Sixzeroeight Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Witam. Chcę skompletować mundur wraz z oporządzeniem w woodlandzie. Na razie zakupiłem kurtkę M65, bluzę BDU oraz pas lc 2. I tutaj chce was prosić o rade w doborze dalszej części sprzętu. No więc dalej chce kupić spodnie M65 (albo BDU- które lepsze?), hełm PASGT, Jungle boots (na razie- na sezon), i jakomś kamizelkę taktyczną (i tu nie wiem co wybrać), a później plecak i może coś jeszcze. Czekam na propozycje. Nie mam upatrzonej jednostki na której miałbym sie wzorować... okres też nie jest ważny... ale myślałem około roku 2000 Quote Link to post Share on other sites
Dezerter Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Skoro nie masz upatrzonej jednostki, ani okresu, to kup to, w czym będzie Ci wygodnie / będziesz wyglądał lansiarsko (niepotrzebne skreślić). Quote Link to post Share on other sites
Sixzeroeight Posted February 28, 2010 Author Report Share Posted February 28, 2010 no właśnie się nie orientuje w tym za bardzo... czy lepiej alice czy molle albo czy modułową czy zwykłą? cena jest ważna jednak jestem skłonny wydać trochę więcej na cos lepszego ;) Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted February 28, 2010 Report Share Posted February 28, 2010 W 2000 to juz iba bodaj była. Quote Link to post Share on other sites
Sixzeroeight Posted February 28, 2010 Author Report Share Posted February 28, 2010 myślałem o zakupieniu FLC. tylko czy jest integralna z pasem? no i wtedy jeszcze które moduły zakupić Quote Link to post Share on other sites
maciejs Posted February 28, 2010 Report Share Posted February 28, 2010 Jak sam nie wiesz jaka jednostka i dajesz taki rozrzut sprzętowy to może bardziej się zastanów nad wygodą, przeznaczeniem. A to by oznaczało byś na początek przestudiował ten wątek. >>LINK. Na tej podstawie wybierzesz sobie coś co noszą/nosili Panowie z US. Quote Link to post Share on other sites
Gromus Posted February 28, 2010 Report Share Posted February 28, 2010 Jeśli chcesz aby było dość tanio to myślę że ALICE lub LBV. A jak z modułowych to FLC Co do kieszeni potrzebnych, na strzelanki się przyda na pewno: -Ładownice na magazynki -Ładownica na drobne rzeczy (kulki i inne takie pierdoły) -Kieszenie na manierki/ ewentualnie camelbak -Reszta to według Twoich upodobań. Quote Link to post Share on other sites
JohnyTRS Posted March 2, 2010 Report Share Posted March 2, 2010 (edited) Oporządzenie pasujące do BDU ? Pomyślmy... Żołnierze chodzili w tym kamuflarzu przez około 20 lat (+/- 2 lata) i zaczynali (w kwestii oporządzenia) na ALICE, a kończyli na kamizelkach zintegrowanych w systemie modularnych (MOLLE) Jeżeli chcesz kompletować oporządzenie ALICE to: (sugerowane, na podstawie artykułu z dwumiesięcznika "MIlitaria XX wieku") - Pas i szelki - Dwie potrójne ładownice na 30-nabojowe magazynki do karabinu M16 - 1- kwartowa manerka (w pokrowcu) - Torba na maskę gazową - Kompasówka (niewielka kieszonka przypinana do szelki na opatrunek osobisty lub kompas (?)) -Latarka kątowa - I oczywiście Buttpack - Nadupnik. Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej o ALICE (i znasz angielski) to zapraszam na wikipedię :) http://en.wikipedia.org/wiki/All-purpose_L...rying_Equipment Edited March 2, 2010 by JohnyTRS Quote Link to post Share on other sites
Cn Rudy Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 A ja myślę że pomyliliście działy :-F Bo to co piszecie z rekonstrukcją czy stylizacją nie ma nic wspólnego Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted March 5, 2010 Report Share Posted March 5, 2010 Zgadza się Rudy :) Quote Link to post Share on other sites
poszytek Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 zamiast jungle kup sobie jakieś deserty jak znajdziesz tańsze to będą w tej samej cenie jak jungle np. http://allegro.pl/item965876625_nowe_buty_...miar_11_45.html Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Pomijając, że to podróby, to pasują do Woodlanda, jak pięść do nosa... Quote Link to post Share on other sites
poszytek Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 (edited) może i podróby ale jeżeli chce miec mundur us army to lepiej podróby butów które są teraz na użyciu amerykańskiej armi niż podróby butów które były na użyciu armii amerykańskiej od wietnamu po lata 90 :uśmiech: A O ZNAKACH INTERPUNKCYJNYCH TO KIEDYŚ SŁYSZAŁEŚ? Edited April 1, 2010 by Szaszłyk Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 I nieważne, że pustynne buty do Woodlanda nie pasują, prawda? Ech, dziecko... Quote Link to post Share on other sites
poszytek Posted April 1, 2010 Report Share Posted April 1, 2010 poddaje się Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts