forzamilan Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Siemka, z powodu codziennie rosnącej ciekaowści na temat M14 DMR G&P założyłem ten temat. Czy ktoś z forum posiada takie cudo i mógłby mi pomóc, mianowicie: Co trzeba wymienić żeby uzyskać stabilne 450-500fps, czy szkielet GB wytrzyma m140 ? Pozdrawiam i dziękuje za pomoc PS W zestawie dostajemy M3 G&P 8-) Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 A szukać to nie łacha?? :wink: Quote Link to post Share on other sites
wajser Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 bebechy te same co zwykle M14... opakowanie tylko inne. Ogólnie jak chcesz taka moc na tej replice i żeby to latało bezawaryjnie i kulturalnie to szykuj przynajmniej 3koła... Quote Link to post Share on other sites
Horblower Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 (edited) z tymi 3 kołami to przesada - jeśli bebechy są faktycznie takie same jak w zwykłym m14 - czyli gearbox v.7 to na sprężynie m130 i po doszczelnieniu wszystkiego powinieneś uzyskać taką moc jak chcesz. Co do gratów to popatrz w mój opis - mam m14 z cymki podkręconą właśnie do 470-480 i kosztowało mnie to kilka stówek a nie tysi Edited April 14, 2010 by Horblower Quote Link to post Share on other sites
wajser Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 No tak, ale mówiąc że zrobione na cycuś glancuś myślałem np o tym http:// http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=87425&hl=dmr . Tutaj zostało włożone kilka tysięcy... I nie powie nikt że to kasa wyrzucona w błoto. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted April 14, 2010 Author Report Share Posted April 14, 2010 Horblower, jaki przebieg ma Twoja eMka ? Nie chce mi sie wierzyć, że tak niskimi kosztami masz te stabilne 480 fps. Mógłyś jakieś fotki wrzucić ? Pozdrawiam forzamilan Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Horblower, jaki przebieg ma Twoja eMka ? Nie chce mi sie wierzyć, że tak niskimi kosztami masz te stabilne 480 fps. Mógłyś jakieś fotki wrzucić ? Pozdrawiam forzamilan Standard , normą przy tej M14 jest wymiana samej sprężyny na M130 i stabilne 450-460 FPS , co prawda snają jeszcze tego nazwać nie będzie można ale GB trzyma . Poczytaj więcej tutaj : http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=43422&st=0 Quote Link to post Share on other sites
Horblower Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 (edited) Horblower, jaki przebieg ma Twoja eMka ? Nie chce mi sie wierzyć, że tak niskimi kosztami masz te stabilne 480 fps. Mógłyś jakieś fotki wrzucić ? Pozdrawiam forzamilan nie mam żadnych fotek bebechów a zdjęcie m14 zewnętrzne nic Ci nie powie. Tuning był robiony przez Gogina - jego możesz pytać o szczegóły. Mka do chwili tuningu miała przebieg około 35.000 k - po tuningu przemieliła jakieś 5.000 k. Po wsadzeniu mocniejszej sprężyny padł mi od razu stokowy tłok a po jakimś czasie (z powodu mrozu najprawdopodobniej) stokowa głowica tłoka. Czyli podsumowując do mojej emki wsadziłem następujące części: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4329 http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich...14_p_j-526.html http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich...14_p_j-923.html http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich...3_p_j-1125.html http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich...guarder-63.html http://azteko.pl/wzmocniona-kierunkowa-glo...niem-p-138.html cała reszta gearboxa, w tym zębatki (w tych z elementa połamały się ośki) to stok do tego możesz dorzucić taką lufkę (u mnie siedzi DF) http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=6459 i masz tuning na 480 fps za około 600 złotych z lufka, uszczelnieniem i montażem. Kluczem do sukcesu jest dobre uszczelnienie wszytskiego Edited April 14, 2010 by Horblower Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted April 14, 2010 Author Report Share Posted April 14, 2010 Jak już to będę pakował promyka. Zębatki to stock, nie wierze ? jakiej batki do tego używasz ? Jak Ty do czternaych zmieściłeś lufkę 590 ? Pozdrawiam forzamilan Quote Link to post Share on other sites
Horblower Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 (edited) Jak już to będę pakował promyka. promyki dedykowane do komory m14 są tylko takie o długości 500mm - stokowa lufa ma 570mm. Jesli chcesz kupić "normalnego" promyka to będziesz się musiał pobawić w wyfrezowanie nowych nacięć pod komorę od m14 Zębatki to stock, nie wierze ? a jednak, poco miałbym ściemniać? Nie u mnie jednego stoku hulają w takiej konfiguracji, poczytaj wątek o m14 cymy do którego wyżej masz linka jakiej batki do tego używasz ? 9,6 large bez problemu ciągnie i nawet rof jest przyzwoity - tak na ucho jakieś 13-15 rps Jak Ty do czternaych zmieściłeś lufkę 590 ? stok ma tylko 2 cm mniej wiec ta DF 590 której końcówkę widać w tłumiku płomienia pociągnąłem czarnym sprajem i jest okej Pozdrawiam forzamilan wszytko co pisze odnosi się do m14 long z cymy czyli modelu CM.032. Nie wiem czy w DMRe G&P jest tak samo ale chyba powinno być bo przecież jedno i drugie to standard TM Edited April 14, 2010 by Horblower Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 (edited) Zębatki to stock, nie wierze ? Znajomy jedzie już od stycznia 2009 na M130 i działa , o tym zresztą masz w wątku do którego dałem link tak samo jak o tym że ludzie i M140 używają . Edited April 14, 2010 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
lordkun Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 Ja w prawdzie używałem M14 TM (podobno ich GB są kompatybilne) założyłem zęby promyka, i cylinder set guardera i 140, wyszło 490-500, jedyne co się działo to młoteczek się po 2 latach zjechał a po za tym wszytko jest ok. Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 Dziś testowaliśmy na chrono M14(pełen stock) i zaskakująco dobry ROF = 23/s(Sklep podaje 15/s). Batka G&P 9,6. Co jak co, ale takiego wyniku się nie spodziewałem ;) 330 fps z odchyłami +/- 5fps(Sklep podaje 360-380 ???). Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 Bo sklep podaje ROFa na chińskiej badzew-baterii... Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 Mówisz o G&P? Możesz powiedzieć coś więcej tej replice? Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 (edited) Tak Mało co ;/ To replika mojego kolegi, ale z tego co widziałem : -cichutka, piękna kultura pracy -nic nie trzeszczy -Całkiem dobry zasięg jak na te 330fps(nie mierzyłem, podaje bardziej na oko). -Dobra celność w stoku. Edited July 4, 2010 by wiking126p Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 Pozwoliłem sobie zacytować Lordkun-a z komisu. Witam, Mam replikę M14 TM zmodyfikowaną do M14 / M21 DMR. Body upgrade: Konwersja DMR GP Konwersja RAS GG Tłumik płomienia VFC Nóżki CA GB Upgrade: Zestaw Cylindra Gurader Zestaw Zębatek i tłok Prometheus (pozwala na montowanie sprężyn do 160) Silnik Magnum Młoteczek Guarder Sprężyna m140 Guarder Barka 9,6 2000mah Fire fox Dodatki: Lufa precyzyjna 509x6.04 Systema Wzmocniona Gumka Prometheus Tranzystor MOSFET Kable niskooporowe Wyłączone autofire (fizycznie wyjęto część odpowiedzialną za autofire, co znacznie zmniejsza prawdopodobieństwo zacięcia i zwiększa realizm w końcu m21 nie ma auto) Malowanie zielono czarne 3 low capy ogólna cena części ~ 4400zł (nie licząc prac serwisantów i mojej własnej) Właściwości: 480-500 FPS w zależności od pogody i ilości smaru w replice. Zasięg skuteczny w zależności od pogody 80-90m! Karabin jest bardzo cichy. zdjęcie Taki tuning jaki on wykonał jest konkretny i zapewnia bezawaryjną pracę oraz to iż można ten karabin nazwać snajperskim. (o szacunku i lansie nie wspominając ;-) ) Pomniejsze tuningi podniosą klasę jedynie do Karabinu wyborowego ale to też już coś. Zastanawiam się nad sklejeniem tematu z tym o M14 ale może po drobnej edycji zostawię. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 480-500 FPS w zależności od pogody i ilości smaru w replice.Zasięg skuteczny w zależności od pogody 80-90m! Możesz zmierzyć zasięg a nie oceniac na oko? :D Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 9, 2010 Report Share Posted July 9, 2010 (edited) Też mi to podpada.. Mam podobnego DMRa na bazie Tokyo Marui. Trochę lepsze części oraz M150 ale nie zaryzykowałbym takiego zasięgu tzn. raz na jakiś czas tam w coś trafi. Kolega jednak napisał "zasięg skuteczny" a nie.. "w porywach". No i brak info na jakich kulkach. Raczej ściema marketingowa.. :roll: Pozdrawiam, Lambert Edited July 9, 2010 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
lordkun Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 Też mi to podpada.. Mam podobnego DMRa na bazie Tokyo Marui. Trochę lepsze części oraz M150 ale nie zaryzykowałbym takiego zasięgu tzn. raz na jakiś czas tam w coś trafi. Kolega jednak napisał "zasięg skuteczny" a nie.. "w porywach". No i brak info na jakich kulkach. Raczej ściema marketingowa.. :roll: Pozdrawiam, Lambert Jak byś się zgłosił jak go jeszcze miałem to bym ci nagrał film :P Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 Gdyby babcia miała wąsy.. ;-) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
lordkun Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 Gdyby babcia miała wąsy.. ;-) Pozdrawiam, Lambert Trzeba było się wcześniej ogarniać, ja to pisałem dawno temu. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 Żeby miec tyle skutecznego to trzeba mieć jakieś 650fps na sortowanych kulkach. W opowieści o takim zasięgu przy 500fps po prostu nikt a zwłaszcza ktoś doświadczony w temacie snajperek nie uwierzy. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 (edited) Trzeba było się wcześniej ogarniać, ja to pisałem dawno temu. Nie zaglądam tu regularnie. Odzywke "ogarnąć się" w najlepszym przypadku możesz sobie podarować. Pozdrawiam, Lambert P.S. @dex: Mam nowe 670 fpsów w DSRze - niestety nie mogłem poświęcić ostatnio jej wiele czasu, przy czy określenie "wiele" jest trochę na wyrost.. ;-) Co gorsza na działce mam do dyspozycji niecałe 90 metrów, czyli musiałbym strzelać poza granicę. I nawet jest tam fajny skwerek gdzie można karton ustawić, ale w wakacje za duży ruch - mieszkam na trasie spacerowej nad jeziorko. Strzelałem z niej już do dalekich drzew z drugiej strony działki w lesie - tylko jak to pomierzyć..? Na oko ze 100 metrów będzie.. Edited July 12, 2010 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 12, 2010 Report Share Posted July 12, 2010 Ale wiesz, ogień skuteczny to taki kiedy kulka w kulkę trafiasz w coś wielkości klatki piersiowej. Dla snajperskich kryteriów- to jest skuteczny. Natomiast 80-90m przy 500fps... Ech. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts