktoś je może zebym mógł sobie zobaczyc co i jak ?? Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted August 9, 2016 Report Share Posted August 9, 2016 Kiedyś to chyba wrzucałem, ale że moja strona przechodziła kilka modyfikacji możliwe że link się już zdezaktualizował. Wstawiam więc poprawiony odnośnik do wpisu ;-) Przerabianie magazynka od Beryla na wersje ASG: http://good.y0.pl/przerabianie-magazynka-od-beryla-na-wersje-do-repliki-asg/ Quote Link to post Share on other sites
Twombly Posted September 9, 2016 Report Share Posted September 9, 2016 (edited) witam aktualnie robie selektor i mam problem bo fotki ze strony 59 wcięło ma ktoś je może zebym mógł sobie zobaczyc co i jak ?? https://zapodaj.net/f0d2272452651.jpg.html https://zapodaj.net/592591a1c0214.jpg.html Edited September 9, 2016 by Twombly Quote Link to post Share on other sites
Grigorij0 Posted September 24, 2016 Report Share Posted September 24, 2016 Panowie, może wiecie gdzie można dorwać oryginalny selektor i bezpiecznik do Beryla lub Tantala? Szukam i szukam i znaleźć nie mogę, chodzi o wersję "ostrą" Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted September 26, 2016 Report Share Posted September 26, 2016 Berylowego selektora już dawno nie widziałem. Tantalowy selektor i bezpiecznik chyba jeszcze jakiś czas temu (2-3 miesiące) był na alledrogo. Przeglądaj co jakiś czas portale aukcyjne i tutejszy komis, może akurat się jakiś znajdzie ;-) Quote Link to post Share on other sites
karpiu19_88 Posted January 2, 2017 Report Share Posted January 2, 2017 (edited) Witam też pochwale się moim berylem zrobiony na podstawie RK06w z działającym selektorem i bezpiecznikiem od beryla :icon_wink: selektor zrobiłem jeszcze inaczej niż tu na forum opisywali :icon_wink: replika full stal ze znal-u jest tylko atrapa suwadła a wszystko inne zostało wymienione na stalowe waga beryla to 4,5 kg Edited January 2, 2017 by karpiu19_88 Quote Link to post Share on other sites
Sojer Posted March 6, 2017 Report Share Posted March 6, 2017 (edited) Czy ktoś posiada lub wie gdzie można nabyć chwyt przedni RIS od Mini Beryla wz 2004 ? Edited March 6, 2017 by Sojer Quote Link to post Share on other sites
Dziku888 Posted March 6, 2017 Report Share Posted March 6, 2017 Panowie, może wiecie gdzie można dorwać oryginalny selektor i bezpiecznik do Beryla lub Tantala? Szukam i szukam i znaleźć nie mogę, chodzi o wersję "ostrą" mam na stanie to i to, jak potrzeba to wystawię na komis. Quote Link to post Share on other sites
kurbaszy Posted March 7, 2017 Report Share Posted March 7, 2017 Panowie potrzebuję poszerzonego zatrzasku magazynka od beryla. Quote Link to post Share on other sites
darkonianin Posted March 12, 2017 Report Share Posted March 12, 2017 Panowie czy wie ktoś ile kosztuje zrobienie u tokarza trzpienia u nasady kolby do montażu szyny? Chyba że macie tańszy zamiennik :) Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted March 16, 2017 Report Share Posted March 16, 2017 Oto moje skromne początki zbierania i składania Beryla: http://www.fotosik.pl/zdjecie/7972025a92873d69 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts