grecki Posted September 16, 2008 Report Share Posted September 16, 2008 Tylko niestety buty się rzucają w oczy. Quote Link to post Share on other sites
marysia Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 "Leśny Diabeł" Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted October 1, 2008 Report Share Posted October 1, 2008 Proste, skuteczne i pozwala normalnie korzystać z oporządzenia. Dodam że ważna jest dla mnie mobilność. W sumie to tylko maskowanie twarzy + siatka maskująca na sobie + siatka na replice. Skutkuje całkiem nieźle ( ludzie niemalżę na mnie wchodzą), muszę jescze złapać jakies dobre rękawiczki do kompletu. Minusem jest to ze siatka potrafi się czasem o coś zaczepić. Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 Bez obrazy... Strzelasz się w krainie ślepców czy w nocy??:P Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted October 7, 2008 Report Share Posted October 7, 2008 Zielonego pojecia nie mam.. ale działa. Quote Link to post Share on other sites
KANE Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 http://img528.imageshack.us/my.php?image=p9300172uj0.jpg http://img390.imageshack.us/my.php?image=p9300169wu8.jpg Na obu zdjęciach nie jestem jakoś super zamaskowany ponieważ po zamaskowaniu przeszedłem i biegłem długi odcinek i zgubiłem sporą część z maskowanie zewnętrznego. Ghillie: Kombinezon Niemiecki czołgisty Oliv -40zł allegro 6-7 worków jutowych od kumpla ze wsi za paczke fajek xD 4 barwniki oliv/zieleń/brąz/jasny brąz- 7.50zł Siatka maskująca Polska komuś zerwana z bramki-0zł Nitka i igła znaleziona u mamy w szafie. Spray zielony około 7 zł 1 tyg Roboty całkowity koszt około 50 zł i ból pleców :) Według mnie jak się chce to można tanio i skutecznie zrobić Gluta. Pozdrawiam , Kane Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted October 13, 2008 Report Share Posted October 13, 2008 Hehehee... Popracuj nad nim... Quote Link to post Share on other sites
KANE Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 (edited) hmm napsiałeś popracuj , a tak dokładnie co masz na myśli ? Jedyne nad czym mam zamiar popracowac to nad dokłądniejszym wlepianiu otoczenia bo tak jak pisałem na fotach zostal mi tylko kawałek otoczenia. Edited October 14, 2008 by KANE Quote Link to post Share on other sites
Lajon Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 Też nie wiem o co koledze frozenfish chodzi. Kane - bardzo dobrze to wygląda tylko a) roślinność by trzeba rozłożyć a nie napakować w jednym miejscu ;) b) maskowanie broni. Poza tym jest nice. Quote Link to post Share on other sites
KANE Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 (edited) Tak jak pisałem Maskowanie bylo wszedzie ale po bieganiu a ghillie nie do tego słuzy roslinnosc sie ulotnila :) Postaram sie zrobic fote jak bedzie wszedzie :) Maskowanie na broni celowo bylo niezakladane :) Edited October 14, 2008 by KANE Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted October 16, 2008 Report Share Posted October 16, 2008 Wiesz... Moim zdaniem (jeśli nie jest to wina jakości zdjęcia) jest szare. A trawa z natury szara nie jest. Powinieneś kupić jakiś barwnik i pomalować to na kolor zielony. Co do roślinności to zastrzeżeń nie mam. Tylko na zlotach leży się bez ruchu kilka godzin nie pozwalając trawie na wypadnięcie. Poza tym wszystko ok. Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted October 18, 2008 Report Share Posted October 18, 2008 Ghille, jakie od czasu do czasu nosi 2 panów u mnie w Amoku: http://www.amokj.pl/components/com_joomgal..._1964255620.jpg fajne, na 20 d0 30 m niezauważalne. Dość ładnie rozbija sylwetkę. Sami robili? Ta , wszystko sami kręcili... Chłopacy dość ostro zaniżali morale wroga na Bornym. Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted October 18, 2008 Report Share Posted October 18, 2008 No i nice:P Nic tak nie poprawia humoru jak celnie oddany strzał w głowę dowódcy z 50 do 60 m nie zostając wykrytym:P Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted October 21, 2008 Report Share Posted October 21, 2008 (edited) Nowe maskowanie - tym razem w Ghillie 'made by my friend' Potrzebuję lepszego maskowania repliki ( pomalować, dorobić farsz), oliwkowych rekawiczek i naszyć dodatkowe 'frędzle' na przód 'czapki' tak aby rozbijały linię 'daszka'. Edited October 21, 2008 by Wolfi Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Ja swoje ghillie tylko uplotłem w ogólnym zarysie, potem prace wstrzymałem. Kumpel pozyczył na kilka miesięcy (właśnie on jest na fotce) a jednocześnie je powoli dopracowywał. Teraz wygląda znacznie lepiej i już jest blisko do ideału :) Quote Link to post Share on other sites
KANE Posted October 24, 2008 Report Share Posted October 24, 2008 http://img183.imageshack.us/my.php?image=p9300156yi8.jpg Leże 10m od aparatu. Postaram sie zaniedługo dać jakąś fote z wypadu :) Nie ma pzepisu na ghillie i wzoru , ilu snajperów tyle ghillie Sam swoje testowałem w boju i 8 osób chodziło i szukało mnie rekord to 6-7 osob stojących 2m obok mnie i mnie nie widząc Raz na strzelance zostalem sam i 6 osob z przeciwnej dróżyny Stwierdzili ze to nie ma sensu i sie poddali :) Myśle ze uwagi iz to do kitu itp są zbędne sami sie przekonaja ginąc ze zle cos zrobili . Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted October 24, 2008 Report Share Posted October 24, 2008 Co do zdjecia jestem pod wrażeniem :) Ciekawe czy tak samo na realu by mnie zaskoczyło :) Quote Link to post Share on other sites
GSaper Posted October 24, 2008 Report Share Posted October 24, 2008 Hej. Mogłbyś wrzucić zdjęcie z bardziej widocznym ghillie? Bo tu wygląda naprawdę super ale nie wiem na ile to ghillie a na ile umiejętności :) Quote Link to post Share on other sites
KANE Posted October 24, 2008 Report Share Posted October 24, 2008 Jakies 5 postow wyzej :P ghillie jest ok ale tak jak pisalem malo mialem otoczenia ehh nastepne zdjecie postaram sie dac z ok.5m :) wtedy pobawie sie z otoczeniem :P 70/80 % Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 (edited) O &^%$&*!! No robi wrażenie jak jest z roślinnością. Zwracam honor i przepraszam:) Lajon- dodałem swoje ghillie:) Też zrobiło wrażenie:P Jest na stronie 6... Edited October 26, 2008 by frozenfish Quote Link to post Share on other sites
Lajon Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 Nie działa link. Quote Link to post Share on other sites
lemonzawodowiec Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 Kane - jesteś mistrzem. Quote Link to post Share on other sites
GSaper Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 Racja. Genialna kolorystyka, a do tego bardzo dobre maskowanie (tzn wiesz gdzie się położyć :P ). Jak farbowałeś jutę? Mi ta część robienia ghillie wyszła najgorzej i ostatecznie się poddałem robiąc z naturalnej juty i brązowej włóczki. Quote Link to post Share on other sites
KANE Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 Prawdemówiąc olałem podręcznikowe robienie ghillie a poszedłem na praktyke. Wszystko na oko było robione tak samo z kolorystyką . Worki jutowy mialem pocięte na pasy gdzieś około 40cm na 60cm ale to na oko :D Miałem gar z gorącą wodą i w słoiczku przygotowany farbnik za 1zł kolory to khaki/zieleń/brąz/jasny brąz/ i wymieszany farbnik w słoiku wlałem do tego garka :P pomieszałem łychą a potem wrzucilem 6-7 pasków tej juty kisiłem to przez 20-30 min i zmieniałem kolor :D potem wysuszyłem to na płocie przez noc i następnego dnia prułem na nitki ;P następnie brałem troche tych tamtych i wiązałem na wcześniej przyszytej siatce do kombinezonu :P Całe ghillie wyszło mnie niecałe 60 zł potem troche to brudziłem itp Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 Takie głupie pytanie: Czy nie można takich pasków przywiązać to ww siatki na kombinezonie i potem "wyczesać" je za pomocą szczoty drucianej? efekt powinien wyjść taki sam jak nie lepszy, bo wtedy farsz jest we wszystkie strony. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts