Kelly Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 (edited) W Berylu mojego kolegi kolba jest przyspawana do body CA od SLR. Edited November 26, 2010 by Kelly Quote Link to post Share on other sites
Faith Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 Sab93: A czy dało by radę tak dobrze i równo przykręcić tego risa do pokrywy? Mógł byś podać także przykład jaki by tu pasował? Wybacz ale kompletnie się na tym nie znam. Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 Jak dobrze wymierzysz i porządnie przykręcisz to powinno być prosto. Zmierz długość pokrywy i szukaj takiego RIS'a który na nią wejdzie. Quote Link to post Share on other sites
Faith Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 Jeżeli długością by pasowało to czy mógł bym zamontować tam taką szynę? http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=797 Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 lepiej dołóż 40 pln i kup sobie szyne picatinny od ostrego . to co dales link to szajs. Quote Link to post Share on other sites
Faith Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 Coś takiego? http://allegro.pl/beryl-szyna-picatinny-oryginalna-nowa-nieuzywana-i1338611759.html Dam radę to bez problemu zamontować w cymie 0.28c. To jest model z kolbą od m4. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 Zapamiętaj: NICZEGO od Beryla nie zamontujesz bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
jaymz87 Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 (edited) Nie rozumie za bardzo dlaczego na chama chcesz zbudować Beryla, po pierwsze zła podstawa do budowy. Twoja cymka to AK-47, a Beryl to transformacja od Tantala, czyli "polskiej" wersji AK,ale 74, tak więc jak już tak bardzo chcesz stworzyć coś na wzór Beryla to po pierwsze skombinuj sobie replikę Ak-74 najlepiej ze stałą kolbą. A tak po za tym to na twoim miejscu bym do tej cymki dokupił np. Eotecha, zamontował na gazrurce na ris-ie, dorzucił fajny tłumik i śmigał bym z tym. Pozdro. P.S. Ten post nie ma na celu nikogo obrazić, jeżeli ktoś się poczuł urażony to przepraszam. Edited November 26, 2010 by jaymz87 Quote Link to post Share on other sites
ziober Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 a to cudo widzieli ? http://cfmg.paradoxstudio.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=3163:beryl-oponiona-dojrzao-cz2&catid=1:latest&Itemid=106 Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Widzieli, a niektórzy nawet montują :) Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Nawet niektórzy mieli w łapkach ;) ale starszą wersję, bez możliwości podczepienia adaptera na emkowe magazynki. Wnioski : cięższy ale bardziej wyważony. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Jedyne co mi sie podoba z tej wersji to kolba . Ale jak zapytalem w radomiu o cene to sobie darowalem :D hehe Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Też sobie darowałem tę z Radomia. Zamiast tego odkurzyłem stary projekt nad którym siedziałem jakiś czas temu i kolba powstanie od podstaw :) Moja wersja długiego Beryla nie będzie mieć magazynka od emki, tylko stunabojową betę. A pochwalę się jak odgrzebię się z zamówieniami - mam jak na razie do zrobienia parę miniberyli, jednego comando, a dla siebie chcę mini w wersji bezkolbowej, potem dopiero zabiorę się za tego ze zdjęcia. Chyba, że zrobię budżetową wersję z tworzywa z cm031 na zachętę :) Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted November 29, 2010 Report Share Posted November 29, 2010 a wie ktoś gdzie można nabyć taką szynę do beryla jak na tym zdjęciu? to jest ta ze szczerbinką w szynie do miniberyla. Czy łucznik miałby ją już w sprzedaży? Quote Link to post Share on other sites
jaymz87 Posted November 29, 2010 Report Share Posted November 29, 2010 Myślę osobiście, że Łucznik napewno by miał, pozostaje jedynie kwestia ceny. Za zwykłą szynę na pokrywę wołają sobie ponad 300 zeta, to boję się ile chcieliby za taki bajer :maniak_strach: Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 i oto mamy - bardzo fajna , tania alternatywa: http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=searchItem&item=APS-ACC-AEK025B&search=special&rs=adapter&catid=&cat= Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Mam takie pytanie, czy muszka i przewód skośny od prawdziwka podejdzie do lufy od AK74 Dboyi? Zastanawiam się, czy wytoczyć całą lufę łącznie z urządzeniem wylotowym od Beryla, czy zamówić przedłużenie. Odnośnie toczenia całej lufy, to czy ktoś coś takiego robił przedtem i posiada jakieś rysunki? Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Na pewno podstawa szczerbinki od ostrego ma inną średnicę niż lufa w replice. Wydaje mi się że przewód skośno oraz podstawa muszki również, (kiedyś gdzieś tak słyszałem) ale niech jeszcze wypowie się ktoś kto już tak przerabiał. Jak chcesz przedłużenie to też lepiej wytoczyć ze stall. Powinno cenowo wyjść podobnie, a będzie mocniejsze. Oczywiście najlepszym (najtrwalszym) rozwiązaniem było by dotoczenie całej lufy. A co do rysunków to chyba wystarczyło by zanieść lufę z repliki oraz części do tokarza i powiedzieć żeby wykonał taką samą, z tą różnicą że w zgrubieniach gdzie mocuje się kołkami przewód skośny i muszkę, był przekrój dopasowany do nowych części. Ja zamierzam po świętach zamówić części (podstawę muszki od AKM oraz podstawę szczerbinki od Tantala) i dotoczyć jednoczęściową lufę z dokręcanym urządzeniem wylotowym. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 (edited) Właśnie o czymś takim, jak piszesz myślę. Generalnie zamysł mam taki, że lufę będę toczył na samym końcu, jak już będę miał wszystkie pozostałe części. Wtedy mógłbym dokładnie określić, gdzie, co i jak. Najbardziej zastanawia mnie długość całej lufy zewnętrznej do AK74 (łącznie z tym co wchodzi do body itd), nie mogę znaleźć takiej informacji. PS. Na jednej z aukcji widnieje informacja, że lufa ma 40,5cm długości. Może to ktoś potwierdzić? Edited December 25, 2010 by Azur Quote Link to post Share on other sites
ziober Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 (edited) rysunek lufy zewn do Beryla mojego autorstwa. średnice ą orientacyjne ( suwmiarka niewiadomego pochodzenia ) - najlepiej dopasowywać części przy toczeniu jedynie dyskusyjna moze być odległość między muszką a komorą gazową ( przewodem skośnym ) tą ustalałem na podstawie proporcji ze zdjęć http://www.scribd.com/full/45888149?access_key=key-1qpjejbnbrk97vvoiuvy mam nadzieję że się to komuś przyda TIP - nie znalazłem rury stalowej która by miała średnicę zewn na tyle dużą ( ok 21,3mm) aby wlazła w body i na tyle grubą ściankę aby dała się bezpiecznie stoczyć do ok 13,5 mm w najwęższym miejscu zastosowałem dwie rury jedna mniejszej średnicy na całej długości, druga większej od obsady łoża do obsady lufy w korpusie źródlo rur - GCB Centrostal Bydgoszcz SA Edited December 25, 2010 by ziober Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 (edited) Super sprawa, dzięki wielkie Ziober. Te zgrubienia są dostosowane pod części od prawdziwka? Edited December 25, 2010 by Azur Quote Link to post Share on other sites
ziober Posted December 25, 2010 Report Share Posted December 25, 2010 Tak - wszystkie części od wersji ostrej - z wyjątkiem korpusu rzecz jasna :icon_biggrin: podstawa celownika do Tantala, ale to imho to samo - rózni się zacięciami do szyny i biciem cal.5,56mm jeśli się mylę to poprawcie Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 ziober - Dzięki bardzo za rysunek. Mi także on się przyda :wink: Mam jednak jeszcze pytanie. W jaki sposób połączyłeś te dwie rury ze sobą? Dobrze się trzymają? Quote Link to post Share on other sites
ziober Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 (edited) szczerze mówiąc specjalnie ich nie łączyłem ;-) kołkowanie przechodzi przez obie. Można je skleić ze sobą żywicą epoksydową, przyłapać spawem na końcu, lub przewiercić w niewidocznym miejscu i obsadzić jakieś kliny łączące obie części, a może zrobić jeszcze coś innego na co nie wpadłem... powodzenia :wink: PS to jest też sprawa odpowiedniego dotoczenia, można to tak spasować że będzie się samo jedno z drugiego wysuwalo, a może być tak ciasno że trzeba będzie wbić jedno w drugie młotkiem Edited December 26, 2010 by ziober Quote Link to post Share on other sites
Panek_71 Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 (edited) Ja tu sobie siedzę spokojnie na allegro a tu nagle wyskoczyło coś takiego AK 47 Krebs Tactical Full Metal Myślę, co za cudo , co za dziwactwo ale przede wszystkim interesujące na body do nowszej generacji Beryla Edited December 27, 2010 by Panek_71 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts