Guest Anonymous Posted October 11, 2004 Report Share Posted October 11, 2004 Po pierwsze bardzo przepraszam jak taki topic już jest na forum, ale nie mogłem go znaleźć :( Wszędzie piszą, że ABS to tworzywo sztuczne. Z tego co wyczytałem na: http://www.wmasg.pl/ jest to...plastik. Z moich doświadczeń z pistoletami na kulki "za dychę" było tak: po paru dniach lub po tygodniu (jak dobrze pójdzie) pękał tłoczek, który był odpowiedzialny za wystrzeliwanie kulek i pistolet nadawał się do śmieci. Teraz jak dowiedziałem się, że ABS jest plastikiem mam wątpliwości co do zakupu ASG. Pytanie: Czy wyżej wymieniony ABS jest mocny i nie popęka mi po miesiącu cały gun?? Jeszcze jedno - z czego zazwyczaj są zrobione części w środku - najlepiej jakby były zrobione z metalu - wtedy byłyby prawie wieczne (jak któryś z gunów ma metalowe "bebechy" to powiedzcie jaki i za ile) Aha i chcę kupić pistolet sprężynowy od 100-130zł - jaki byście mi poradzili?? Z góry również bardo dziękuję za wszelką pomoc - po prostu jest mi ona bardzo potrzebna. Link to post Share on other sites
Foka Posted October 11, 2004 Report Share Posted October 11, 2004 Wszędzie piszą, że ABS to tworzywo sztuczne. i maja racje Z tego co wyczytałem na: http://www.wmasg.pl/ jest to...plastik. mam dla Ciebie straszliwa wiadomosc. Tworzywo sztuczne to... tez plastik. Z moich doświadczeń z pistoletami na kulki "za dychę" było tak: po paru dniach lub po tygodniu (jak dobrze pójdzie) pękał tłoczek, który był odpowiedzialny za wystrzeliwanie kulek i pistolet nadawał się do śmieci. pytanie "z haczykiem" czy byly on zrobione z ABSu? Czy wyżej wymieniony ABS jest mocny i nie popęka mi po miesiącu cały gun?? hint: ile osob ma swoja replike po kilka lat i ja chwali? Jeszcze jedno - z czego zazwyczaj są zrobione części w środku - najlepiej jakby były zrobione z metalu metal i ABS wtedy byłyby prawie wieczne (jak któryś z gunów ma metalowe "bebechy" to powiedzcie jaki i za ile) wiekszosc ma elementy metalowe PS na www.wmasg.pl tez bys to wyczytal Link to post Share on other sites
LeBreton Posted October 11, 2004 Report Share Posted October 11, 2004 Teraz pytanie numer 2 Czy kazdy ABS to takie samo tworzywo dysponujace takimi samymi wlasciwosciami? Od razu na nie odpowiem. Siedzac w tej materii moge powiedziec tylko jedno. ABS to tylko ogolna nazwa jednego z gatunku tworzyw wielkoczasteczkowych. Jak kazdy gatunek ma wiele podgatunkow. I zalezy tylko i wylacznie od producenta czy matarial ktory wykona bedzie wytrzymaly lub nie. No i od ceny oryginalu ktory kupi, od ilosci przemialu domieszanej, od ilosci srodka spieniajacego, rodzaju barwnika i wielu, wielu innych czynnikow. A teraz ciekawostka:> Guma to tez tworzywo sztuczne ( wielkoczasteczkowe) :> Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 11, 2004 Report Share Posted October 11, 2004 ABS ABSowi nie równy. Podam 2 przykłady: XM177 TM i S&W Sigma CG/KWC. W pewnych miejscach obcinałem wystające nadlewki na szwach, w XM można było odcinać tak jak w normalnym plastiku (cały długi paseczek, który zwijał się w sprężynkę), a w S&W to tworzywo jest zupełnie inne. Ciąć się tego nie dało, kruszyło się. Wogóle materiał jest twardszy. O trwałość się nie martw, nawet tańsze repliki są wytrzymałe, mimo iż ich wnętrzności zrobione są z ABSu. Miałem P99 STTi przez pół roku, a teraz ma go kolega z ekipy i nic w nim nie nawaliło/nie ułamało się :wink: Link to post Share on other sites
PAT_KOZI Posted October 11, 2004 Report Share Posted October 11, 2004 mam dla Ciebie straszliwa wiadomosc. Tworzywo sztuczne to... tez plastik. oj ale wtopa FOKA ... nie każde tworzywo sztuczne to plastik Link to post Share on other sites
Foka Posted October 11, 2004 Report Share Posted October 11, 2004 wiem KOZI, ze w druga strone, ale napisalem "tez" (w sensie rowniez) wiec technicznie rzecz biorac mozna uznac ;) Link to post Share on other sites
Guest Anonymous Posted October 12, 2004 Report Share Posted October 12, 2004 Już mam!!! Kupuję sobie Berettę 92F firmy STTI - co sądzicie?? Link to post Share on other sites
PAT_KOZI Posted October 12, 2004 Report Share Posted October 12, 2004 wiem KOZI, ze w druga strone, ale napisalem "tez" (w sensie rowniez) wiec technicznie rzecz biorac mozna uznac ;) no niech Ci bedzie 8) aha.. i nie paltik tylko plastyk (plastik to czeski materiał wybuchowy) polska poprawna nazwa jest plastyk. Faktem jest ze zakozeniła sie w jezyku potocznym nie poprawna nazwa ... pewnie przez angielski odpowiednik :wink: Link to post Share on other sites
FA_Jeżyk Posted October 12, 2004 Report Share Posted October 12, 2004 zwojek: kup TM albo WA chyba, ze ci dorzuca garsc zaworkow i zapasowy magazynek... Link to post Share on other sites
Lukzari Posted October 12, 2004 Report Share Posted October 12, 2004 Już mam!!! Kupuję sobie Berettę 92F firmy STTI - co sądzicie?? Jeśli ją już kupiłeś to powiem Ci, że ... zjebałeś... Nie kupuj tej Beretty bo jest zdymana na maxa. Kup sobie lepiej TM albo KSC. Link to post Share on other sites
Guest Anonymous Posted October 12, 2004 Report Share Posted October 12, 2004 Mógłbyś rozwinąć nazwy firm i podać jakiś model dobry i jakiej on jest firmy ?? Link to post Share on other sites
Guest Anonymous Posted October 12, 2004 Report Share Posted October 12, 2004 i jakie sklepy je sprzedają Link to post Share on other sites
FA_Jeżyk Posted October 12, 2004 Report Share Posted October 12, 2004 TM - Tokyo Marui - 92F - Tactical Master WA - Western Arms. - 92F KSC - rozne odmiany 92 Jesli chodzi o sklepy, to ci nie doradze :) - musisz sam poszukac :wink: Link to post Share on other sites
Foka Posted October 13, 2004 Report Share Posted October 13, 2004 aha.. i nie paltik tylko plastyk (plastik to czeski materiał wybuchowy) polska poprawna nazwa jest plastyk. plastyk to taki zawód :D Link to post Share on other sites
Lukzari Posted October 13, 2004 Report Share Posted October 13, 2004 Mógłbyś rozwinąć nazwy firm i podać jakiś model dobry i jakiej on jest firmy ?? Patrz post Jeżyka. i jakie sklepy je sprzedają zapraszam Link to post Share on other sites
Guest Anonymous Posted October 13, 2004 Report Share Posted October 13, 2004 Rozumiem. Ale tak. Czy Western Arms jest tańszy od TM i czy robi on ASG SPRĘŻYNOWE czy tylko gazowe ?? I gdzie można nabyć WA sprężynowe (jak takie robią) w Polsce?? (sam nie mogłem znaleźć :( ) Link to post Share on other sites
Medi Posted October 13, 2004 Report Share Posted October 13, 2004 nie wiem czy robi springi,ale z tego co wiem to MG ściąga guny zza granicy... edit. MG = machinegun = www.machinegun.pl Link to post Share on other sites
Foka Posted October 13, 2004 Report Share Posted October 13, 2004 Rozumiem. Ale tak. Czy Western Arms jest tańszy od TM i czy robi on ASG SPRĘŻYNOWE czy tylko gazowe ?? I gdzie można nabyć WA sprężynowe (jak takie robią) w Polsce?? (sam nie mogłem znaleźć :( ) http://www.wmasg.pl/sklepy.php Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 13, 2004 Report Share Posted October 13, 2004 Dżizes... :| niech już stracę... Western Arms nie robi springów, za to robią najlepsze i najdroższe gaziaki dospępne w polskich sklepach... droższe od TM UPADTE: Że też ty znalazłeś przycisk power na kompie :? Masz linka http://military.pl/s/m/scan/fi=products/st...tml?id=USQznMtc A tak wogóle to ty chcesz sprężynkę czy gaziaka :?: Link to post Share on other sites
Procent Posted October 13, 2004 Report Share Posted October 13, 2004 No można wywnioskować że chłopak chce raczej sprężynę... Link to post Share on other sites
Guest Anonymous Posted October 14, 2004 Report Share Posted October 14, 2004 No raczej pisałem o tym już kilka razy (2 lub 3) (że chcę sprężynę oczywiście), ale bez urazy, dobrze, że staracie się pomóc. Jaka jest najlepsza firma po TM produkująca SPRĘŻYNOWE ASG?? (bo na TM nie mam tyle kasy). I ewentualnie jaki model z tej firmy jest najmniej awaryjny?? CHODZI MI O SPRĘŻYNĘ !! (DLA PRZYPOMNIENIA) Link to post Share on other sites
Procent Posted October 14, 2004 Report Share Posted October 14, 2004 Jeśli nie TM to KWC ale te sprężyny są jeszcze droższe. Jeśli coś tańszego od TM chcesz to zostaje juz raczej HFC, UHC, STTI i podobne im. Ceny ok 100 zł ale i jakość inna choć nie rozsypują się (niektóre) tak łatwo... Link to post Share on other sites
Guest Anonymous Posted October 14, 2004 Report Share Posted October 14, 2004 KWC ?? tam jest taurus za 85 zł patrz: http://military.pl/s/m/CG210001.html na dole jest napisane tłustym druczkiem :] Jak mówisz że KWC jest dobre to chyba se takiego kupię właśnie, aha i dajcie sugestie na temat samego CyberGun Link to post Share on other sites
Jankiel Posted October 20, 2004 Report Share Posted October 20, 2004 Zobacz ile się mieści kulek w magu... mało troche :D Link to post Share on other sites
Recommended Posts