Katana Posted January 21, 2010 Report Share Posted January 21, 2010 Mam problem z podawaniem kul z magazynka e moich emkach. Magi to zazwyczaj midy CA i MAG. Wcześniej chodziło ok, teraz zaczęło się trochę psuć. A minowicie: jak włożę mag nieowinięty izolką, to strasznie lata w gnieździe góra/dół (pomijam na boki). Jak go nie dociskam, kulek nie podaje, jak docisnę w stronę komory HU podaje. Próbowałe owijac izolką, pomaga na trochę, ale na dłuższą mete to wkurza, bo mam 2 emki do jednej musze dac warstwe izolki, do innej zdjąć. CO zrobić, żeby podawało? Czy to możliwe, ze zatrzask maga się delikatnie wyrobił? Magi nie sa wyrobione, niektóre to prawie nówki. Będę wdzięczny za porady. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 Wychodzi na to, że magazynek za płytko siedzi w gnieździe. Dlatego ta część komory od strony maga nie zwalnia kulek w magazynku. Obejrzyj dokładnie ten zatrzask, pewnie nie trzyma magazynka i ten się obsuwa. Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted January 22, 2010 Author Report Share Posted January 22, 2010 Obejżałem, jest minimalnie ! zjechany tam, gdzie łapie magazynek. Minimalnie. Ale czy to jest powód niepodawania? Ja muszę naprawdę mocno go podnieść łapkę do góry, żeby zaczął podawać kulasy. Może uciąć kawałek lufy jakiejś i domigomatować do komory, żeby wydłużyć lejek? Czy pokombinować coś z zatrzaskiem? Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 pol milimetra wytarcia starczy zeby nie podawalo. Probowalem przyklejac ... niezbyt pomoglo bo odpadalo ;) modyfikacja maga tez nie jest latwa. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 Pozostaje nowy zatrzask i to pewnie najlepiej stalowy-starczy na dłużej :) Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 (edited) odkręć sobie kolbę i sprawdź wtedy. miałem to samo że musiałem podrzucać mag do góry rękom. u mnie to było powodem nie podawania przez mid capy, hi capy podawały z tego co pamiętam. gdy kolba jest za monco przykręcona może minimalnie ruszyć GB przez co dysza podnosi komorę do góry i dlatego może nie podawać. więc tak jak mówię... sprawdź bez kolby. Edited January 22, 2010 by Bocian Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 gb masz stabilizowany pinem tylnim repliki, pinem nad spustem, chwytem pistoletowym, wystarczy ze ma 2 punkty podparcia i ciezko jest go ruszyc juz wiec watpie... Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 gb masz stabilizowany pinem tylnim repliki, pinem nad spustem, chwytem pistoletowym, wystarczy ze ma 2 punkty podparcia i ciezko jest go ruszyc juz wiec watpie... wiem ile rzeczy trzyma gb na miejscu a jednak u mnie jest tak jak mowie... może być też tak dlatego że mam ściętą tubę na kolbę i mam zamocowaną kolbę od LR300 składaną na bok więc śruba jest inna niż przy standardowej kolbie. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 mozna sprawdzic, nie zaszkodzi ;] Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted January 23, 2010 Author Report Share Posted January 23, 2010 Problem w tym, ze wcześniej chodziło jak należy na tej samej kolbie. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Wszystko ma prawo sie wyrobic. 1. Mocowanie gearboxa - moze byc on za wysoko o 0.1 mm ;) 2. Wtedy komora hopa jest za wysoko ... ma na to wplyw takze przykrecenie prowadnicy lufy (bo komora siedzi przeciez w lufie). 3. Zatrzask trzymajacy maga mogl sie wyrobic ... powiedzmy 0.2 mm 4. Sam magazynek mogl sie wyrobic - powiedzmy ... 0.2 mm 5. Zwalniacz kulki w magazynku mogl sie wyrobic ... powiedzmy ... 0.1 mm ;) Ziarnko do ziarnka ... i masz 1 mm ... roznic w konretnych elementach nie zauwazysz (bo kto zauwazy roznice 0.1 mm) ale w pracy juz bedzie roznica. Wiec jak juz wymienilem - wplyw ma wysokosc gearboxa w body, komory, zatrzask maga jak mocno dociska do gory, otwor do lapania w magu jak wyrobiony jest, oraz zwalniacz kulki w samym magu. tu istotna sprawa - nie piluj czasem tego zwalniacza ... prawidlowe jest naklejenie czegos na niego ;) Sam kiedys zrobilem taki blad ... Ale jak wiadomo to co nakleimy moze sie odkleic. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 2. Wtedy komora hopa jest za wysoko ... ma na to wplyw takze przykrecenie prowadnicy lufy (bo komora siedzi przeciez w lufie). Yyyy, że Cię Kocie poprawię, mała nieścisłość. Lufa i owszem siedzi w komorze, ale komora w lufie ni kija ;-). Quote Link to post Share on other sites
Maiki Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 (edited) U mnie natomiast w M4A1 GnP Mid capy GnP i Ca podają bardzo dobrze :-P , a mag King Armsa muszę od dołu podtrzymywać .Ten KA to wogóle był dziwny bo musiałem wyginać troszke tą miejsce za które trzyma zatrzask. Edited January 23, 2010 by Maiki Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 midy kinga nie pasuja do giety Ca oraz Jg :P dziwne one są :/ tylko do replik kinga pasuja. ostatnio kolega przyjechał z nowym kingiem (jakaś tam wariacja na temat m4 ;) ) i midami Ca, G&P i hi capem kinga. podawał dobrze tylko hi cap... Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Yyyy, że Cię Kocie poprawię, mała nieścisłość. Lufa i owszem siedzi w komorze, ale komora w lufie ni kija ;-). Pisalem o lufie zewnetrznej w ktorej siedzi komora ;p Lufa wewnerzna w komorze, a komora w lufie zewnetrznej. Mowimy o emce przeciez. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 23, 2010 Report Share Posted January 23, 2010 Przepraszam, mój błąd... myślałem o wewnętrznej. Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted January 23, 2010 Author Report Share Posted January 23, 2010 A dosztukowanie kawałeczka lufy do lejka w omorze, do której wchodzą kulasy? Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted January 24, 2010 Report Share Posted January 24, 2010 Probowalem - kazde wlozenie maga naciska na to. Wiec musialoby byc przyklejone mega mocnym klejem i mega dokladnie zeby kulki sie nie ciely. Nie za waskie - nie jak lufa bo wtedy bedzie problem ... za to dostatecznie waskie zeby wejsc w maga i wcisnac blokade wychodzenia kulek. Do tego element ten musialby mocno naprawde trzymac - zauwaz jakiej sily uzywasz wciskajac maga ... Dlatego lepiej modyfikowac magazynki a nie komore. Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted January 24, 2010 Report Share Posted January 24, 2010 Spróbuj dać spoiwa na tą część gniazda od strony gb, mi tak pomogło w body KA na magach stara Quote Link to post Share on other sites
YARRA Posted February 5, 2010 Report Share Posted February 5, 2010 miałem podobny problem, mag podawał kulki jak go dociskałem od sposu w kierunku komory, jak był luzem przestawał. Rozwiązanie było banalne - lekko podpiłowałem skośna powierzchnie suwaka zwalniającego/blokującego kulki w magu - i CUD działa, a magi to zwykłe chinole Boyi Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted February 5, 2010 Author Report Share Posted February 5, 2010 Ajaror, w ktorym miejscu dałeśte spoiwa? I z czego te spoiwa były, bo nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi. A czy podpiłowanie dzyndzla trzymającego kulki nie spowoduje ich samoczynne zwalnianie? Quote Link to post Share on other sites
YARRA Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 (edited) A czy podpiłowanie dzyndzla trzymającego kulki nie spowoduje ich samoczynne zwalnianie? spiłowałem go około 0,5 mm, chodziło o lekką korektę długości tego dzyndzla, bo jak mag dostał luzu to komora nie była w stanie otworzyć go do maxa, po leciutkim skróceniu komora daje odsuwa dzyndzla tak, że nie przeszkadza w podawaniu kulek Edited February 8, 2010 by YARRA Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 (edited) Mam problem, magazynki nie podają wszystkich kulek. Mam 9 sztuk i we wszystkich ten sam problem, podają 20-30 kulek a reszta pozostaje w magu. Upierdliwe, bo trzeba wypiąć maga, pocisnąć kulki wyciorem i dopiero idzie reszta. Nie chcę niczego schrzanić, czy psiknięcie olejkiem silikonowym nie spowoduje jakichś zagrożeń i czy może pomóc. Może jednak trzeba rozciągnąć sprężynę a może wymienić na mocniejszą tylko jaką :icon_question: Edited April 13, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts