maciejek123 Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 Cześć. W tym temacie chciałbym się dowiedzieć, czy mógłbym zamontować lufę precyzyjną od m16 w m4 i tłumiku dźwięku. m4-PJ4 R.I.S tłumik- http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...74_p_j-899.html Jeśli nie to czemu? Jeśli tak to na 100%. Dzięx Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 Tlumik ma oba standardy gwintu i lewy i prawy. Wiec o ile w replice masz gwint na tlumik to oczywiscie mozesz. Ale przedluzenie precki to wymog dostosowania cylindra. Inaczej stracisz na osiagach zamiast zyskac. W m4 jest typu 1 z dziura. Do precki 509 mm - wymagany jest typu 0 - bez dziury. Quote Link to post Share on other sites
raeone Posted March 15, 2010 Report Share Posted March 15, 2010 Tak możesz wsadzić preclufę w tłumik. Niestety wiąże się to z utratą właściwości tłumiących. Quote Link to post Share on other sites
maciejek123 Posted March 16, 2010 Author Report Share Posted March 16, 2010 Ale przedluzenie precki to wymog dostosowania cylindra. Inaczej stracisz na osiagach zamiast zyskac. W m4 jest typu 1 z dziura. Do precki 509 mm - wymagany jest typu 0 - bez dziury nie rozumiem Młody Człowieku. Kolor czerwony jest kolorem "poprawiaczy" czyli dla nas modów. Jeśli jeszcze go użyjesz nie popatrzę na wartość posta i wyślę go k czotru Z poważaniem A.F. Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 Poszukaj, zrozumiesz. Masz różne typy cylindrów. Aha, mamy tu opcję :lol: Quote Link to post Share on other sites
sakamuto22 Posted March 16, 2010 Report Share Posted March 16, 2010 (edited) nie rozumiem W dużym skrócie to tak jak byś przepychał małą sztrzykawkom wąż ogrodowy... Edited March 16, 2010 by sakamuto22 Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 (edited) Ja tylko sprostuję w m4 przeważnie siedzi cylinder typu 2 a nie 1. Edited March 17, 2010 by szumitek Quote Link to post Share on other sites
maciejek123 Posted March 17, 2010 Author Report Share Posted March 17, 2010 Czyli któtko mówiąc: Co mam dokupić, jeżeli chcę mieć lufę precyzyjną 6.03 od M16 i mając PJ4 ris. Oczywiście oprócz tłumika. (podajcie mi listę produktów w Taiwangunie jeśli można). Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 Sam i tak pewnie tego nie zlozysz. Tracisz gwarancje i musisz otworzyc gearbox. Do lufy 509 mm potrzebny jest cylinder bez dziury - wlasciwie tylko to jak nic wiecej nie zmieniasz. Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 Pełny cylinder i jak jeszcze nie masz gumkę hu silikonową i powinno styknąć Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 W najnowszej generacji P&J już raczej siedzą tylko pełne cylindry, a przynajmniej w M4'kach. Przewinęło się mi kilka P&J przez łapy, głównie M4 RIS i wszystkie miały pełne cylindry. Tzn. GB nie otwierałem, ale z powierzchownych oględzin GB nie było widać dziurki w cylindrze, zakładam więc że we wszystkich egzemplarzach były cylindry typu 0. Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted March 17, 2010 Report Share Posted March 17, 2010 Czyli któtko mówiąc: Co mam dokupić, jeżeli chcę mieć lufę precyzyjną 6.03 od M16 i mając PJ4 ris. Oczywiście oprócz tłumika. (podajcie mi listę produktów w Taiwangunie jeśli można). Dzięki. Nie kupuj "precki" SRC, szkoda kasy. Lepiej wyjdziesz kupując preckę promyka oryginalnej długości. Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted March 18, 2010 Report Share Posted March 18, 2010 Nie kupuj "precki" SRC, szkoda kasy. Lepiej wyjdziesz kupując preckę promyka oryginalnej długości. Popieram - dużo lepiej zakupić lufę wyższej klasy niż tłumik + tańsza dłuższa precka. Większe znaczenie ma jakość lufy a nie jej długość. Z resztą różnicę pomiędzy 363 a 509 mm lufy dobrej klasy poczujesz tylko przy replice 500+ fps i dobrej jakości kulkach. Dodatkowo krótsza replika jest bardziej poręczna, nie wymaga wymiany cylindra i kombinowania, a koszt jest ten sam jak tańszej dłuzszej lufy precyzyjnej + tłumika. Poza tym lufy Prometheusa są stalowe - dużo trwalsze niż wyroby z mosiądzu, aluminium czy teflonowane. Quote Link to post Share on other sites
Rechot Posted April 20, 2010 Report Share Posted April 20, 2010 Popieram - dużo lepiej zakupić lufę wyższej klasy niż tłumik + tańsza dłuższa precka. Większe znaczenie ma jakość lufy a nie jej długość. Z resztą różnicę pomiędzy 363 a 509 mm lufy dobrej klasy poczujesz tylko przy replice 500+ fps i dobrej jakości kulkach. Dodatkowo krótsza replika jest bardziej poręczna, nie wymaga wymiany cylindra i kombinowania, a koszt jest ten sam jak tańszej dłuzszej lufy precyzyjnej + tłumika. Poza tym lufy Prometheusa są stalowe - dużo trwalsze niż wyroby z mosiądzu, aluminium czy teflonowane. Aktualnie posiadam Scar CA Lufe 455 mm 6.04 systemy, wzmocnioną głowice cylindra i tłoka(systemy) i cylinder 0'owy do tego bodajże m110. Wszystko dobrze uszczelnione, moc wylotu ok 350-360 fps i różnica na celności i zasięgu(ok 4-5m.) na lufie stokowej jest bez porównania. Na początku też nie wierzyłem ale zrobiłem mały test z dalmierzem. Co do tłumika. Osobiście posiadam ten tłumik: http://www.silesia-factory.pl/ops-35x250-p-58.html Przedłuża on broń o ok 13 cm, zasłania ok 9 cm precki i dalej tłumi. Ja z takiego zestawu jestem bardzo zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted April 20, 2010 Report Share Posted April 20, 2010 Aktualnie posiadam Scar CA Lufe 455 mm 6.04 systemy, wzmocnioną głowice cylindra i tłoka(systemy) i cylinder 0'owy do tego bodajże m110.moc wylotu ok 350-360 fps Wszystko dobrze uszczelnione Chyba jednak nie... Przy dobrym uszczelnieniu miałbyś pod 400 fps 350 fps na m110 to bardzo słaby wynik. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted April 20, 2010 Report Share Posted April 20, 2010 Chyba jednak nie... Przy dobrym uszczelnieniu miałbyś pod 400 fps 350 fps na m110 to bardzo słaby wynik. Skąd taka pewność? Znasz firmę sprężyny? A nawet jeśli może nie była w ogóle nowa? Quote Link to post Share on other sites
Rechot Posted April 20, 2010 Report Share Posted April 20, 2010 Właśnie sprężyny nie jestem za bardzo pewien. Replikę kupowałem używana, ale z tego co pamietam to była m 110 i trochę czasu już na niej strzelam, a co dopiero poprzedni właściciel. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts