Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Chwyt Silnikowy do M4/M16 - Target

Recommended Posts

Witam. Mam kilka pytań co do tego chwytu silnikowego. ( http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5602 )

Proszę o wypowiedzi osób posiadających ten chwyt lub takich którzy go mieli w rękach.

1)Czy montuje się go tak jak ten chwyt? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2110

Właściwie jak w ogóle się go składa :-F :P ?

2)Czy jest trwały?

3)Czy dobrze siedzi w ręce(jest praktyczny/wygodny) ?

Mam nadzieję że nie pomyliłem działów :uśmiech: ;) ?

Otworzyłem temat bo nic o nim nie znalazłem w "szukajce".

Jeżeli temat już gdzieś był, to przepraszam.

Pozdrawiam ;)

Nie trzymałem, nie posiadam, ale:

1) Tak, montuje się go tak samo.

3) To zależy także od Ciebie, bo jeden człowiek woli miękkie, drugi twarde łóżka. Najlepiej jakbyś się przymierzył to jednego z tych chwytów i sam ocenił. Mogę powiedzieć, że leżą one zupełnie inaczej niż standardowe.

Nikt nie posiada tego chwytu ;/ ?

Czyżby nie był rewelacyjnym produktem ????;/

W takim razie do zamknięcia.

Dzięki za posta PiterTKD

Mam. Montujesz tak samo jak zwykły.

Problem jest jeden z regulacją docisku silnika ale jak zdejmiesz podchwyt na dłoń to jest oki. Trochę się luzowały śruby pod silnikiem ale zalałem lakierem bezbarwnym i jest wsio oki.

Aha i stopkę pod silnik musisz mieć swoją tu nie ma w zestawie.

Wygoda jest na plusie. Ja skopiowałem to rozwiązanie z PSG-1 znajomego w którym to rozwiązanie bardzo pomaga odpocząć dłoniom. Faktura trochę się różni ale jest dość dobra.

Trwałość u mnie jest wystarczająca jak na razie.

Edited by raeone

Mam. Montujesz tak samo jak zwykły.

Problem jest jeden z regulacją docisku silnika ale jak zdejmiesz podchwyt na dłoń to jest oki. Trochę się luzowały śruby pod silnikiem ale zalałem lakierem bezbarwnym i jest wsio oki.

Aha i stopkę pod silnik musisz mieć swoją tu nie ma w zestawie.

Wygoda jest na plusie. Ja skopiowałem to rozwiązanie z PSG-1 znajomego w którym to rozwiązanie bardzo pomaga odpocząć dłoniom. Faktura trochę się różni ale jest dość dobra.

Trwałość u mnie jest wystarczająca jak na razie.

Oooo! Bardzo się ciesze, że odezwał się jakiś użytkownik. ;)

Mam Jeszcze kilka pytań.

Czy dziury do przykręcenia tej pierwszej klapki (M4) są nagwintowane? - tzn. czy są to zwykłe dziury w plastiku, czy tak jak np. w chwytach G&G (m4) są zalane takie metalowe "gwiazdki" ?

Czy są jakieś nadlewki?

[Czy nic tam nie pęka, kruszy się itp. ?]

I czy nie ma problemu z włożeniem silnika;)?

Z góry dzięki.

Pozdrawiam

Również mam ten chwyt.

Jedyny problem jaki w nim zaobserwowałem - śruba, którą miałem w komplecie była za krótka. Nie miałem problemów z dopasowaniem innej.

Chwyt leży mi w ręce wygodniej niż standardowy, aczkolwiek nie jest to jakaś duża różnica.

Jest o jakieś 2-3 centymetry dłuższy od standardowego. Gumowa podkładka (ta duża obręcz) trochę odchyla się w przód i tył (jakieś 15-20 stopni). Z początku mnie to trochę irytowało, ale się przyzwyczaiłem i uważam, że to jest bardzo wygodne rozwiązanie. Nie wiem w sumie czy to wina mojego egzemplarza, czy tak po prostu musi być - nie interesowałem się tym więc proszę się jakby co ze mnie nie śmiać ;).

Jestem z chwytu bardzo zadowolony i nie żałuję wydanej na niego kasy. Poza większym komfortem trzymania repliki odczułem również kilku punktowy wzrost poziomu lansu repliki ;).

Tak wygląda na eserce:

390beb03738e3216m.jpg 3081d9413a5f2959m.jpg

Pozdrawiam.

Edited by LogaN